kasiaczek89pl
Fanka BB :)
Teraz mam przy sobie zawsze tylko kartę ciąży, w której ginekolog wpisał grupę. Ale czytałam, że potem przy przedstawianiu dokumentów przy porodzie wymagają oryginalnego wyniku badań... muszę zapytać w przychodni o oryginały, wolę mieć przy sobie za dużo papierów niż za mało, żeby na pewno dostali wszystko, czego potrzebują...
Nie czuj się jak wyrodną matką, bo ja też będę musiała zacząć się tak czuć Rodzice i wszyscy znajomi mówią mi, żeby nie przesadzać i właśnie nie kupować tego wszystkiego za szybko. W wakacje zamierzam na poważnie rozpocząć zakupy, na razie tworzę porządną listę tego co potrzebne
O łóżeczku-dostawce czytałam gdzieś tylko tyle, że szybko przestaje się sprawdzać, gdy dziecko podrośnie i jest już silniejsze i bardziej ruchliwe. Wtedy zostaje chyba tylko kupno innego łóżeczka..
A wózki ogólnie są wielkie O_O Jak byłam w sklepie, żeby przymierzyć się do modelu, który upatrzyłam przez internet stwierdziłam, że łatwo nie będzie. Te okrągłe wózki wizualnie wydają mi się jakieś takie mniejsze i lżejsze
Jak tak chodzę i gapię się na mamy z wózkami to stwierdzam, że nawet jak jakaś mamusia jest drobna i malutka to wcale nie wygląda głupio z dużym wózkiem. Chodzi tu głównie o wygodę i bezpieczeństwa malucha, który jedzie w środku, raczej nie ma szans, żeby ktoś uznał to za śmieszne
Ta grupa wpisana w kartę ciąży nie wystarczy. Ja miałam oprócz tego kartę grupy krwi z panieńskim nazwiskiem to się zapytała czy mam aktualna. Ja mówię ze przecież grupa ta sama co w karcie ciąży. Ona ze nie interesuje ich ten wpis w karcie ciąży. Tylko karta grupy krwi z laboratorium. Dobrze ze miałam jeszcze jedne wyniki z grupy krwi. Wiec taka potwierdzona z laboratorium kartkę z grupa krwi musisz mieć.