reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
My z mężem oboje ważyliśmy w granicach 3500. Pierwszy syn 3500 drugi 3750. Mąż 190 cm ja 175 cm. A pierwszy syn mniejszy wywoływany 7 dni po terminie a drugi 2h po terminie bez wywoływania większy.
WIĘC MOIM ZDANIEM TO GENY a cechy dziedziczy się bardziej co drugie pokolenie czyli po dziadkach.
Ja głaskałam 7 lat temu non stop i tydzień po terminie miałam wywoływany.. Hehe..
Jak nie głaskać brzucha??

A ja bym chciała spore dzieciątko. Wypycha się raz i koniec. A zauważyłam że te większe dzieci są silniejsze od początku i potem lepiej się rozwijają. Nawet koleżanka co urodziła 2 dzieci do 3.5kg A jej siostra powyżej 4 zauważyła że tamtej są silniejsze i to od razu widać różnice.

U nas rozmiar 1 pieluchy tylko 1 opakowanie zuxylismy, 2 pampersy też tylko kilka i były za małe. Od 3 tak bardziej hurtowo szło. Tak samo z ubraniami 56 nie nosił bo urodził się 61cm. Teraz z małymi pieluchami i ubraniami będę ostrożna- najwyżej dokupię
No więc właśnie. U mbie pierwszy 7 dni po terminie wywołany a brzuch wymacany na 100 sposobów. ;) ale wiesz to 10 lat sto lat za murzynami.

Wiecie co... ja to bym chciała już wrzesień... ;) swoją drogą jak tu będzie zabawnie jak zaczniemy wypisywać o skurczach, czopach, KTG czy szpitalach... :)
Ja z jednej strony też. A z drugiej boję się najzwyczajniej. Jak to będzie. Czy dam radę? (Pewnie tak bo wyjscia raczej nie ma). Boje się porodu też... Ale tam w brzuchu siedzi moja druga kruszynka i już tak bardzo chciałabym ją tulić :)
Jeszcze 4 miesiące... Dużo i nie dużo. Mi wyjątkowo czas zasuwa w tej ciąży strasznie szybko.

Wiecie co... ja to bym chciała już wrzesień... ;) swoją drogą jak tu będzie zabawnie jak zaczniemy wypisywać o skurczach, czopach, KTG czy szpitalach... :)
Tak ja też bym chciała już wrzesień jak nigdy chciałabym żeby już minął lipiec i sierpień .... W sierpniu już będę myśleć tylko o mojej małej jak zaraz będzie na świecie . Fajnie że mamy tutaj siebie [emoji307]

Ja z jednej strony też. A z drugiej boję się najzwyczajniej. Jak to będzie. Czy dam radę? (Pewnie tak bo wyjscia raczej nie ma). Boje się porodu też... Ale tam w brzuchu siedzi moja druga kruszynka i już tak bardzo chciałabym ją tulić :)
Jeszcze 4 miesiące... Dużo i nie dużo. Mi wyjątkowo czas zasuwa w tej ciąży strasznie szybko.
To zupełnie tak ja mnie, mam wrazenie jakby czas nagle przyspieszył ☺ oj no będzie się działo we wrzesniu na tym naszym forum.
Co do laktatora to ja mialam ręczny z aventu przy pierwszej córce i był ok, mam nadzieje ze i teraz skorzystam. Póki co nie kupiłam ani pół ciuszka, ciągle coś dostaje, niektóre to perełki że dzieciaczki nie zdążyły nawet założyć więc muszę tylko miejsce zrobić w szafach, jutro obiecałam sobie, że się za to wezmę...czas i pora. Mamy już wózek, łóżeczka, potrzebujemy dwa i na dół i na górę do sypialni, fotelik i karuzelkę...warto patrzeć na olx ja kupiłam łóżeczka po 100 zł a za wózek, fotelik i karuzelkę dałam 1300 zł a wszystko ma jeszcze gwarancję roczną.
Maleństwo tak kopie ze potrafi obudzic mnie w nocy, strasznie ruchliwe jest póki co, mam nadzieje ze wyszaleje sie w brzuszku a potem to aniołeczek będzie grzeczniutki...
Kliska trzymam kciuki, żeby było dobrze wszystko, znajomymi sie nie przejmuj, masz nas a my wszystkie dobrze Ci życzymy i trzymamy kciuki ☺
Idę spać, mąż ogarnia młodą a ja coś dzisiaj padłam wcześniej, zaczynam być głodna ale juz nie będe nic jadła tylko pędzę w objęcia Morfeusza
Dobrej nocy!

reklama
A ja chyba jeszcze chce nacieszyć się ciąża, bo do tej pory to była praca, teraz szpital i mi brakuje, aby trochę na spokojnie przeżyć ciąże i odpocząć trochę i nabrać sił przed drugim dzieckiem.

Do góry