reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hehe u mnie pierwsze dziecko 3170 wazyl, drugi 3710...a trzecie jak mi powiedział kiedys lekarz to będzie ponad 4 kg i zeby na trzecie sie juz nie decydować bo bedzie klocek :p Ja znowu urodzilam sie 4 kg bobasem, maz wazyl mniej wiec nie wiem czy jest jakakolwiek zależność wagi dziecka.

reklama
Ja z jednej strony też. A z drugiej boję się najzwyczajniej. Jak to będzie. Czy dam radę? (Pewnie tak bo wyjscia raczej nie ma). Boje się porodu też... Ale tam w brzuchu siedzi moja druga kruszynka i już tak bardzo chciałabym ją tulić :)
Jeszcze 4 miesiące... Dużo i nie dużo. Mi wyjątkowo czas zasuwa w tej ciąży strasznie szybko.
No mi od 12 maja zistało równo 4msc.
A porodu też się boję. Przeżyłam dwa a lęk za każdym razem taki sam. Dodatkowo boję się momentu obrócenia główką w dół a bardziej że się nie obróci i że zrobią mi cesarkę a tej naprawdę bym nie chciała.

Aha i nadal boli mnie brzuch i mam twardy mimo brania magnezu. Boje sie faszerowac nospa ze wzgledu na dziecko.
Co do testu na obciazenie glukoza to dla mnie chyba gorsze sa badania gonekologiczne :(
Mi wyszedl podwyzszony cukier ma czczo, a potem niskie. Jakos tak odwrornie... jutro porozmawiam z lekarka.
Ja też mam za wysoki cukier na czczo. Po 1h i 2h w normie. Cukier nie chciał spadać mimo diety cukrzycowej. Ostatecznie biorę insulinę na noc.

Ja już po połówkowych :D uff, odetchnęłam z ulga, wszystko ok na szczęście!;-) Czaruś został Czarusiem i pokazywał swą męskość w całej okazałości :D miałam Wam powiedziec, jaka waga, ale lekarz nic nie mówił, a ja sobie o tym przypomniałam, jak wyszliśmy. Młody fikał jak szalony, lekarz mówi, że się niezle namęczył, żeby wszystko pomierzyć :D nogi na głowie i buźka zasłaniała :-) załączam fotkę
IMG_3314.JPG

Załączniki

• IMG_3314.JPG
    IMG_3314.JPG
    258,9 KB · Wyświetleń: 415
My z mężem chcemy przede wszystkim koniec roku szkolnego bo Nas zwyczajnie wymęczył młodszy i jego rąbnięta wychowawczyni po całości. W ogóle coś mnie skurcze męczą dziś podejrzewam jelita bo zjadłam obiad w pośpiechu i mam za swoje ale pewnie no-spę na noc walnę.
Miki też dziś mam wrażenie zamulony. Niby fika ale mniej - rzadziej niż jak ja się dobrze czuję.

Na wakacje chcieliśmy zahaczyć o ENERGYLANDIĘ no ale co by mi po niej było w 7/8 msc ciąży ;)

Ja już po połówkowych :D uff, odetchnęłam z ulga, wszystko ok na szczęście!;-) Czaruś został Czarusiem i pokazywał swą męskość w całej okazałości :D miałam Wam powiedziec, jaka waga, ale lekarz nic nie mówił, a ja sobie o tym przypomniałam, jak wyszliśmy. Młody fikał jak szalony, lekarz mówi, że się niezle namęczył, żeby wszystko pomierzyć :D nogi na głowie i buźka zasłaniała :-) załączam fotkę
Zobacz załącznik 857320
Śliczny!!!!
A wagę powinnaś mieć w opisie USG tzn. ja mam i wagę i płeć wpisane... ale nie wiem czy to norma.

reklama
Do góry