reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kochane a ja wczoraj pojechałam na małe zakupy wyprawkowe i kupiłam.sobie przewijak w smyku. Trochę ubranek. W pepco były fajne body po 5 zl. Były już rozmiary 72 i wyzej , ale uznałam ,ze później mogę nie mieć zwyczajnie czasu czy pieniążków na zakup i tak kupiłam troche sztuk. Bylam tez w lidlu, tam tez sie obkupilam. Ale głównie 72 :)

W ogóle byłam w sobotę w lidlu. Stałam w kolejce. Za moimi plecami stała matka z córką ( na oko.ze 22 lata ) . Ja akurat nie czułam się.najlepiej , ale stałam. Kolejki nie były zbyt długie. Nagle słyszę jak ta.młoda dziewczyna zaczyna najezdzac na kobiety w ciazy , bo jakaś tam dziewczyna w.biedronce wepchała się w kolejkę , bo jest w ciaZy i jej się należy. Zaczęła głośno mówić ,ze ją to nie obchodzi , ze w ogóle nie powino być dla nas przywilejów. Na to jej mama mówi, ze na pewno zmieni zdanie jak zajdzie w ciążę. No i nie wytrzymałam i odwrocilam się do niej brzuchem i powiedzialam ,ze na pewno zmieni zdanie. Trochę się zmieszala , ale mimo wszystko zaczęła gadać ,ze nie każdy musi lubić bachory... I je rodzić , a ona N pewno nie będzie...

Nie rozumiem co się dzieje z ludźmi... znieczulica

Tak wiem.. ja korzystam z przywilejów gdzie się do.. dzisiaj np w aptece mam zamiar, w Lidlu jest specjalną kasa, zwykle podchodzę i pytam czy to kasa uprzywilejowane i czy w związku z powyższym mogę skorzystać..
Ale komunikacja miejska to słabo.. np młodzież udaje że nie widzi.. dopiero od mniej więcej 30+ ktoś ustąpi. Jeżdżę po Warszawie. Niby nie dużo bo tylko lekarz i badania ale widzę jak przez 7 lat się to mega pogorszyło.[/QUOTE]

reklama
Cześć dziewczyny:) trochę mnie tu nie było. Mam pytanie, pamiętacie ile wasze Kruszyny ważyły na połówkowych ? Jak widzę większość z was to początek września, A my dopiero końcówka.
Ja mam termin na 29 września więc też końcówka :) czekam na dziewczynkę. połówkowe za tydzień w środę. Tydzień temu w poniedziałek byłam na usg, to był 19+2 i było 260 gram, jestem ciekawa jak będzie za tydzień

Kochane a ja wczoraj pojechałam na małe zakupy wyprawkowe i kupiłam.sobie przewijak w smyku. Trochę ubranek. W pepco były fajne body po 5 zl. Były już rozmiary 72 i wyzej , ale uznałam ,ze później mogę nie mieć zwyczajnie czasu czy pieniążków na zakup i tak kupiłam troche sztuk. Bylam tez w lidlu, tam tez sie obkupilam. Ale głównie 72 :)

W ogóle byłam w sobotę w lidlu. Stałam w kolejce. Za moimi plecami stała matka z córką ( na oko.ze 22 lata ) . Ja akurat nie czułam się.najlepiej , ale stałam. Kolejki nie były zbyt długie. Nagle słyszę jak ta.młoda dziewczyna zaczyna najezdzac na kobiety w ciazy , bo jakaś tam dziewczyna w.biedronce wepchała się w kolejkę , bo jest w ciaZy i jej się należy. Zaczęła głośno mówić ,ze ją to nie obchodzi , ze w ogóle nie powino być dla nas przywilejów. Na to jej mama mówi, ze na pewno zmieni zdanie jak zajdzie w ciążę. No i nie wytrzymałam i odwrocilam się do niej brzuchem i powiedzialam ,ze na pewno zmieni zdanie. Trochę się zmieszala , ale mimo wszystko zaczęła gadać ,ze nie każdy musi lubić bachory... I je rodzić , a ona N pewno nie będzie...

Przede mnie ostatnio jakaś babcia dosłownie wbiegła, żeby być pierwsza w kolejce. W Biedronce jak szłam do kasy jakas dziewczyna ukradkiem zaczęła się że mną ścigać, ale na szczęście na jej drodze pojawiły się skrzynki muahahaha... No i byłam pierwsza... Ludzie są chorzy. Ja nigdy się tak nie zachowywałam a też byłam z tych które zarzekały się że nigdy przenigdy żadnych dzieci. Potem włączył mi się instynkt macierzyński i było po mnie. A kiedy okazało się że po tylu latach brania pigułek nie tak łatwo zajść w ciążę to chciałam zostać matką jeszcze bardziej...

Przez to przeziębienie i to że od wczoraj prawie cały czas leżę mam wrażenie że zaczynam coraz wyraźniej wyczuwać ruchy. Ale wciąż jest to bardzo delikatne.

Przede mnie ostatnio jakaś babcia dosłownie wbiegła, żeby być pierwsza w kolejce. W Biedronce jak szłam do kasy jakas dziewczyna ukradkiem zaczęła się że mną ścigać, ale na szczęście na jej drodze pojawiły się skrzynki muahahaha... No i byłam pierwsza... Ludzie są chorzy. Ja nigdy się tak nie zachowywałam a też byłam z tych które zarzekały się że nigdy przenigdy żadnych dzieci. Potem włączył mi się instynkt macierzyński i było po mnie. A kiedy okazało się że po tylu latach brania pigułek nie tak łatwo zajść w ciążę to chciałam zostać matką jeszcze bardziej...

Przez to przeziębienie i to że od wczoraj prawie cały czas leżę mam wrażenie że zaczynam coraz wyraźniej wyczuwać ruchy. Ale wciąż jest to bardzo delikatne.
Ja tez jestem przeziebiona . Już ponad tydzień. Miałam takie 3 dni ,ze lezalam cale dnie pod kocem i też bardzo mocno odczuwalam ruchy :)

To jest moja druga ciąża, tylko że pierwsza była 19 lat temu ;) tamta do piątego miesiąca była gorsza bo wymiotowałam non top nie jadłam praktycznie nic, wymiotowałam krwią bo nie miałam już czym... później wylądowałam w szpitalu.. i wszystko przeszło
Eeeee tam. Po 19 latach to jak pierwsza. ;)

reklama

Mnie spotkała z negatywów tylko ignorancja głównie w środkach komunikacji miejskiej. Ostatnio w sklepie kasjerka otworzyła "dla mnie " kasę mimo że mówię jej że jestem z mężem... to było miłe.

Do góry