reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
A w ogóle głowa mnie bardzo boli. Aż wzięłam apap... To chyba tak odnośnie przesądów (jak się jest w ciąży z chłopcem często boli głowa)

Mnie dziś strasznie boli głowa. Aż wzięłam dwie tabletki i pol dnia snu to jakoś funkcjonuje.

Z tym przesądem mi pasuje, bo przed ciaza prawie nigdy nie bolała mnie głowa a na początku się mocno męczyłam No i dziś - szaleństwo

Ja właśnie nie wiem czy mnie badał, znaczy robił mi badanie dopochwowe już dwa razy, ale czy mierzył szyjkę to nie wiem bo nic o niej nie wspominał.
Też mi się wydaje że skoro nic nie mówił to wszystko jest w porządku :)
Gdyby była krótka lekarz na pewno by Cię poinformował :)
Mój na ostatniej wizycie pierwszy raz badał a to tylko dlatego że skarżyłam się na twardy brzuch . A jak Tobie robił badanie przez pochwę to na pewno mierzył .

A w ogóle głowa mnie bardzo boli. Aż wzięłam apap... To chyba tak odnośnie przesądów (jak się jest w ciąży z chłopcem często boli głowa)
Mnie też dzisiaj głowa bolała. Może to przez zmianę pogody.
ja z kolei na odwrót, przed ciążą bóle głowy minimum 2 razy w tygodniu, teraz odpukać zdarzyło mi się może z 2 razy ale od początku ciąży :)
Ja przed ciążą miałam regularne migrenowe bóle głowy. Na poczatku ciąży zresztą też często miałam. Teraz się uspokoiło.
Mam pytanie do dziewczyn po USG połówkowym, czy lekarz sprawdzał wam długość szyjki?
Tak. Na połówkowym miałam USG dopochwowe i pomiar szyjki.

Mam pytanie do dziewczyn po USG połówkowym, czy lekarz sprawdzał wam długość szyjki?
U mnie mierzył na połówkowym. Ale zapytał przy okazji czy we wcześniejszej ciąży też miałam mierzona (również u niego prowadziłam ciążę) - nie mialam. Powiedział ze od około dwóch lat są nowe zalecenia i teraz szyjkę powinno się mierzyc u każdej ciężarnej. Badanie ma wyłapać kobiety zagrożone porodem przedwczesnym (szyjka <25 mm).
Myślę że jak miałaś USG dopochwowe to zobaczył szyjkę i pewnie stwierdził/stwierdziła że jest ok :)

Bylam z mlodym u lekarza...uczulenie pieronskie na coś. Pytanie na co. Obstawiam ze to lody które kupiłam wczoraj w lewiatanie, jakies ich firmowe bo nic innego mi na mysl nie przychodzi a je wszystko nie jest alergikiem. Ale ufff zeszlo mi ciśnienie. Jeszcze w najgorszą ulewe i burzę jechałam autem, wycieraczki nie wyrabialy ze sciaganiem wody.

Dziewczyny ale dziś dzień flaki z olejem spałam dwa razy córki poszły o 14na świetlice wrócą po 19 poprasowalam posprzatalam u syna w pokoju cała torba śmieci a teraz wyspana pytanie co ja będę robić w nocy??? Oglądam od nowa ubranka jakie mam wysyłam wam kilka fotek tych używanych ale typowych ubrań w sensie bluzki spodnie itp druga ogromną torbę mam z bodami, śpiochami i pajacami

Załączniki

• DSC_1603.JPG
    DSC_1603.JPG
    1,7 MB · Wyświetleń: 90
  • DSC_1604.JPG
    DSC_1604.JPG
    1,3 MB · Wyświetleń: 98
  • DSC_1605.JPG
    DSC_1605.JPG
    1,5 MB · Wyświetleń: 101
  • DSC_1606.JPG
    DSC_1606.JPG
    1,6 MB · Wyświetleń: 97
  • DSC_1607.JPG
    DSC_1607.JPG
    1,5 MB · Wyświetleń: 87
Dziewczyny ale dziś dzień flaki z olejem spałam dwa razy córki poszły o 14na świetlice wrócą po 19 poprasowalam posprzatalam u syna w pokoju cała torba śmieci a teraz wyspana pytanie co ja będę robić w nocy??? Oglądam od nowa ubranka jakie mam wysyłam wam kilka fotek tych używanych ale typowych ubrań w sensie bluzki spodnie itp druga ogromną torbę mam z bodami, śpiochami i pajacami
Z ostatniego i drugiego mam taką samą bluzeczka i pajaca ale to są duże rozmiary.
[emoji5]

reklama
Do góry