Dobrze że z młodymi zarówno tymi w brzuchu jak i na zewnątrz okej.Dziękuję dziewczyny za wsparcie
Procz tego, że coreczce przeswietlili klatkę piersiową to pobrali mocz do badań. Klatka, jak wcześniej pisałam, czysta. Znaleźli coś w moczu, więc dostała antybiotyk i mogli wrócić do domu, gdyby nadal coś było to mają za 2 dni wrócić. Dobrze, że mieszkamy blisko szpitala.
Mnie na noc znów połączyli do tego kardiomonitora. Powinniście to znać z filmów: jest tzw. Linia życia, czyli linia bicia serca i taka glowna liczba, co oznacza tętno. Wczoraj się dowiedziałam, że będą mnie tu trzymać dopoki nie znajdą odpowiedniej dla mnie kliniki i mnie tam nie wyślą. Nawet nie ma mowy o powrocie do domu. Strasznie mnie to dołuje
Zazdroszczę Wam tych polowkowych moja Basia szaleje w brzuszku od rana, a wieczorami to już w ogóle.
Szpitala współczuję ale lepiej że jesteś monitorowana.
Były tu listy linki i porady odnośnie. Generalnie jakieś ciuszki. Pieluchy. Krem do tyłka. Mokre chusteczki. Plus to co dla ciebie.Dziewczyny Ma któraś z was jakąś rozpiske do wyprawki ? Zupełnie nie wiem conkuoic dla dziecka , do szpitala....
Mam to samo. W sensie aż go przytulę i zabawy w stukanie i odstukiwanie. A że młody już naprawdę ostro daje szczególnie podczas zabawy to mamy z tego ubaw po pachy.Zjadłam sniadanko i leze. Uwielbiam chwilę sam na sam z moją córcia
To takie niesamowite ,ze mówię do niej , a ona Na to reaguje, bawimy się się stuku-puku. Polecam
Dziewczyny jutro zaczynam 24 tydzień. Czas leci. Nie mogę się doczekać ,aż ją zobaczę <3
Bo jak się ma taki zgrabny bunio to co się dziwić? Ja to bym jeszvze tym swoim sabanem porozciągała tę gumęKupilam te spodnie w lidlu, szalu nie ma, poki brzuszek nie bedzie ogromny to ta guma do niczego :/
Na tym etapie do 10 dni można nie czuć nic między jednym a drugim bulganiem.Właśnie ostatnio w ogole cisza, nic jeszcze nie panikuje bo to dopiero 19+6 i pierwsza ciąża, ale jakieś głupie wątpliwości dopadają :/
Ha a u mnie 3 a dopiero w 18stym bulgotanie... nie ma reguły... za to teraz aż boli jeszcze kilka tygodni i zacznę narzekać.U mnie w pierwszej dopiero w 22 tc coś poczułam
to czekam na wieści.Na legginsy tez patrzylam, ale czarne prześwitywały, a takich nie lubie co gacie w nich widac
Tak to jeans, ale duzo elastanu maja wiec wygodne.
Ja dzis polowkowe o 18:30, juz mi cisnienie skacze w koncu ladnie poogladam mojego malego mezczyzne <3
A bo ja wiem? Porobili te testy PAPPA i USG i im z tego chyba wyszło.Goj a jak to sprawdzili?
Cuda!!Zobacz załącznik 855428
5 10 15 przyjechało
Ale piękne.
Ja to chyba jestem jakaś dziwna... albo przy trzecim dziecku jest inaczej... W ogóle nie kręci mnie wydawanie kasy na te ubranka no nic a nic zajarać się tymi niemowlęcymi rzeczami nie mogę. Za to moim chłopcom kupiłam wczoraj po 2 pary szortów, t-shirtów i bluzy... i gdyby nie budżet wzięłabym więcej.
U mnie też dziś spaghetti
A u mnie lJa leżę padam dziś ale Gorąco byłam z córką na kontroli u chirurga wszystko jest ok pojedlismy spaghetti i idę się zdrzemnac
To u mnie najpierw miała być dziewucha ale jeszcze podczas tego samego badania wyszło że jednak raczej nie no i teraz na pewno chłop.A co ja mam powiedzieć Mi ginekolog kazał przyjść na połówkowe dopiero 23 maja!
Ale Cię straszą, nie zazdroszczę. Na koniec na pewno okaże się, że nerwy nie były potrzebne! Trzymam za to kciuki!
Mam nadzieję, że Blanka pozwoli się normalnie zbadać, teraz w poniedziałek nie było żadnych problemów w czasie usg, ale kto wie co będzie za 2 tygodnie..
Mi już dwóch ginekologów potwierdziło, że to dziewczynka, ale pierwsza wersja była taka, że to chłopiec, ufff.. jak dobrze, że w szale po usg genetycznym nie robiłam żadnych zakupów ubrankowych
Szczególnie że na tym etapie dzieci różnią się już wymiarami.Przy diecie cukrzycowej moze tak byc. Poza tym dzieci sa naprawde rozne na tym etapie jedne wieksze drugie mniejsze i mysle ze nie masz co sie stresować odchyly to dwa tygodnie plus minus w parametrach. Plus uroda dziecka i tez sprzet lekarza duzo mowi im starszy tym wyniki moga byc jak cuda na kiju.
Teraz u mnie wszystko wg. norm. USG i OM ten sam termin bez zmian od 13tc i dziecko "dopasowane" ale dwie poprzednie ciąże były meeeega rozbieżności.