reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Zobacz załącznik 855630
Mój mały myśliciel <3
Wazy 368g, wszystko zdrowe, mozg, nosek, serduszko, nozki, zoladek, nerki, wszystko jak trzeba <3
Doktor mial tylko wątpliwości co do stópek, ale cale szczęście okazało sie, ze tak sie poprostu maly dziwacznie ulozyl. Nie chcial zmienic pozycji, ale pomogło to, ze wstalam i kawałek sie przeszłam. Od razu ulozyl giry inaczej i doktor mial mozliwosc je dokładnie obejrzec, na szczescie wszystko w porzadku.:huh:
Super wieści, a co masz napisane przy moczowodach? Z ciekawosci, bo ja mam napisane, że niewidoczne...

reklama
Ale mam wieczór... Psina skaleczyła się w łapę, bo jakiś pajac rozbił butelkę ma krawędzi trawnika. Nie zauważyłam i oczywiście musiała wejść prosto w to. Łapa rozcięta, krew się leje, apteczki już opróżniłam... Świetnie, po prostu świetnie... A jak na złość chwilowo jestem bez samochodu, jak rano dalej będzie się lało to będę musiała wybrać się z nia do weterynarza... Ktory jest po drugiej stronie miasta. Nie wiem jak my się tam dostaniemy bez auta ;( aż chce mi się płakać...
Daj jej to wylizać!

Daj jej to wylizać!
Wylizała, a potem siedziała z łapą do góry i patrzyła na zmianę na to jak kapie i na mnie, że mam pomóc, bo to ciężka sprawa :/

Wczoraj ktoś się zlitował i podjechał ze mną po 23 do apteki całodobowej, więc jestem mega niewyspana, ale mam tyle bandaża, że mogę tą moją psinę owinąć całą. Oby tylko nie kapało jak teraz zdejmę opatrunek. A potem będę się zastanawiać jak w obie strony pokonac schody na 2 piętro z 30-kilowym psem, ktory nie za bardzo może chodzić. Nic to, damy radę.

Też tak mam dodatkowo zdjęcia obu nerek.

Tez nam robil, dodatkowo powiedzial ze cos maly ma w pecherzu czyli nerki dobrze funkcjonuja :)
@Myszawa nie przejmuj sie na zapas, wydaje mi się, ze gdyby bylo cos nie tak, to lekarz na pewno by to dodatkowo sprawdzil, tak jak u nas z tymi stópkami.

reklama
@Mama7, @GoJ, dzięki za słowa otuchy. Niestety jest dobra i zła wiadomość. Dobra taka, że prawdopodobnie nie będę leżeć do końca ciąży w szpitalu lub klinice. Zła taka, że prawdopodobnie w poniedziałek przewioza mnie do Szczecina na zabieg wczepienia defibrylatora (już się tego boję) i po tym mnie wypuszcza do domu. Oczywiście poza zabiegiem, który jest dość skomplikowany to czeka mnie kontrola tego. No i poród w Szczecinie, nie wiem czy SN czy CC. no i do porodu powinien mnie kontrolować lekarz z tamtej kliniki. Ciekawe jak często będę jeździć do tego Szczecina, a kasy mamy tak mało :(
@Marilyn Monroe, co masz za arytmie? Ja nie mam jeszcze teraz stwierdzonej cukrzycy ciążowej, ale znając moje szczęście to pewnie pomiedzy 24-28 tygodniem coś mi wyjdzie.
@RooibosGirl, współczuję, że takie przeżycie z psinka :(

Do góry