reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jestem wróciłam padnięta ale szczęśliwa wszystko ok synek ma się dobrze, później was Doczytam

Załączniki

• DSC_1590.JPG
    DSC_1590.JPG
    763,2 KB · Wyświetleń: 93
reklama
U mnie dziś równo 21 tc.
Połówkowe się przesunęło ponieważ bobas olał sprawę, ułożony pośladkowo, odwrócił się plecami, nos wtulił w brzuch i tylko stópki wystawił łaskawie.
I tyle było go widać.
Gin sprawdził szyjkę bo mówiłam, że ostatnio brzuch mi się często spina ale jest ok 3,5cm.
I serduszko sprawdzał. Wyszła lekka arytmia ale ponoć teraz to jeszcze normalne.
Także ani płci nie znam, ani nie wiem nic specjalnie więcej.
Za 4 tygodnie skierowanie na badania + na glukoze.
Wizyta kolejna za 5 tygodni
U mnie na połówkowym to samo , odwrócił się tyłem i nic nie chciał się ruszyć . Byłam u lekarza godzinę i leżałam na jednym boku , na drugim. Później kazał chwilę pochodzić, zginać nogi i ostatecznie pokazał profil na 10 sekund, lekarz nawet nie zdarzył zrobić zdjęcia

Dziewczyny , pozwólcie ze zmienię trochę temat. Jaka długość szyjki na takim etapie wg waszego lekarza jest ok ? Ja 22 tydz. Szyjka 3,5 cm choć później zaczął kręcić ze 3 i trochę. I mówi ze granicznie mało i jakby była odrobine mniejsza to szpital i leżenie w nim do końca. Byłam jednorazowo przygodnie z trasy u jakiegoś lekarza bo chyba nawrot infekcji a mojego nie ma do piątku.
U mnie mój gin powiedział szyjka 3cm w porządku. Na USG babka zmierzyła dokładnie 3cm9mm i prawidłowa. To było 19 i 21 tc skończony.

U mnie na połówkowym to samo , odwrócił się tyłem i nic nie chciał się ruszyć . Byłam u lekarza godzinę i leżałam na jednym boku , na drugim. Później kazał chwilę pochodzić, zginać nogi i ostatecznie pokazał profil na 10 sekund, lekarz nawet nie zdarzył zrobić zdjęcia
Ja w pierwszej ciąży kupoeałam wszystko na 62 i miałam nosa bo córka miała 61cm i idealnie pasowało. Tetaz dokupię parę rzeczy nowych bo poprzednio miałam wszystko nowr ze Smyka więc specjalnie sprane ubranka nie są

U mnie mój gin powiedział szyjka 3cm w porządku. Na USG babka zmierzyła dokładnie 3cm9mm i prawidłowa. To było 19 i 21 tc skończony.

No okazuje się ze ja faktycznie mam krótka w dodatku na niej polip doczesnowy (?) pierwsze słyszę. Zaczęło krwawić podczas badania. A na twardnienie leżenie i magnez , i właśnie dostałam L4.

Ja specjalnie zjadłam dwa cukierki przed wizytą, żeby się obudził bobas.
Może za mało zjadłam i się obraził :p

Dziewczyny kto takie tutaj ma przyznawać się bez bicia i dać po ogladac[emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]
PS nie mogę tego znaleźć a nie jestem na bieżąco

reklama
Miki leży w poprzeg. Raz z głową po lewej raz po prawej. Dla mnie to dziwne bo pierwszy syn od 14tc głową w dół a drugi w 20 tc już łbem do wyjścia... no ale Miki w ogóle jest "inny" ;)

Ja przed USG wypiłam kawę ale to i tak był czas czuwania młodego.

Do góry