18grudzien
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie na połówkowym to samo , odwrócił się tyłem i nic nie chciał się ruszyć . Byłam u lekarza godzinę i leżałam na jednym boku , na drugim. Później kazał chwilę pochodzić, zginać nogi i ostatecznie pokazał profil na 10 sekund, lekarz nawet nie zdarzył zrobić zdjęciaU mnie dziś równo 21 tc.
Połówkowe się przesunęło ponieważ bobas olał sprawę, ułożony pośladkowo, odwrócił się plecami, nos wtulił w brzuch i tylko stópki wystawił łaskawie.
I tyle było go widać.
Gin sprawdził szyjkę bo mówiłam, że ostatnio brzuch mi się często spina ale jest ok 3,5cm.
I serduszko sprawdzał. Wyszła lekka arytmia ale ponoć teraz to jeszcze normalne.
Także ani płci nie znam, ani nie wiem nic specjalnie więcej.
Za 4 tygodnie skierowanie na badania + na glukoze.
Wizyta kolejna za 5 tygodni
U mnie mój gin powiedział szyjka 3cm w porządku. Na USG babka zmierzyła dokładnie 3cm9mm i prawidłowa. To było 19 i 21 tc skończony.Dziewczyny , pozwólcie ze zmienię trochę temat. Jaka długość szyjki na takim etapie wg waszego lekarza jest ok ? Ja 22 tydz. Szyjka 3,5 cm choć później zaczął kręcić ze 3 i trochę. I mówi ze granicznie mało i jakby była odrobine mniejsza to szpital i leżenie w nim do końca. Byłam jednorazowo przygodnie z trasy u jakiegoś lekarza bo chyba nawrot infekcji a mojego nie ma do piątku.
Ja w pierwszej ciąży kupoeałam wszystko na 62 i miałam nosa bo córka miała 61cm i idealnie pasowało. Tetaz dokupię parę rzeczy nowych bo poprzednio miałam wszystko nowr ze Smyka więc specjalnie sprane ubranka nie sąU mnie na połówkowym to samo , odwrócił się tyłem i nic nie chciał się ruszyć . Byłam u lekarza godzinę i leżałam na jednym boku , na drugim. Później kazał chwilę pochodzić, zginać nogi i ostatecznie pokazał profil na 10 sekund, lekarz nawet nie zdarzył zrobić zdjęcia
U mnie mój gin powiedział szyjka 3cm w porządku. Na USG babka zmierzyła dokładnie 3cm9mm i prawidłowa. To było 19 i 21 tc skończony.
Ja specjalnie zjadłam dwa cukierki przed wizytą, żeby się obudził bobas.U mnie na połówkowym to samo , odwrócił się tyłem i nic nie chciał się ruszyć . Byłam u lekarza godzinę i leżałam na jednym boku , na drugim. Później kazał chwilę pochodzić, zginać nogi i ostatecznie pokazał profil na 10 sekund, lekarz nawet nie zdarzył zrobić zdjęcia