U
użytkownik 180176
Gość
Ja sie przyznam ,ze za wiele nie kupuję tych malutkich. W razie jak mi zabraknie to każe mężowi jechać po dodatkowe zakupy. A te większe pajacyki można zawsze w raczkach podwinac.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie wiem, czy rodzinny typowo ciążowe zwolnienie na 100% odpłatności może wypisać.A właśnie co do przechodzenia na L4:
Myślę, aby przejść na to zwolnienie, jak wyjdę że szpitala. Miewalam stany omdlenia i nawet sam pracodawca powiedział, abym poszła na zwolnienie. Pytanko: jak mam przejść na zwolnienie? Wystarczy, że podejdę do lekarza rodzinnego i mu powiem o tym co mam i że chce zwolnienie lekarskie do końca ciąży? Czy to lekarz sam musi stwierdzić?
Dziewczyny sluchajcie. Jak to jest z wnioskiem o macierzyński. Przyznam sie ze dwie ciążę nie skladalam takiego wniosku bo nie bylo potrzeby. Teraz w pracy bede robic to pierwszy raz. Co tam sie dokladnie wypelnia po porodzie? Urlop na rok ale tam jest iles macierzyńskiego a ile wychowawczego ? Która mnie olsni jak to sie wypelnia w ogole
W google jak wpiszecie to wszystko ładnie jest rozpisane. Ja już poczytałam i wiem, co i jak. Są też wzory pism. Ogolnie pismo o urlop czy macierzyński, czy rodzicielski skladacie w pracy.Też się chętnie dowiem o tym macierzyńskim.
Dzięki za podpowiedź. Zapytam o to,chociaz nie wiem kiedy będę mieć wizytę, bo się jeszcze nie zarejestrowalam i nie dostałam też kartki do rejestracji. Najwyzej spróbuję skontaktować się z ginekologiem bezpośrednio.
U mnie raz położna na szkole rodzenia nie mogła wyczuć tętna płodu i mi powiedziała, że mam jechać do szpitala na Ktg. Chyba po 21 tyg. Mają obowiązek Cię przyjąć. Ktg mi nie zrobili, ale szybkie usg i z maluszkiem było wszystko w porządku, a lekarz powiedział, że położna powinna sobie kupić nowy detektor.Hej dziewczyny ale jestem wkurzona wczoraj byłam na wizycie i polozna juz drugi raz nie znalazla tętna dziecka pyta ruchy są były problemy juz ostatnio pewnie [emoji5] mało tego wcale się tym nie przejęła a jak mi zmierzyla ciśnienie to ze zdziwieniem stwierdziła o jest wysokie myślałam że mnie krew zaleje i powiem ty głupia malpo dziwisz się ze się zdenerwowlalam co najgorsze lekarz jej maz[emoji5]nie widzi problemu przyszłam do chaty nie odezwałam się nic do lubego później mu mowie co i jak a on ze teraz ze następnym razem jak nie zbada to po myślimy. ..[emoji6]nie mogłam sobie miejsca znaleźć dzis zadzwoniłam wiec do tesciowej bo w pracy jest czy by mi gdzieś na mieście nie załatwiła w wypożyczalni detektora tętna płodu a patrze teraz na olx takie coś jest nie wiedziałam że takie może być sumiennie[emoji5]a któraś z was z takim czymś spotkała?
P.s nie ma nic gorszego jak ci milczenie położnej kiedy cię bada i do tego bada długo bardzo
super wiadomośćDziewczyny ogromnie dużo wpisow, a ja w pracy nie mam jak was ogarnąć..., może wieczorem się uda ale chciałam się pochwalić ze przyszły wyniki amnio!
Zdrowy chłopak!
Po południu pojade po wyniki
Buziaki dla was i dzięki za kciuki entej sprawie
ola-ska super wieści.
Ja jestem od 5 tc czyli od 8 stycznia na L4 i póki co nie miałam żadnej kontroli.
KINDERBUENOO88 a skąd oni w tym Zusie wiedzieli że Ty byłaś w Barcelonie? Kurde ja sie trochę teraz boję bo od 17 czerwca planuje urlop na Chorwacji. Wczasy wykupione w listopadzie zanim jeszcze zaszłam w ciąże więc kasy trochę szkoda tym bardziej że ja mam niedoczynnosć tarczycy i to znaczną i mój synuś też ma wyniki już na pograniczu i my co roku nad morze jedziemy i super się tam czujemy. A koleżanki szwagierka miała kontrol z zusu w 9 miesiacu
super wiadomość
ja zamówiłam takie łóżeczko Link do: Łóżeczko dziecięce JULIA z funkcją SOFY TAPCZANIK w pakiecie z materacem gryka pianka kokos