reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny ogromnie dużo wpisow, a ja w pracy nie mam jak was ogarnąć..., może wieczorem się uda ale chciałam się pochwalić ze przyszły wyniki amnio!
Zdrowy chłopak!
Po południu pojade po wyniki :)

Buziaki dla was i dzięki za kciuki entej sprawie :)

reklama
lepiej nie wypożyczaj detektora ani nie kupuj, bo jeszcze bardziej będziesz panikować. Skoro położna miała problem ze znalezieniem, to Tobie tym bardziej będzie ciężko. Może faktycznie jeszcze jest za wcześnie i dzidzia jest za malutka, albo nie tak ułożona.
Mi tydzień temu badała, najpierw sprawdzała brzuch aby określić ułożenie maluszka, a potem szukała, też to trochę trwało ale jej się udało :) im późniejszy tydzień tym łatwiej, bo dziecko ma mniej miejsca i moze sobie nawet ucisnąć brzuszek lekko i je przytrzymać do zmierzenia tętna, tak robiła dziewczynie, której mierzyła przede mną.
Dokladnie, nawet jak przedwczoraj mi mierzyla a to już 21 tc to maluch tak uciekał, że ledwo co złapała tętno to już nie było. Im dalej tym ma mniej miejsca, żeby zwiewac

Ostatnia edycja:
ola-ska super wieści.
Ja jestem od 5 tc czyli od 8 stycznia na L4 i póki co nie miałam żadnej kontroli.
KINDERBUENOO88 a skąd oni w tym Zusie wiedzieli że Ty byłaś w Barcelonie? Kurde ja sie trochę teraz boję bo od 17 czerwca planuje urlop na Chorwacji. Wczasy wykupione w listopadzie zanim jeszcze zaszłam w ciąże więc kasy trochę szkoda tym bardziej że ja mam niedoczynnosć tarczycy i to znaczną i mój synuś też ma wyniki już na pograniczu i my co roku nad morze jedziemy i super się tam czujemy. A koleżanki szwagierka miała kontrol z zusu w 9 miesiacu :errr:

Ok dzięki uspokoilam się nie będę jej smarować bo to nie miało by sensu później robiła bym to bez przerwy teść mi przy kawie powiedział ze Bozia jej dala trochę urody to mi już większe mniemanie o sobie a do tego jeszcze zazdrosnica bo mąż niczego sobie to ja się jej nie dziwie ze cie po lebkach ostatnio bada.

Kontrole z zusu nie sa częste nie ma tez co panikowac. Moze byc kontrola jezeli zus uzna albo pracodawca ze zle wykonujemy zalecenia ze zwolnienia. Możesz isc do sklepu apteki..jak wyjeżdżasz gdzie to wystarczy zawiadomic pisemnie zus tak mi cos swita ze adres pobytu bedzie w okresie od do inny niz ma zwolnieniu.

ola-ska super wieści.
Ja jestem od 5 tc czyli od 8 stycznia na L4 i póki co nie miałam żadnej kontroli.
KINDERBUENOO88 a skąd oni w tym Zusie wiedzieli że Ty byłaś w Barcelonie? Kurde ja sie trochę teraz boję bo od 17 czerwca planuje urlop na Chorwacji. Wczasy wykupione w listopadzie zanim jeszcze zaszłam w ciąże więc kasy trochę szkoda tym bardziej że ja mam niedoczynnosć tarczycy i to znaczną i mój synuś też ma wyniki już na pograniczu i my co roku nad morze jedziemy i super się tam czujemy. A koleżanki szwagierka miała kontrol z zusu w 9 miesiacu :errr:

A na zwolnieniu masz 1 czy 2 ?:)
Bo doczytywalam sobie ostatnio z ciekawości ,ze z ,,2" jak się chce gdzieś wyjechać , to chyba za zgodą lekarza można dac zusowi znać ,ze w tym czasie będziesz wypoczywala np u cioci w Krakowie pod danym adresem. Ale nie wiem jak to jest z wyjazdami za granicę.

Dziewczyny a jakie będziecie szykować ciuchy 56 czy większe ?teraz pamietam wspominam z rozrzewnieniem mój syn jak się ur to miał 52 cm a ja miałam na stanie 50 r. No i klops a wróciliśmy ze szpitala zaczęło się przebieranie na szczęście tesciowej się lampeczka zaswiecila[emoji5] i mówi choć jedziemy na zakupki z miłą chęcią je zrobię. Teraz z perspektywy czasu mam w różnych rozmiarach i takiego trochę i tego trochę przecież goście tez coś przynieśli dużo sprzedałem trochę mi na sprzedaż nie potrzebnego i praktycznego zostało tak przy okazji posyłam linka jak by ktoś cos aby się mu przydało np nowe nie które z Angli

Link do: Wszystkie ogłoszenia użytkownika Anna

reklama
Do góry