reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mnie w genetycznych wyszło że nie ma zagrożenia przedwczesnym porodem więc sobie nie zaprzatam głowy pierdołami.

reklama
@Angelika89, dlaczego chcesz mieć cesarke? Ja nie chcę i serio zrobiłbym wszystko, aby jej nie mieć.
Czy któraś z Was miała cukrzycę ciążową w poprzedniej ciąży? Myślicie, że w tej też może być? Zastanawiam się co kolejne mnie trafi w tej ciąży.

Ja przed ciążą miałam 8mm i lekarz mówìł że mało teraz mam 5 mm więc coraz mniej zapasu. Trochę przeraża mnie ta cienka blizna ale cóż staram się nie myśleć negatywnie . Ja miałam cukrzycę ciążowa w 1 ciąży i teraz lekarz każe mi kontrolować cukier i ogólnie pilnować diety mówi że duże jest prawdopodobieństwo że się powtórzy ehh

No to trudno, ciekawe czy mi dojdzie jeszcze maloplytkowosc, bo w poprzedniej pod koniec miałam mało płytek krwi.
Dziewczyny, w ciąży nie wolno się denerwować, a ja przy swojej wadzie serca to już szczególnie. Będę wdzięczna za jakiekolwiek słowa otuchy, bo właśnie się dowiedziałam, że mąż przyjechał do szpitala z córką (1.5 roku) z podejrzeniem, że ma zapalenie płuc. Ja nie mogę stąd wyjść :( zalamka po całości...

Ostatnia edycja:
@Angelika89, dlaczego chcesz mieć cesarke? Ja nie chcę i serio zrobiłbym wszystko, aby jej nie mieć.
Czy któraś z Was miała cukrzycę ciążową w poprzedniej ciąży? Myślicie, że w tej też może być? Zastanawiam się co kolejne mnie trafi w tej ciąży.
poprzedni poród wywoływany zakończył się po 12 h (10 cm rozwarcia) cc z powodu niewspółmierności główkowo miednicowej i nie chcę drugi raz przez to przechodzić, tym bardziej, że teraz dodatkowo dochodzi ryzyko pęknięcia blizny (przed ciążą lekarze mówili, że w jednym miejscu jest rozejście, ale mam tyłozgięcie macicy, więc jak się prostowała podczas ciąży to może "zniknęło" to, bo lekarz nic nie mówił ostatnio)

poprzedni poród wywoływany zakończył się po 12 h (10 cm rozwarcia) cc z powodu niewspółmierności główkowo miednicowej i nie chcę drugi raz przez to przechodzić, tym bardziej, że teraz dodatkowo dochodzi ryzyko pęknięcia blizny (przed ciążą lekarze mówili, że w jednym miejscu jest rozejście, ale mam tyłozgięcie macicy, więc jak się prostowała podczas ciąży to może "zniknęło" to, bo lekarz nic nie mówił ostatnio)
Myślałam, że to Twoja pierwsza ciąża. W takim razie rozumiem. Współczuję, że masz takie wspomnienia z pierwszego porodu. To powinno być piękne wydarzenie, a nie zawsze tak jest.

reklama
No to trudno, ciekawe czy mi dojdzie jeszcze maloplytkowosc, bo w poprzedniej pod koniec miałam mało płytek krwi.
Dziewczyny, w ciąży nie wolno się denerwować, a ja przy swojej wadzie serca to już szczególnie. Będę wdzięczna za jakiekolwiek słowa otuchy, bo właśnie się dowiedziałam, że mąż przyjechał do szpitala z córką (1.5 roku) z podejrzeniem, że ma zapalenie płuc. Ja nie mogę stąd wyjść :( zalamka po całości...
A skąd to podejrzenie?

Do góry