reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witam z rana.
O 5 moja córeczka zrobiła dyskotekę w brzuchu.. Cudowna.. udało mi się na szczęście zasnąć.
Chłopaki poza domem to luz. Wstawiłam już 2 pralkę bo wszędzie jakieś pyłki na meblach to i narzuty/ koce pewnie w tym czymś. Postanowiłam odświeżyć.
Miłego dnia

reklama
A jak się czujecie po całym dniu roboty w domu?bo mnie to w krzyżu później po bolewa na fajrant

Kurczę. Od wczoraj mam jakieś problemy z brzuchem. Niby nie zjadłam nic innego niż zawsze a jakieś skurcze jelit, głośne bulgotanie i biegunka na zmianę z zaparciami... i normalnie bym to zignorowa£a ale tak to się martwię... wzięłam nospę... Miki fika więc chyba okej.

U mnie rewolucję w jelitach. Cały czas puszczam bączki, chociaż za specjalnie nie jem tak ,żeby był ku temu powód :)
Co do promocji Na bodziaki to kupiłam w auchan :)

A jak się czujecie po całym dniu roboty w domu?bo mnie to w krzyżu później po bolewa na fajrant
Nie jestem w stanie cały dzień pracować w domu bo padam. Na początku ciazy nie było z tym problemu ;) A teraz gdy się przepracuje czuję brzuch i takie jak by ciagniecie.

@Kliska współczuje, ale dziwna polityke ma szpital. U nas kobieta w ciazy ma pierwszeństwo zawsze. I lekarz zawsze powtarza bedzie kolejka Pani idzie na sam początek i sie nie przejmuje i w rejestracji wiedza ze brzuchatki maja byc pierwsze.
U nas jest osobna izba dla ciężarnych :) spokoj i wygoda :)

Nie jestem w stanie cały dzień pracować w domu bo padam. Na początku ciazy nie było z tym problemu ;) A teraz gdy się przepracuje czuję brzuch i takie jak by ciagniecie.
Kurcze to tak jak ja. Ja nie ćwiczyłam na początku była zima i teraz mnie po poprostu meczy a dziecko ma już 400 g jak nie więcej

Hej dziewczyny :)
Dzisiaj byłam wyjątkowo nie u mojego lekarza prowadzącego, a u nowej lekarki w przychodni, bardzo miła i fajnie tłumaczy. Aż trochę żałuję, że to nie ona prowadzi moją ciążę. Niestety dobrze mi się wydawało i mam lekką infekcję, ale poza tym wszystko jest w porządku. Nie muszę żałować ani mieć żadnych wyrzutów sumienia przez to, że nie poleciałam na pogotowie po plamieniu w zeszłym tygodniu... ufff...
Malutka waży 260 g. Rączki, nóżki, wszystko na swoim miejscu :) Lekarka przyjrzała się dziecku tak dokładnie jakby to ona miała mi robić połówkowe, mówiła że tylko serduszka nie może sobie obejrzeć tak porządnie jak będzie je widać po 20 tygodniu.
Clipboard01.jpg

Ulżyło mi :) Wciąż czuję tylko jakąś sugestię ruchów i potrzebuję tych usg, żeby się uspokajać.

Mnie nic nie boli, a naprawdę sporo ruszam się w czasie dnia. W czasie sprzątania co jakiś czas robię krótkie przerwy, żeby odsapnąć, ale potem nie odczuwam żadnego bólu w krzyżu. Jak już to lekkie skurcze łydek i na to lekarka poleciła mi dzisiaj magnez.

Załączniki

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    77,2 KB · Wyświetleń: 443
reklama
Hej dziewczyny :)
Dzisiaj byłam wyjątkowo nie u mojego lekarza prowadzącego, a u nowej lekarki w przychodni, bardzo miła i fajnie tłumaczy. Aż trochę żałuję, że to nie ona prowadzi moją ciążę. Niestety dobrze mi się wydawało i mam lekką infekcję, ale poza tym wszystko jest w porządku. Nie muszę żałować ani mieć żadnych wyrzutów sumienia przez to, że nie poleciałam na pogotowie po plamieniu w zeszłym tygodniu... ufff...
Malutka waży 260 g. Rączki, nóżki, wszystko na swoim miejscu :) Lekarka przyjrzała się dziecku tak dokładnie jakby to ona miała mi robić połówkowe, mówiła że tylko serduszka nie może sobie obejrzeć tak porządnie jak będzie je widać po 20 tygodniu.
Zobacz załącznik 854339
Ulżyło mi :) Wciąż czuję tylko jakąś sugestię ruchów i potrzebuję tych usg, żeby się uspokajać.

Mnie nic nie boli, a naprawdę sporo ruszam się w czasie dnia. W czasie sprzątania co jakiś czas robię krótkie przerwy, żeby odsapnąć, ale potem nie odczuwam żadnego bólu w krzyżu. Jak już to lekkie skurcze łydek i na to lekarka poleciła mi dzisiaj magnez.
Super fotka! Ja takiej nie mam :( ;)

Do góry