reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja już 5 kg na plusie. Staram się spacerować ale też nie przesadzam. Czyli ani nie jem ani nie ruszam się więcej niż przed ciążą. Ale wyglądam już jak kobieta w ciazy, i to nie chodzi o brzuch i cycki które urosły ale nawet na twarzy taka pusia :)

reklama
Ja miałam spokojna niedziele ale właśnie siedzę w córka na SOR biegali i bramka od ogródka odskoczyla i wbila się jej w policzek koło oka dziura ogromna już ma założone plastry i jutro koniecznie kontrola w poradni chirurgicznej także ten cisza musi poczekać, ostatnio byłam tu z córką druga bliźniaczka jak jej kolega piłka oko rozwalił ehhhh

Ja miałam spokojna niedziele ale właśnie siedzę w córka na SOR biegali i bramka od ogródka odskoczyla i wbila się jej w policzek koło oka dziura ogromna już ma założone plastry i jutro koniecznie kontrola w poradni chirurgicznej także ten cisza musi poczekać, ostatnio byłam tu z córką druga bliźniaczka jak jej kolega piłka oko rozwalił ehhhh

Ojjj[emoji22][emoji22][emoji22] mam nadzieje, że szybko się zagoi i że nie boli bardzo..

Ale wyglądam już jak kobieta w ciazy, i to nie chodzi o brzuch i cycki które urosły ale nawet na twarzy taka pusia :)
Ja mam całkiem spory brzuch. Kwestia jak się ubiorę poprostu ;)
Jedną koszule mam taką oversize więc jak w nią się przyodzieje to rzeczywiście można się zastanawiać czy ciąża czy za dużo przy lodówce czasu spędzonego o_O

Współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
U mnie też nie kolorowo :( męża przewialo wczoraj i boli go kark i ucho, a u córci pojawiła się gorączka pewnie od zębów :( a ja jutro do tego szpitala i nadal mam kaszel i katar i już nie wiem jak się wyleczyć...

Ja mialam chwile stresu bo od wczoraj mlody jakis malo ruchliwy byl i juz sie zastanawialam czy nie wbijac sie jutro gdzies na sile do lekarza, ale ze juz dal o sobie znac to jestem spokojniejsza ;) wydaje mi sie ze obrocil sie plecami i kopie mnie gdzies od wewnatrz, bo wczensiej czulam normanie jak mnie girami kopal po brzuchu, a teraz te jego ruchy to bardziej takie smyranie bylo.
Zaczelam znowu przegladac wozki i znalazlam na olx w dobrej cenie anex sport ktory mi sie podoba, ale moj maz jest tak bardzo tym zainteresowany ze tylko na chwile spojrzal i dalej gapi sie w ta glupia konsole ;[ czasem sie zastanawiam czy ma 30 lat, czy 13. A ja sama podjac decyzji nie potrafie bo sie nie znam i sie denerwuje, bo nie chcialabym tego zostawiac na ostatnia chwile :/

Standardowo.. mój za pierwszym razem też, ale mi to pasowało bo kupiłam co chciałam, a potem na spacery i tak ja.. więc co mu do tego.. teraz mam nadzieję odzyskać swojego xlandera od mojego brata, bo zdążył już swojego synka powozić

Bajdelka współczuję.. Ja z synkiem mam duże doświadczenie z rozwijaniem głowy i juz 3 razy był zszywany, z czego 2 ostatnie razy w ciągu ostatniego roku. Jeśli chodzi gdzieś do placówki to jest ubezpieczona i możecie ubiegać się o odszkodowanie.. wiem że to teraz ostatnią sprawa ale ja za pierwszym razem nie wiedziałam i przepadło.

Też się cieszę że jutro poniedziałek. Chłopaki do pracy/ szkoły amy z córcia relaksik.
Ja mówiąc szczerze nie wiem skąd te 9 kg. Jem jak poprzednio, dużo chodzę na spacery.. w sumie dużo mi w cycki poszło, brzuch też spory, ale i pupa/uda rozmiar większe.. z tym że ja mam duża tendencje do życia i swój rozmiar 36 utrzymuje tylko dzięki odpowiedniej diecie i cwiczeniom/bieganiu. Teraz biegi na spacery musiałam zamienić.. A z większości ćwiczeń zrezygnować.
Dzisiaj wyszliśmy z domu o 14, a wróciliśmy 18.30. W między czasie ba obiad weszliśmy do knajpy i lody a reszta to spacery.. i krótkie odpoczynki na ławeczce czy do toalety.

reklama
Też się cieszę że jutro poniedziałek. Chłopaki do pracy/ szkoły amy z córcia relaksik.
Ja mówiąc szczerze nie wiem skąd te 9 kg. Jem jak poprzednio, dużo chodzę na spacery.. w sumie dużo mi w cycki poszło, brzuch też spory, ale i pupa/uda rozmiar większe.. z tym że ja mam duża tendencje do życia i swój rozmiar 36 utrzymuje tylko dzięki odpowiedniej diecie i cwiczeniom/bieganiu. Teraz biegi na spacery musiałam zamienić.. A z większości ćwiczeń zrezygnować.
Dzisiaj wyszliśmy z domu o 14, a wróciliśmy 18.30. W między czasie ba obiad weszliśmy do knajpy i lody a reszta to spacery.. i krótkie odpoczynki na ławeczce czy do toalety.

Te kilogramy nic nie warte, niektórzy w całej ciazy maja +20 kg a nic po nich nie widać a inne mniej a wyglądają na dużo.

Do góry