reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
U mnie w domu muzyka jest bardzo ważna ale jednak w jednym kierunku bo głównie metal, choć ja słucham też Indie Rocka itp a mój chłop bardziej w kierunku death metalu:) koncerty u nas kilka razy w miesiącu( na muzyce i jedzeniu nie oszczędzamy:p jedziemy od kilku lat na Woodstock ( kiedyś osobno teraz razem ) i marzymy by nasze dziecko było częścią naszego świata, dlatego słuchawki dla dzieci to będzie podstawowy zakup :p
Ubieramy się już normalnie wiec nie wzbudzamy sensacji;p glany tylko na koncerty :)

U mnie w domu muzyka jest bardzo ważna ale jednak w jednym kierunku bo głównie metal, choć ja słucham też Indie Rocka itp a mój chłop bardziej w kierunku death metalu:) koncerty u nas kilka razy w miesiącu( na muzyce i jedzeniu nie oszczędzamy:p jedziemy od kilku lat na Woodstock ( kiedyś osobno teraz razem ) i marzymy by nasze dziecko było częścią naszego świata, dlatego słuchawki dla dzieci to będzie podstawowy zakup :p
Ubieramy się już normalnie wiec nie wzbudzamy sensacji;p glany tylko na koncerty :)
Ja do dziś mam gdzieś pierwszy t-shirt synów AC/DC

Ja na bank będę musiała w przyszłości toczyć boje z mężem, żeby na siłę nie robił z naszego dziecka punkówy :). Na razie wybiłam mu z głowy czarno-czerwony wózek dla dziewczynki. Zawsze słuchałam rocka i bluesa (rodzice mnie na tym wychowali i tak zostało), od jakichś dwóch lat wzięło mnie na bardziej folkowe klimaty takie w stylu Żywiołaka albo Samych Suk i chwilowo muzycznie nie możemy się z przyszłym małżem za bardzo dogadać. W ramach kompromisu może lecieć Black Sabbath, AC/DC albo np. The Rumjacks :) Co do ubioru to mi teraz z okazji ciąży i córeczki zaczyna odbijać, ja - właścicielka szafy pełnej zieleni, szarości i czerni pierwszy raz przymierzam się do zakupu jasnoróżowej spódnicy. Trampki w kwiatki przyszły małż już jakoś przetrawił. Glanów nie miałam na nogach chyba od 7 lat i już nawet nie mam wlasnych - to kłopotliwe na festiwalach, zwłaszcza kiedy leje deszcz. Znajomi pytali nas czy w tym roku jedziemy na Rock na bagnie, ale jakoś nie wyobrażam sobie mieszkania w ciąży nawet w wynajętym pokoju tak daleko od cywilizacji, nie wiedząc gdzie dokładnie jest szpital i co robić w razie gdyby coś niepokojącego zaczęlo się dziać z moim brzuszkiem. Nie wspominając już o tabunach pijanych ludzi, których zachowanie ciężko przewidzieć ;) Sama nie wiem, czy jeszcze kiedyś wyjadę na taką imprezę o_O Chyba czas się uspokoić.

Ja na bank będę musiała w przyszłości toczyć boje z mężem, żeby na siłę nie robił z naszego dziecka punkówy :). Na razie wybiłam mu z głowy czarno-czerwony wózek dla dziewczynki. Zawsze słuchałam rocka i bluesa (rodzice mnie na tym wychowali i tak zostało), od jakichś dwóch lat wzięło mnie na bardziej folkowe klimaty takie w stylu Żywiołaka albo Samych Suk i chwilowo muzycznie nie możemy się z przyszłym małżem za bardzo dogadać. W ramach kompromisu może lecieć Black Sabbath, AC/DC albo np. The Rumjacks :) Co do ubioru to mi teraz z okazji ciąży i córeczki zaczyna odbijać, ja - właścicielka szafy pełnej zieleni, szarości i czerni pierwszy raz przymierzam się do zakupu jasnoróżowej spódnicy. Trampki w kwiatki przyszły małż już jakoś przetrawił. Glanów nie miałam na nogach chyba od 7 lat i już nawet nie mam wlasnych - to kłopotliwe na festiwalach, zwłaszcza kiedy leje deszcz. Znajomi pytali nas czy w tym roku jedziemy na Rock na bagnie, ale jakoś nie wyobrażam sobie mieszkania w ciąży nawet w wynajętym pokoju tak daleko od cywilizacji, nie wiedząc gdzie dokładnie jest szpital i co robić w razie gdyby coś niepokojącego zaczęlo się dziać z moim brzuszkiem. Nie wspominając już o tabunach pijanych ludzi, których zachowanie ciężko przewidzieć ;) Sama nie wiem, czy jeszcze kiedyś wyjadę na taką imprezę o_O Chyba czas się uspokoić.

Ja mam podobnie z woodstockiem w tym roku, ciężko odpuścić ale z drugiej strony 30 tc to może być różnie. Oczywiście namiot odpada bo domyślam się, że jakbym do niego weszła to już bym nie potrafiła z niego wyjść :p

Jeszcze nie czas na spokój :)

Ja mam podobnie z woodstockiem w tym roku, ciężko odpuścić ale z drugiej strony 30 tc to może być różnie. Oczywiście namiot odpada bo domyślam się, że jakbym do niego weszła to już bym nie potrafiła z niego wyjść :p

Jeszcze nie czas na spokój :)
Niby nie czas, ale jak przypomnę sobie na woodstocku widok ludzi z niemowlakami w takim pyle i duchocie jakie tam panują to przyznam, że nie uważałam ich za najmądrzejszych. Koleżanka odwazyla się zabrać córy na woodstock dopiero jak miały 15 i 16 lat :D

Dlatego bujamy się z brzuszkiem przy Tool'u :)

Seremida dziękuję. Kupiłam ta szara w paski. Genialna na taka pogodę i 27zl. Fason jak dla nas teraz. Pozostałe trochę się bałam bo wszystkie ściągane w pasie. Daj znać co kupiłaś.
Adell to tak jest. Jeszcze te nasze kruszynks małe i nie czujemy ich wszystkich ruchów. Na usg też się moja ruszyła A nie czułam tego tylko widziałam.
Też wzięłam tę krótką w paski, ale M i wygląda na mnie jak płachta [emoji23] pójdę zwrócić i zobacze, czy S jakaś została.

Ja już po połówkowych. Wszystko ok. Mała waży 0.5kg. Jest ułożona poprzecznie, lekarz mówił, że w tym okresie to rzadkość. Dlatego jej nie możemy normalnego zdjęcia zrobić [emoji23]
IMG_20180430_122158.jpg

Załączniki

• IMG_20180430_122158.jpg
    IMG_20180430_122158.jpg
    78,4 KB · Wyświetleń: 449
reklama

Znam te klimaty , miało się starsze rodzeństwo :) a jak podobał Ci się Wehikuł czasu na koncercie ?

Do góry