reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Czy wasze dzieci też mają bardziej leniwe dni? :) mój od przedwczoraj bardzo mało się rusza, wiem że ma tam jeszcze sporo miejsca i nie chce panikować ale wiadomo troszeczkę się martwię.

reklama
Czy wasze dzieci też mają bardziej leniwe dni? :) mój od przedwczoraj bardzo mało się rusza, wiem że ma tam jeszcze sporo miejsca i nie chce panikować ale wiadomo troszeczkę się martwię.
Mają, miałam tak w zeszły tyg., już go tak ładnie czułam i nagle 2-3 dni nic, jak ponarzekalam wszystkim dookoła-kolezance, rodzicom, mojemu D. To wieczorem nie miałam ani chwili spokoju, nawet czkawka była ;) nie stresuj się :)

Moja mała tak samo ma dni ze sie nie rusza i nawet cola czy słodkie jej nie pobudza :) ale tez ma swoje pory zwykle rano kolo 6 30 i 7 rano i na wieczor fika.

U mnie też najczęściej wieczorem, coś tam w ciągu dnia czuje ale takie pojedyncze, a wieczorem pierwsza część zaczyna się po kolacji, a potem jak już leżę i próbuję zasnąć to jest akcja pod tytułem "mama nie śpij" :p
nawet zauważyłam, że reaguje już na zaczepki, jak mnie zaczyna kopać, to przykładam palec i trochę nim potrząsam i zaraz dostaję dokładnie w tym miejscu w palce kopniaka :D
w końcu mój lokator przestał być dla mnie abstrakcją i myślę o nim już jak o małym człowieczku <3

A jeśli chodzi o termin to z OM wychodzi na 21.09, z pierwszego USG był 25.09, a z ostatniego 19.09 także gdzieś te okolice. Zobaczymy co wyjdzie teraz na połówkowych 10 maja ;)

Cześć dziewczyny.
A ja każdej niedzieli rano zaczynam kolejny tydzień_ dzisiaj 22. Czyli 21tygodni skonczone.
Mam ogromną ochotę na słodkie i wczoraj poszliśmy na deser tiramisu - pani mnie łaskawie poinformowała że jest z alkoholem i czy na pewno.. stwierdziłam że dużo tego alkoholu to chyba tam nie ma.. weź zabierz ciężarnej to na co jej już ślinka leci..przestepstwo!
Hihi prawie w ogóle nie czułam tego alkoholu.. Ale pyszne było..
Ja akurat z tych niepijacych za wiele normalnie, a już w ciąży to w ogóle. Chociaż test ciążowy zrobiłam 2stycznia A szampana w sylwestra wypiłam.. Ale cóż.. trudno całe życie być abstynentem z nadzieją że się ciąża trafi. My na ta ciążę czekaliśmy 7 lat i szczerze to już nie wierzyłam że zejdę..
Kto kończy właśnie 21?
Kiedyś jak byłam na forum majowek2011 zrobiliśmy sobie taka listę które na kiedy ma termin_ co wy na to żeby i tu taka powstała?
Ja na 9wrzesnia

Już raz podpowiadałam ale jakoś się temat rozszedł :)

Ej... no! Każda muzyka która na Nas pozytywnie działa jest DOBRA. Ja słucham jak mawia mój ojciec wszystkiego od polskiej złotej jesieni po disco polo.

To tak jak ja. Po ojcu mam miłość do muzyki wszelakiej wiec wszystko od staroci po przeboje , włącznie z ludowymi. Ale w większości polska muzyka

U mnie to samo czasami mała się rusza non stop a czasami w ogóle jej nie czuje i zaczynam się martwić. Normalne to jest czytałam już wiele na ten temat że są raz spokojne ani raz bardzo aktywne więc nie ma powodu do zmartwień . [emoji4]

reklama
Seremida dziękuję. Kupiłam ta szara w paski. Genialna na taka pogodę i 27zl. Fason jak dla nas teraz. Pozostałe trochę się bałam bo wszystkie ściągane w pasie. Daj znać co kupiłaś.
Adell to tak jest. Jeszcze te nasze kruszynks małe i nie czujemy ich wszystkich ruchów. Na usg też się moja ruszyła A nie czułam tego tylko widziałam.

Do góry