reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A odnośnie witamin ja biorę femibion na każdy dzień jest jedna tabletka i jedna kapsułka , lekarz mi powiedział żebym zapytała w aptece o witaminy i na pewno mi coś polecą :)

reklama
Hehe je też porównuje synka sprzed 7 lat z córeczka teraz i mniejsza... A to dziewczynka.. między mną a mimo bratem też różnica wzrostu.
Każdy z nas też inny. Ja 173cm mąż 187.synek urodził się 4.2kg 61cm. A dzieci mam mniejsxych/ większych mają inne wymiary.
Zawsze zarzekam się że nie będę porównywać.. A wracam z usg i wyciągam dokumenty synka...

Adell jeśli potrzebujesz rzetelnych informacji o karmieniu piersią to mogę rzetelnie polecić hafija na fb i Magda Karpienia. Te dziewczyny wiedzą o tym Wszystko, albo prawie i udzielają się, pomagają mamom.
Magda chyba ostatnio książkę wydała. Poznałam osobiście i wiem że mnóstwo ciepła i empatii. Hafija to niezła pozytywna wariatka. Ale naprawdę wie o czym pisze.
Mi mąż podarował film o kp w pierwszej ciąży. I o ile wydawało się to naturalne i płyta niepotrzebna, o tyle otworzyła mi oczy i juz na zawsze zmienila mnie. Warto miec wiedze juz teraz aby swiadomie podejmoeac decyzje. A jak zycie sie uloxy to xobaczymy.
Sąsiadka pierwszego synka karmiła długo, drugiego też zamierzała. Ale życie zmieniło jej plany. Synek chory i w szpitalu przez pomyłkę podali mm A potem zabronił zmieniać bo bali się pogorszenia. Potem już nie chciał i tak zostało.

Od razu mówię że nikogo nie namawiam, po prostu wierzę że warto mieć wiedze.

Hehe je też porównuje synka sprzed 7 lat z córeczka teraz i mniejsza... A to dziewczynka.. między mną a mimo bratem też różnica wzrostu.
Każdy z nas też inny. Ja 173cm mąż 187.synek urodził się 4.2kg 61cm. A dzieci mam mniejsxych/ większych mają inne wymiary.
Zawsze zarzekam się że nie będę porównywać.. A wracam z usg i wyciągam dokumenty synka...

Adell jeśli potrzebujesz rzetelnych informacji o karmieniu piersią to mogę rzetelnie polecić hafija na fb i Magda Karpienia. Te dziewczyny wiedzą o tym Wszystko, albo prawie i udzielają się, pomagają mamom.
Magda chyba ostatnio książkę wydała. Poznałam osobiście i wiem że mnóstwo ciepła i empatii. Hafija to niezła pozytywna wariatka. Ale naprawdę wie o czym pisze.
Mi mąż podarował film o kp w pierwszej ciąży. I o ile wydawało się to naturalne i płyta niepotrzebna, o tyle otworzyła mi oczy i juz na zawsze zmienila mnie. Warto miec wiedze juz teraz aby swiadomie podejmoeac decyzje. A jak zycie sie uloxy to xobaczymy.
Sąsiadka pierwszego synka karmiła długo, drugiego też zamierzała. Ale życie zmieniło jej plany. Synek chory i w szpitalu przez pomyłkę podali mm A potem zabronił zmieniać bo bali się pogorszenia. Potem już nie chciał i tak zostało.

Od razu mówię że nikogo nie namawiam, po prostu wierzę że warto mieć wiedze.
Dziękuję , na pewno się zapoznam :)

reklama
To ja mam morfologię i mocz co drugą wizytę czyli co 6 tygodni to z tego co czytam to tak akurat :) już myślałam że za rzadko .
Ale to pierwsza ciąża to wszystko wynika z niewiedzy , dobrze że tak chętnie dzielicie się doświadczeniami :)
A odnośnie karmienia piersią to też piszą różnie w Internecie , nie wiadomo w co wierzyć . Raz czytałam że jak dziecko głodne to samo się obudzi i wtedy karmić , a raz że wybudzac żeby dziecku nie spadł poziom glukozy .
Dlatego też chętnie poznam wasze opinie na ten temat :)
A tak naprawdę wszystko wyjdzie w praktyce i te teorie nt karmienia często szlag trafia:)

Do góry