reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
U mnie na każdą wizytę morfologia, mocz i glukoza na czczo. Ale ja miałam cukrzycę w 1 ciąży więc test obciążenia glukoza miałam 15 tygodniu i był ok i teraz drugi raz mam mieć w 25 tyg.

Cześć :)
Czy wszystkie miałyście już robioną glukozę ? Ja jestem w 20 tyg i lekarz jeszcze nic nie wspomniał . Raz na początku ciąży miałam robioną ale tylko glukozę naczczo i tyle .
Hej Adell ;) U mnie poza tą glukozą na czczo lekarz też jeszcze nic nie mówił o kolejnym badaniu. Może po połówkowym, do którego został mi jeszcze prawie cały miesiąc. Jeśli chodzi o inne badania to tydzień temu dostałam dopiero drugie skierowanie na mocz, morfologię i PTA.

A odnośnie karmienia piersią to ja bym chciała ale to moje pierwsze dziecko i chce spróbować . Wiadomo jeśli nie będzie pokarmu albo nie będę potrafiła sobie poradzić to też przestawię na butle . Nie ważne jak ważne że dziecko najedzone i szczęśliwe :)
Też chcę spróbować karmienia piersią i mam nadzieję, że się uda :)

Dziewczyny, a co sądzicie o karmieniu maleństwa o wyznaczonych godzinach zamiast na każde zawołanie?

Hymm nie wiem bo jak będzie głodne i będzie płakać to wiadomo że nakarmisz , ale to każda dzidzia jest inna. Moja córa nie czuła potrzeby jedzenia i karmiłam ją o ustalonych porach bo nie płakała prawie wcale i przesypiała mi całe noce więc pierwsze miesiące wszystko pod zegarek.

Cześć :)
Czy wszystkie miałyście już robioną glukozę ? Ja jestem w 20 tyg i lekarz jeszcze nic nie wspomniał . Raz na początku ciąży miałam robioną ale tylko glukozę naczczo i tyle .

A odnośnie karmienia piersią to ja bym chciała ale to moje pierwsze dziecko i chce spróbować . Wiadomo jeśli nie będzie pokarmu albo nie będę potrafiła sobie poradzić to też przestawię na butle . Nie ważne jak ważne że dziecko najedzone i szczęśliwe :)

Ja 21 a jeszcze nie było tematu glukozy.

ja mam zlecone na każdą wizytę mocz, a morfologia co druga wizyta. Ssama też co jakiś czas robię na odczyn coombsa. morfologię też raczej robię co miesiąc razem z TSH i FT3 i FT4 (bo to muszę co miesiąc), a jak już mnie kują to od razu robię dodatkowo

A to ja mam kolejną wizytę 7 maja to będzie 22 tydzień to zobaczę czy wtedy da mi skierowanie na glukozę .
A mam pytanie czy morfologię i mocz robicie z wizyty na wizytę czy rzadziej ?
Co wizytę mocz. Morfologię raz na dwa miesiące.
Hej Adell ;) U mnie poza tą glukozą na czczo lekarz też jeszcze nic nie mówił o kolejnym badaniu. Może po połówkowym, do którego został mi jeszcze prawie cały miesiąc. Jeśli chodzi o inne badania to tydzień temu dostałam dopiero drugie skierowanie na mocz, morfologię i PTA.

Też chcę spróbować karmienia piersią i mam nadzieję, że się uda :)

Dziewczyny, a co sądzicie o karmieniu maleństwa o wyznaczonych godzinach zamiast na każde zawołanie?
Co??
Obu karmiłam NŻ i trzecie też będę.

Byłam w PEPCO głównie po skary dla młodych i gacie dla starego ale kupiłam se jegginsy i leginsy i dwie koszulki z wyprzedaży po 9.99
Brzuchowemu nie kupiłam nic bo albo stricte męskie albo stricte damskie... a w ogóle wszystkie takie infantylne...

reklama
Do góry