reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
A ja się przestałam malować w ciąży, bo stwierdziłam że kosmetyki mają tyle złych składników i narazie odstawilam, wydaje mi się że przesadzam, ale pewnie jak bd szła na komunię to trochę się pomaluje żeby wyglądać bardziej wyjściowo.
Mnie też się wydaje że przesadzasz ale to Twoja ciąża Twoja sprawa i nic nikomu do tego. Jak Ci tak spokojniej to okej. :-) Ja nie mogłabym na siebie patrzeć bez make-upu. ;-)

To pewnie wszystko wróci szybciej do normy, bo jak się kamei piersią to raczej te hormony tak szybko nie są takie jak wczesniej
To pewnie wszystko wróci szybciej do normy, bo jak się kamei piersią to raczej te hormony tak szybko nie są takie jak wczesniej
Ja karmiłam obu cycem i piza tym że mi w ten czas włosy leciały garściami wszystko było ok. No i macica szybciej się obkurcza.
Ciekawe czy i ile teraz będę cycać.

Mnie też się wydaje że przesadzasz ale to Twoja ciąża Twoja sprawa i nic nikomu do tego. Jak Ci tak spokojniej to okej. :-) Ja nie mogłabym na siebie patrzeć bez make-upu. ;-)
No bo ja przesadzam serio. Ale mi to nie przeszkadza ze się nie maluje na codzien :) jednynie maluje rzęsy, a bez podkładu mogę żyć tym bardziej w lecie, bo z reguły się nigdy mocno nie malowalam bo mi było źle :D

No bo ja przesadzam serio. Ale mi to nie przeszkadza ze się nie maluje na codzien :) jednynie maluje rzęsy, a bez podkładu mogę żyć tym bardziej w lecie, bo z reguły się nigdy mocno nie malowalam bo mi było źle :D
No ja w lecie to krem matujący bo fluid to jak kominiarka czy coś a poza tym spływa. :-)
Ja staram się nie mieć paranoji ale mam tylko czasem nie mówię... :-) bo bym męża wykończyła. :-D

Ja karmiłam obu cycem i piza tym że mi w ten czas włosy leciały garściami wszystko było ok. No i macica szybciej się obkurcza.
Ciekawe czy i ile teraz będę cycać.
Ja moja karmiłam przez dwa i pół roku piersią, nie potrafiłam jej odstawić, miałam z tym bardzo wielki problem, i ona do teraz mnie męczy bo do cycka chce się przytulać, a mnie bolą. Teraz też chce karmić ale myślałam żeby tak pół roku max rok, a potem to chyba wyjadę gdzieś na weekend bez dziecka żeby odzywczaic bo pewnie znowu bd mi ciężko odzywczaic, bo jak zacznie płakać to dam i bd ta sama historia.

No ja w lecie to krem matujący bo fluid to jak kominiarka czy coś a poza tym spływa. :-)
Ja staram się nie mieć paranoji ale mam tylko czasem nie mówię... :-) bo bym męża wykończyła. :-D
Mój to już się przyzwyczaił do moich urojeń, mam tak tylko teraz w pierwszej ciąży nie miałam poza ciążą też nie mam, chyba hormony mi nie na wygląd siadły tylko na psychikę

U Nas łatwo poszło odstawianie. Ale mnie się szybko pokarm kończy. I jak przy pierwszym się spinałam i herbatki i sratki tak przy drugim olałam. Przestał się najadać dostał butlę i oboje byliśmy zadowoleni.

reklama
Ja tak samo, odrazu butelka w ruch idzie.

Już słyszę te komentarze ze krzywdze dziecko ze piersi mu odmawiam :p
Ja tak nie uwazam, ja po prostu lubię piersią karmić dla mnie to wygoda bo nie chciałoby mi się w nocy mleka robić, ale jestem leniwa. A jak ktoś chce karmić butelka to czemu nie. Moim zdaniem karmienie piersią nic takiego wspaniałego nie daje. Ja karmiłam a moje dziecko było co chwilę chore.

Do góry