reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
w wadze wyjściowej?;) jak to zrobiłaś..
mi przemiana materii w ciązy siada...raz na 3dni idę na kibelek :((
nie mam żadnych zachcianek. Jem 1 i drugie śniadanie obiad i owoc..chodzę do pracy i wiecznie latam...jaka to sprawiedliwość? ;))))

Badanie ok, mała w normie. Mam jeszcze tylko iść do innego lekarza od wad płodu tak dla potwierdzenia :)
Ślicznie wyglądasz

KHej dziewczyny,
Ja znowu po kilku dniach sie odzywam ale jakos ciezko znaleźć mi chwilę czasu ostatnio. Ja mam 4 kg na plusie, 19 tc teraz.
U mnie standardowo w badaniach slad białka ale ja nawet nie bedac w ciazy zawsze w moczu slad bialka...taki urok bo na usg poji co noe widac nic zlego. Ja po prostu taki wielbłąd jestem i mało pije, teraz sie pilnuje ale zdarza mi sie ze o 15:00 nagle sobie przypominam ze od rana pol szklanki wody wypiłam. Teraz to juz w kazdym kacie domu mam butelki z wodą co by pamietać. Reszta badań ok, jutro wizyta, 8 maja połówkowe. Co do wypróżnień to ja nie.mam zadnych problemów, jem duzo owoców ale ja nigdy nie mialam problemow w tym temacie.specjalnie wiec i teraz spokój. Małe kopie jak szalone, moze jutro sie juz ujawni:happy: milego dnia dla Wszystkich, u mnie cudowne słoneczko od rana, dokoncze dzisiaj prace w ogrodzie...mam nadzieję :blink:
Ja mam wizytę w piątek może wtedy się ujawni a połówkowe 9maja więc prawie lecimy na tym samym wózku ☺️

A mi wyskoczyła opryszczka, a wizytę u ginekologa mam dopiero 2 maja i nie wiem czy czekać, czy leczyć się na własną rękę czy pójść do rodzinnego. Bo podobno nie za dobrze mieć opryszczkę w ciąży wydaje mi się że kiedyś już miałam, chociaż sama nie wiem bo teraz jakoś strasznie to przechodzę całe usta mnie szczypią i mam takie bolące, a kiedyś to mała kosteczka i zaraz koniec. Dziwne to dla mnie.

A mi wyskoczyła opryszczka, a wizytę u ginekologa mam dopiero 2 maja i nie wiem czy czekać, czy leczyć się na własną rękę czy pójść do rodzinnego. Bo podobno nie za dobrze mieć opryszczkę w ciąży wydaje mi się że kiedyś już miałam, chociaż sama nie wiem bo teraz jakoś strasznie to przechodzę całe usta mnie szczypią i mam takie bolące, a kiedyś to mała kosteczka i zaraz koniec. Dziwne to dla mnie.
Jeśli to nie pierwsza to nic się nie dzieje ja w tej ciąży miałam aż dwa razy, do tego dwie anginy jedna z antybiotykiem, czułam się fatalnie, słabo i myślałam że poronie bo ciągle byłam chora ale organizm wytrzymał i jakoś dałam radę

Jeśli to nie pierwsza to nic się nie dzieje ja w tej ciąży miałam aż dwa razy, do tego dwie anginy jedna z antybiotykiem, czułam się fatalnie, słabo i myślałam że poronie bo ciągle byłam chora ale organizm wytrzymał i jakoś dałam radę
Tylko że nie jestem na 100% pewna czy to nie pierwsza, wydaje mi się że kiedyś miałam już, ale wyglądało to zupełnie inaczej niż teraz. I sama nie wiem co myśleć.

Zrobię jutro te ft 3i4 jak radzicie dla spokoju, ale i tak wynik zmalał zobaczę co mi powie w piątek.... Z tym gotowaniem to utrapienie dzieci głodne po szkole więc obiad musi być koniecznie męża w tyg nie mam więc sami urzedujemy ugotuje mały garnek zupy i jem ja 4dni koleżanka ostatnio była i pyta czemu taki mały garnek że u nich w jeden dzień potrafią zjeść a ja z dziećmi pomidorowa meczylam od pn do śr hi hi także dziś środa a ja będę kończyc żurek i zrobię naleśniki na słodko z serem białym i posmarowane fruzelina jagodowa, jutro kasza i sos a w piątek robię na cały weekend gołąbki aby mieć spokój z gotowaniem ☺️

reklama
Bo np. jak miałam przy nosie taka duża krostę boląca, ale nie wyszły mi z niej żadne pęcherze bo dosyć szybko je zasuszalam czyms to to jest opryszczka czy nie? Bo już sama nie wiem. Teraz miałam całe spierzchnięte usta i mnie bolały, zrobila mi się taka wielka grudka na ustach bardziej od wewnętrznej strony i boli, a teraz mam strup, ale żadnych pęcherzy wylewających nadal nie miałam. Więc nie wiem.

Do góry