18grudzien
Fanka BB :)
Przeciez mocz w ciąży jest obowiązkowy! Jejku weź sama sobie zrób na własną rękę...Hej chętne bym pomogła , ale ja ani razu nie miałam badania moczu . ..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przeciez mocz w ciąży jest obowiązkowy! Jejku weź sama sobie zrób na własną rękę...Hej chętne bym pomogła , ale ja ani razu nie miałam badania moczu . ..
Nie można niestety. Ale mi nie jest to potrzebne skoro lekarz nie widzi potrzeby .Przeciez mocz w ciąży jest obowiązkowy! Jejku weź sama sobie zrób na własną rękę...
Ślicznie wyglądaszw wadze wyjściowej? jak to zrobiłaś..
mi przemiana materii w ciązy siada...raz na 3dni idę na kibelek (
nie mam żadnych zachcianek. Jem 1 i drugie śniadanie obiad i owoc..chodzę do pracy i wiecznie latam...jaka to sprawiedliwość? )))
Badanie ok, mała w normie. Mam jeszcze tylko iść do innego lekarza od wad płodu tak dla potwierdzenia
Ja mam wizytę w piątek może wtedy się ujawni a połówkowe 9maja więc prawie lecimy na tym samym wózkuKHej dziewczyny,
Ja znowu po kilku dniach sie odzywam ale jakos ciezko znaleźć mi chwilę czasu ostatnio. Ja mam 4 kg na plusie, 19 tc teraz.
U mnie standardowo w badaniach slad białka ale ja nawet nie bedac w ciazy zawsze w moczu slad bialka...taki urok bo na usg poji co noe widac nic zlego. Ja po prostu taki wielbłąd jestem i mało pije, teraz sie pilnuje ale zdarza mi sie ze o 15:00 nagle sobie przypominam ze od rana pol szklanki wody wypiłam. Teraz to juz w kazdym kacie domu mam butelki z wodą co by pamietać. Reszta badań ok, jutro wizyta, 8 maja połówkowe. Co do wypróżnień to ja nie.mam zadnych problemów, jem duzo owoców ale ja nigdy nie mialam problemow w tym temacie.specjalnie wiec i teraz spokój. Małe kopie jak szalone, moze jutro sie juz ujawni milego dnia dla Wszystkich, u mnie cudowne słoneczko od rana, dokoncze dzisiaj prace w ogrodzie...mam nadzieję
Jeśli to nie pierwsza to nic się nie dzieje ja w tej ciąży miałam aż dwa razy, do tego dwie anginy jedna z antybiotykiem, czułam się fatalnie, słabo i myślałam że poronie bo ciągle byłam chora ale organizm wytrzymał i jakoś dałam radęA mi wyskoczyła opryszczka, a wizytę u ginekologa mam dopiero 2 maja i nie wiem czy czekać, czy leczyć się na własną rękę czy pójść do rodzinnego. Bo podobno nie za dobrze mieć opryszczkę w ciąży wydaje mi się że kiedyś już miałam, chociaż sama nie wiem bo teraz jakoś strasznie to przechodzę całe usta mnie szczypią i mam takie bolące, a kiedyś to mała kosteczka i zaraz koniec. Dziwne to dla mnie.
A w ogóle mój pierworodny
DZIŚ O 19:35 KOŃCZY 10 LAT.
Poza tym zauważyłam że brzuszkowe dziecko jest mniej aktywne kiedy chodzę zdołowana, płaczę czy złoszcze się. Kiedy jestem spokojna ono kopie prawie bez przerwy.
Tylko że nie jestem na 100% pewna czy to nie pierwsza, wydaje mi się że kiedyś miałam już, ale wyglądało to zupełnie inaczej niż teraz. I sama nie wiem co myśleć.Jeśli to nie pierwsza to nic się nie dzieje ja w tej ciąży miałam aż dwa razy, do tego dwie anginy jedna z antybiotykiem, czułam się fatalnie, słabo i myślałam że poronie bo ciągle byłam chora ale organizm wytrzymał i jakoś dałam radę