reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
U nas cyto z tego co pamiętam bezpłatnie raz na 3 lata.
U nas to w ogóle dopiero po 40 roku życia ale ja w Polsce zawsze się kontroluje .
Wiesz raz zrobiłam badania na Tsh w Polsce to miałam ponad 5 gdzie jak nigdy nie chorowalan na tarczyce , wróciłam spanikowana z Polski i zrobiłam tutaj wszystkie badania na tarczyce i wyszło mi idealnie 2.5 więc nie wiem sama jak to jest chyba mają wadliwe sprzęty w tej Polsce bo jak bym poszła do lekarza to od razu przepisalby mk.syerydy na tarczyca i bym sobie ja zniszczyła nie wiedząc
Bez problemu zaszłam w ciąże to już coś o czymś świadczy

Ja ze zdenerwowaniem i podnieceniem czekam na 5 maja... potem pewnie następne między 30 a 32tc i ew. na końcówce.
5 maja będzie polowkowe tak ? Mało robią usg ale nie dziwię się jak nie ma.potrzeby to po co ciągle maluszka denerwować już niedługo będziemy cieszyć się nim jak już będzie na świecie [emoji2] jeszcze tylko 20 tygodni szybko minie tym bardziej że lato ładna pogoda

Nie powinno się leczyć tarczycy na podstawie tylko samego TSH, które w ciąży lubi skakać. Chodzisz z tym do endokrynologa? Ważne są też wolne hormony fT3 i fT4, które pokazują faktycznie, czy masz za dużą, za małą, czy odpowiednią dawkę Euthyroxu.My kupujemy mebelki w czerwcu, bo tak mój P ma urlop. A skręcać będziemy pod koniec ciąży. Mamy tylko dwa pokoje, w jednym sypialnia, a w drugim salon, więc narazie chcemy jak najwięcej miejsca dla siebie.
Mi lekarz kazał tetqz zrobić samo tsh mój gin przepisał mi te leki nie chodzę do endokrynologa bo nie kazał sama nie wiem co mam teraz zrobić zaraz wyślę Ci wynik ft z poprzedniego badania tam było wszystko w normie, ja nigdy nie miałam problemów z tarczyca tylko teraz w tej ciąży wynik tsh jest wyższy, ale co mnie dziwi zajzalam w poprzednia książeczkę ciążowa mojego synka tam tsh miałam pierwsze bliżej 3 i nic wcześniejsza lekarka z tym nie robiła dosłownie nic nawet mnie nie poinformowała że wynik jest wyższy i tak przechodziłam cała ciaze w niewiedzy że coś może mi dolegac..... A powiedz mi teraz jak wynik jest 2,5 to co podwyższone tsh wpływa na ciaze? Grozi mi wczesny poród??? Już się zastanawiam

Wyniki ft z poprzedniego badania to był wtedy pierwszy trymestr

Załączniki

• DSC_1464.JPG
    DSC_1464.JPG
    1,1 MB · Wyświetleń: 48
reklama
Z innej beczki. Dziewczyny jakie macie wyniki leukocytow i ciezar moczu? Mi z miesiaca na miesiac leukocyty rosną. Niby w normie bo norma opisana jest do 10 a ja na dzisiejszych badaniach mam 9,6 tylko to ca niby ogolne normy. Są jakieś inne dla ciężarówek? A cieżar moczu mam za niski. I juz nawet niższy niż norma.
Ja wczoraj odebrałam moczu to ciężar 1,020 morfologia nie była teraz konieczna

Do góry