reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Myślę dziewczyny że nie mamy co tak panikowac przecież 30 lat temu to nawet usg nie było żadnych badań nie robili itp kobiety rodziły zdrowe dzieci a teraz co chwilę kontrolę co chwilę bakterie lekarz wykryje i co .... I antybiotyk proszę bardzo .. Myślę że ciąża to stan blogloslawiony i od wielu tysięcy lat ludzi się tak nie badalo jak teraz.

reklama
Bajdelka , serwmida ma racje co do hormonów
W każdym razie samo tsh to za mało
Mi kiepsko wyszły wyniki i dopiero endokrynolog zleciła to te ft3 i ft4 na tej podstawie określiła brskmchotob tarczycy
Oczywiście do tego poziom beta hcg bo to ono robi zamieszanie i oczywiście jak sprawdzała po zakończonym 1 trymestrze to wrobiły do normy. Teraz mam tylko kontrolne na8 maja
Przed wizyta misze ztobic beta hcg i TSH ( Noe pamietam czy zlecała teraz ft) w każdym razie u mnie orzekła ze tego się nie leczy. A to ordynator z Opolskiego szpitala wiec jej wierze ;)
Może powinnaś zasięgnąć konsultacji jeszcze gdzieś? Hormony to Noe zabawa.

Mamcia pięknie wyglądasz! Może ty taka bardzo szczuplutka byłaś przeć ze teraz jesz normalnie a tyjesz? Brzyszek słodki
Który tydzień? Ja mam 17+ 3i chyba mniejszy
Przytyłam kilogram ale jeśli chodzi o wypróżnienie to mam dramat... czasem cały tydzień nic.
W ostatnia nd tak się objadlsm obiadem ( na taz nie umiem za dużo zjeść- szybko się nakładam ) i popychałam deserem to do wc leciałam i miałam wrażenie ze wszystkie zaszłości ze mnie poszły.
Ale nie wiemnjak uregulować trawienie.
Śliwki ostatnio cała paczkę z biedry wcisnęłam w 3 dni ( pyszne! No i miliony kalorii) a i tak o toalecie mogłam pomarzyć.... pamietam ze w tamtej ciąży miałam tak samo. Nawet poza ciąża Noe mam rewelacji w tym temacie ale teraz to przegięcie ;)

Tak w ogóle to pomyślałam ze mogłybyśmy mieć w podpisach sueaczki to te tygodnie łatwiej byłoby nami garniec ale na wersji mobilnej Noe chce się ustawić sygnatura
Miałam przez chwile ale musiałam odmontowac apke i teraz nie da się :(

Nie no spoko. Mnie to dziwią te standardy w każdym kraju (o Europie piszę) totalnie różne. I weź człowieku ogarnij szczególnie jak masz świadomość ;-)
Wiesz tutaj jest jak się nic nie dzieje i nie czuje zapalenia pęcherza to jest ok po co mają mi bakterie znaleźć i tak mamy je niestety ... A w morfologia jak wyjdzie coś za nisko lub za wysoko to co Ci to da jak wiadomo jesteśmy w ciąży i pracujemy za 2 osoby lekarstwa i tak nie można wziąć . Ja jestem tego zdania. Owszem w pl jest inaczej ja to wiem ale nie zawsze uważam to za stosowne . Moja opinia [emoji16]

Bajdelka , serwmida ma racje co do hormonów
W każdym razie samo tsh to za mało
Mi kiepsko wyszły wyniki i dopiero endokrynolog zleciła to te ft3 i ft4 na tej podstawie określiła brskmchotob tarczycy
Oczywiście do tego poziom beta hcg bo to ono robi zamieszanie i oczywiście jak sprawdzała po zakończonym 1 trymestrze to wrobiły do normy. Teraz mam tylko kontrolne na8 maja
Przed wizyta misze ztobic beta hcg i TSH ( Noe pamietam czy zlecała teraz ft) w każdym razie u mnie orzekła ze tego się nie leczy. A to ordynator z Opolskiego szpitala wiec jej wierze ;)
Może powinnaś zasięgnąć konsultacji jeszcze gdzieś? Hormony to Noe zabawa.

Mamcia pięknie wyglądasz! Może ty taka bardzo szczuplutka byłaś przeć ze teraz jesz normalnie a tyjesz? Brzyszek słodki
Który tydzień? Ja mam 17+ 3i chyba mniejszy
Przytyłam kilogram ale jeśli chodzi o wypróżnienie to mam dramat... czasem cały tydzień nic.
W ostatnia nd tak się objadlsm obiadem ( na taz nie umiem za dużo zjeść- szybko się nakładam ) i popychałam deserem to do wc leciałam i miałam wrażenie ze wszystkie zaszłości ze mnie poszły.
Ale nie wiemnjak uregulować trawienie.
Śliwki ostatnio cała paczkę z biedry wcisnęłam w 3 dni ( pyszne! No i miliony kalorii) a i tak o toalecie mogłam pomarzyć.... pamietam ze w tamtej ciąży miałam tak samo. Nawet poza ciąża Noe mam rewelacji w tym temacie ale teraz to przegięcie ;)

Tak w ogóle to pomyślałam ze mogłybyśmy mieć w podpisach sueaczki to te tygodnie łatwiej byłoby nami garniec ale na wersji mobilnej Noe chce się ustawić sygnatura
Miałam przez chwile ale musiałam odmontowac apke i teraz nie da się :(
Ja też tak 1mysle żeby mieć te suwaczki ale nie wiem już próbowałam ustawić i nic a na appce w ogóle nie da rady tego ustawić

Wiesz tutaj jest jak się nic nie dzieje i nie czuje zapalenia pęcherza to jest ok po co mają mi bakterie znaleźć i tak mamy je niestety ... A w morfologia jak wyjdzie coś za nisko lub za wysoko to co Ci to da jak wiadomo jesteśmy w ciąży i pracujemy za 2 osoby lekarstwa i tak nie można wziąć . Ja jestem tego zdania. Owszem w pl jest inaczej ja to wiem ale nie zawsze uważam to za stosowne . Moja opinia [emoji16]
No pewnie i lepiej bo u Nas tylko stres. Pamiętam w 1 ciąży z tymi erytrocytami kurna i urolog i nefrolog i usg dróg moczowych i dobowa zbiórka i posiewy.... a i tak nic nie wykazało poza stwierdzeniem TAKI UROK

Ja tez mam coś z moczem. Tzn na kolejna wizytę kolejne nadanie bo w tym ślady białka
Ale bez paniki lekarza, mam kontrolować...

KHej dziewczyny,
Ja znowu po kilku dniach sie odzywam ale jakos ciezko znaleźć mi chwilę czasu ostatnio. Ja mam 4 kg na plusie, 19 tc teraz.
U mnie standardowo w badaniach slad białka ale ja nawet nie bedac w ciazy zawsze w moczu slad bialka...taki urok bo na usg poji co noe widac nic zlego. Ja po prostu taki wielbłąd jestem i mało pije, teraz sie pilnuje ale zdarza mi sie ze o 15:00 nagle sobie przypominam ze od rana pol szklanki wody wypiłam. Teraz to juz w kazdym kacie domu mam butelki z wodą co by pamietać. Reszta badań ok, jutro wizyta, 8 maja połówkowe. Co do wypróżnień to ja nie.mam zadnych problemów, jem duzo owoców ale ja nigdy nie mialam problemow w tym temacie.specjalnie wiec i teraz spokój. Małe kopie jak szalone, moze jutro sie juz ujawni:happy: milego dnia dla Wszystkich, u mnie cudowne słoneczko od rana, dokoncze dzisiaj prace w ogrodzie...mam nadzieję :blink:

reklama
Do góry