reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

w wadze wyjściowej?;) jak to zrobiłaś..
mi przemiana materii w ciązy siada...raz na 3dni idę na kibelek :((
nie mam żadnych zachcianek. Jem 1 i drugie śniadanie obiad i owoc..chodzę do pracy i wiecznie latam...jaka to sprawiedliwość? ;))))

Badanie ok, mała w normie. Mam jeszcze tylko iść do innego lekarza od wad płodu tak dla potwierdzenia :)
Jaki fajny brzusio, mi takiego nie widać jeszcze.

reklama
w wadze wyjściowej?;) jak to zrobiłaś..
mi przemiana materii w ciązy siada...raz na 3dni idę na kibelek :((
nie mam żadnych zachcianek. Jem 1 i drugie śniadanie obiad i owoc..chodzę do pracy i wiecznie latam...jaka to sprawiedliwość? ;))))

Badanie ok, mała w normie. Mam jeszcze tylko iść do innego lekarza od wad płodu tak dla potwierdzenia :)
Mi też przemiana materii siada coś, wiecznie jakieś wzdęcia i problemy z wypróżnianiem ale cóż takie uroki ciąży, a nie jem rzeczy ciezkostrawnych.

Dzis wizyta kolejna szczerze nie chce mi sie na nia jechac skoro tydzien temu bylam na genetyce u tego samego lekarza i znowu bedzie to samo mowil. Chociaz jak zobaczy moje badania zwlaszcza mocz to sie za glowe zlapie...znowu mam leukocyty i bakterie i to duzo :/. Dzisiaj go zmolestuje o te wiezadla co dalej robimy bo no spa nie dziala juz

Mi też przemiana materii siada coś, wiecznie jakieś wzdęcia i problemy z wypróżnianiem ale cóż takie uroki ciąży, a nie jem rzeczy ciezkostrawnych.

Ja mam podobnie z przemiana materii siadla mi. A nie jem znowu bog wie ile troche i starczy i staram sie zdrowo duzo warzyw owocow, wedliny to mamy swoje bo tata moj wędzi dla domowego uzytku. Obiady na te pore lekkie

Hej chętne bym pomogła , ale ja ani razu nie miałam badania moczu . ..
To aż nienormalne. U Nas to jedno z ważniejszych badań w ciąży ważniejsze niż morfologia. Zlecenie na mocz mam co miesiąc.

Co do leukocytów mam w normie. U mnie za to bywa ślad bakterii i standardowo jak w każdej ciąży erytrocyty wpw 10-15 póki nie skoczą powyżej 20 to olewam.

Maura mi zawsze jak się nie chce to potem wychodzi że wizyta była potrzebna. Mam nadzieję że uda Ci się zmobilizować i jechać.
I że nie na darmo. O tych wiezadlach koniecznie przyduś. Do września jeszcze daleko.
Mi na przemianę pomaga szklanka ciepłej wody rano na czczo, albo nawet 2

A pijesz w nocy coś?Ryby bałtyckie można jeść maksymalnie raz w tygodniu ze względu na zanieczyszczenie morza.Ja jestem w wadze wyjściowej teraz, ale brzuch mam.
Ja mam lekką niedowagę ale kałdun jak u piwosza...
Co do ryb z Bałtyku to weź je kup... zazwyczaj nie ma bo ograniczenia UE. Większość ryb jest z hodowli. Pół biedy jak są ekologiczne...

To aż nienormalne. U Nas to jedno z ważniejszych badań w ciąży ważniejsze niż morfologia. Zlecenie na mocz mam co miesiąc.

Co do leukocytów mam w normie. U mnie za to bywa ślad bakterii i standardowo jak w każdej ciąży erytrocyty wpw 10-15 póki nie skoczą powyżej 20 to olewam.
Tutaj nie ma takiej potrzeby widocznie na zachodzie jest trochę inaczej ale jakoś kobiety rodzą zdrowe dzieci więc ok . Będę miała mocz pod koniec ciąży badany .

reklama
Tutaj nie ma takiej potrzeby widocznie na zachodzie jest trochę inaczej ale jakoś kobiety rodzą zdrowe dzieci więc ok . Będę miała mocz pod koniec ciąży badany .
Nie no spoko. Mnie to dziwią te standardy w każdym kraju (o Europie piszę) totalnie różne. I weź człowieku ogarnij szczególnie jak masz świadomość ;-)

Do góry