reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ja mam pytanie, bo jutro muszę iść na badania krwi i bd miała glukozę. W przychodni pisze że pobierają krew od 8-9 to jakim cudem ja mam to zrobić, nawet jak przyjdę przed 8 to Irak pewnie nie bd 1 w kolejce, a potem jak wejdę np.8.30 a to do 9 jest to jak mam te 2 godziny odczekać. Nie rozumiem tego. Miała któraś tak? Jak to wygląda?
ja w w każdej chyba przychodni widziałam kartkę na drzwiach punktu pobrać, że na test glukozy poza kolejnością się wchodzi

reklama
Słyszałam opinie, że w gryce lubią robaczki się gnieździć. Czy to prawda? Wiadomo, jak to z tymi opowieściami jest.

W kazdym materacu cos sie znajdzie tak po prawdzie :) Żywotność materaca zalezy od jego przechowywania i dbania o niego. Takie materace sa poddawane obrobce cieplnej wysokq temperatura uniemożliwia rozwój larw czy bakterii. Zalezy jak jest przechowywany na magazynie w sklepie jak w domu o niego dbamy. Dlatego ja do matercy np zeby nie rozwijaly sie bakterie roztocza to polecam maty ochronne. Na tym sie caly syf zatrzyma. Wrzucasz do pralki 60 czy 90 stopni i po kłopocie.

W kazdym materacu cos sie znajdzie tak po prawdzie :) Żywotność materaca zalezy od jego przechowywania i dbania o niego. Takie materace sa poddawane obrobce cieplnej wysokq temperatura uniemożliwia rozwój larw czy bakterii. Zalezy jak jest przechowywany na magazynie w sklepie jak w domu o niego dbamy. Dlatego ja do matercy np zeby nie rozwijaly sie bakterie roztocza to polecam maty ochronne. Na tym sie caly syf zatrzyma. Wrzucasz do pralki 60 czy 90 stopni i po kłopocie.
Dziękuję za radę. Czyli piankowe odradzasz. Już zawężone pole poszukiwań :D

A ja mam pytanie, bo jutro muszę iść na badania krwi i bd miała glukozę. W przychodni pisze że pobierają krew od 8-9 to jakim cudem ja mam to zrobić, nawet jak przyjdę przed 8 to Irak pewnie nie bd 1 w kolejce, a potem jak wejdę np.8.30 a to do 9 jest to jak mam te 2 godziny odczekać. Nie rozumiem tego. Miała któraś tak? Jak to wygląda?
Ciężarne i na obciążenie glukozą są przyjmowane poza kolejnością

Dziękuję za radę. Czyli piankowe odradzasz. Już zawężone pole poszukiwań :D

Osobiście nie kupie wiadomo jak pojdziesz do sklepu to beda Ci zachwalac materac jaki jest wspaniały i w ogole cud miod. Ale wiem ze pianka nie oddycha czy termoelastyczna czy wysokoelastyczna nawet z paskami wentylacyjnymi. Dla takiego maluszka bym nie kupila jak bedzie starszy to owszem. Moi juz spia na piankowych ale dlatego ze skacza po lozkach a sprezynowy niewytrzymal by ich wyczynów:p

fajne sa materace bo sie dopasuja do ciala, zmniejszaja napięcie mięśni ale my jak spimy to sie obracamy co chwilę a male dziecko jak sie obroci na brzuch to buzie ma w materacu i jest ryzko ze sie moze udusić. Dla dorosłego owszem jak najbardziej ale dla dziecka a tym bardziej niemowlaka w zyciu.

No tak. Ja przyznam się do tej pory 2-3 w nocy idę do dzieci odwracam z brzucha , nos z materaca i odkrywam głowę , a maja po 9/10 lat :)

Ja dziewczyny przed ciaza miałam 72 kg i 176 cm i małe cycki. Teraz mam 75,3kg cycki większe i brzuch. I mam wywalone czy przytyje dużo czy mało. Wiadomo jak zobaczę, że mi szkodzi to się będę pilnowała.

Dużo siedzę na instagramie bo lubię, ale ostatnio ( jakieś kilkanaście miesięcy) to widzę, że ludzie to tylko wygląd. Laski nawet te chude, pilnują się i ćwiczą bo ich życie tylko wtedy ma sens. Te w ciazy pokazują jak mało przytuly, a najlepiej zaraz po porodzie pokazywać brzuch jak im ładnie leci w dół. To jest jakaś masakra jak dla mnie, ten cały kult piękna. I to gadanie o zmianie życia. Może jestem sfrustrowana:p ale czy jakbym miała figurę modelki to czy w pracy szło by mi lepiej? Czy facet kochał by mnie bardziej ? Rodzice byli dłużej zdrowi? Jedynie obcy faceci by się za mną oglądali, nie sadze by to akurat mnie odmieniło. Dlatego jak wcinam lody ( a przed ciaza mnie tak nie ciągnęło) lub jadłam McDonalda ( na początku to były jedyne Dania po których mnie nie cofało ) i słyszałam teksty ,, czy nie boje się, że przytyje " to odpowiadałam, że bardziej boje się, że zapomnę płynnie mówić po niemiecku ( bo w pracy tego potrzebowałam ) niż, że zostanie mi +10 kg.

reklama
Do góry