reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
A ja się cieszę z cycków choć już po pierwszej ciąży wreszcie zaczęłam je mieć! Gorzej będzie jak skończę karmić ale wtedy to cyce w rulon i do push-upa. A zimą można z nich zrobić szalik. ;-)
Ja tam wyzbyłam się kompleksów a jak przestaje mi się coś we mnie podobać to to zmieniam lub staram się akceptować. Życie jest zbyt krótkie na takie bzdety.

Hej dziewczyny ja już po badaniu nasza Natalka super się rozwija waży 320 g łożysko narazie dalej na dole ale nic się nie dzieje. Mówiła mi że w 30 tygodniu będę miała usg i jak się nie podniesie po 30 tygodniu to będę miała cesarskie cięcie. Czy któraś z Was też ma nisko łożysko?
Gratuluję! :D :D :D Dobrze, że malutka prawidłowo się rozwija :)

Bardzo zależy Ci na porodzie naturalnym, czy na spokojnie pogodzisz się z ewentualnym cesarskim cięciem?

Hej dziewczyny ja już po badaniu nasza Natalka super się rozwija waży 320 g łożysko narazie dalej na dole ale nic się nie dzieje. Mówiła mi że w 30 tygodniu będę miała usg i jak się nie podniesie po 30 tygodniu to będę miała cesarskie cięcie. Czy któraś z Was też ma nisko łożysko?
Fajnie że Nata zdrowa. A CC to chyba nie tragedia w sumie?

A ja się cieszę z cycków choć już po pierwszej ciąży wreszcie zaczęłam je mieć! Gorzej będzie jak skończę karmić ale wtedy to cyce w rulon i do push-upa. A zimą można z nich zrobić szalik. ;-)
Ja tam wyzbyłam się kompleksów a jak przestaje mi się coś we mnie podobać to to zmieniam lub staram się akceptować. Życie jest zbyt krótkie na takie bzdety.
Moja babcia miała takie straszne wielkie cyce. Boję się, że mnie czeka to samo! Brrrr..... Oby nie. Pocieszam się tym, że moja mama tak nie ma, a mówi, że w ciąży też strasznie jej urosły, ale potem wróciły do normy.

dziewczyny przymierzam się do zakupu łóżeczka, ale nie wiem jaki materacyk wybrać. Poprzednio miałam kokos-gryka, a teraz czytałam, że lepsze są lateksowe lub piankowe (wysokoelastyczna). Myślałyście już?

Ja tez po połówkowym. Łożysko dochodzące do ujścia. Ale już nie zachodzące na nie. A jeszcze z miesiąc temu zachodziło brzeznie. Tez coś wspominał mi o cc a póki co miałam plamienie podobno właśnie przez to nisko położonego łożysko. Ale zakazu seksu ani nakazu leżenia nie wprowadził. A u Ciebie ? Bo słyszałam takie cuda

Ja niby rozmiar ten sam jak przed ciąża ale jak patrzę to takie nadmuchane i ciężkie ze szok [emoji33] chociaż nie chciałabym żeby bardziej rosły :) a jak będzie pokarm to masakra. Mi z b zrobiły się d po tamtym porodzie. A teraz jest d to ja nie wiem co potem będzie [emoji23]

Ja tez po połówkowym. Łożysko dochodzące do ujścia. Ale już nie zachodzące na nie. A jeszcze z miesiąc temu zachodziło brzeznie. Tez coś wspominał mi o cc a póki co miałam plamienie podobno właśnie przez to nisko położonego łożysko. Ale zakazu seksu ani nakazu leżenia nie wprowadził. A u Ciebie ? Bo słyszałam takie cuda
Nic takiego nie zakazał w Holandii ciężko się czegoś dowiedzieć zawsze mówią że nie ma ryzyka można wszystko tylko że na nie miałam żadnego plamienia . Oby tak dalej a co do seksu to ja się boję cały czas . I jadę na wakacje mam zamiar w góry więc też będę ostrożna

reklama
dziewczyny przymierzam się do zakupu łóżeczka, ale nie wiem jaki materacyk wybrać. Poprzednio miałam kokos-gryka, a teraz czytałam, że lepsze są lateksowe lub piankowe (wysokoelastyczna). Myślałyście już?

Mimo ze pracuje z materacami ale szczerze nie zdecydowalabym sie na.materac.piankowy dla dziecka. Pianka nie oddycha nawet jak ma pasek wentylacyjny wole kokosowo gryczany. Lateks sztuczny śmierdzi, naturalny jest mega drogi ale też ma slabe właściwości wentylacyjne.

Do góry