reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Pierwsze słyszę o 2h! Serio. W obu miałam 1h. U nas nawet laboratoria nie są czynne 2h ;-)

No serio serio. Aj bo tam się szybciej może żyje :) to ja poszukam czy gdzieś robią po 1 h prywatnie. Bo jak mam dwie siedzieć u nas w ośrodku to oszaleje same plotkary :) bo podobno nawet nie można chodzić tylko siedzieć. Ja już nie pamietam bo to dawno było

Ja wgl dziwnie mam to badanie bo w 18 tyg. Położna powiedziała zebym poszla po 20, a lekarz stwierdził ze już za dwa tygodnie żebym robiła.

Ja dziewczyny przed ciaza miałam 72 kg i 176 cm i małe cycki. Teraz mam 75,3kg cycki większe i brzuch. I mam wywalone czy przytyje dużo czy mało. Wiadomo jak zobaczę, że mi szkodzi to się będę pilnowała.

Dużo siedzę na instagramie bo lubię, ale ostatnio ( jakieś kilkanaście miesięcy) to widzę, że ludzie to tylko wygląd. Laski nawet te chude, pilnują się i ćwiczą bo ich życie tylko wtedy ma sens. Te w ciazy pokazują jak mało przytuly, a najlepiej zaraz po porodzie pokazywać brzuch jak im ładnie leci w dół. To jest jakaś masakra jak dla mnie, ten cały kult piękna. I to gadanie o zmianie życia. Może jestem sfrustrowana:p ale czy jakbym miała figurę modelki to czy w pracy szło by mi lepiej? Czy facet kochał by mnie bardziej ? Rodzice byli dłużej zdrowi? Jedynie obcy faceci by się za mną oglądali, nie sadze by to akurat mnie odmieniło. Dlatego jak wcinam lody ( a przed ciaza mnie tak nie ciągnęło) lub jadłam McDonalda ( na początku to były jedyne Dania po których mnie nie cofało ) i słyszałam teksty ,, czy nie boje się, że przytyje " to odpowiadałam, że bardziej boje się, że zapomnę płynnie mówić po niemiecku ( bo w pracy tego potrzebowałam ) niż, że zostanie mi +10 kg.
[emoji106] wiecie te laski które myślą ciagle o wyglądzie i od niego uzależniają jakosc życia poprostu nie maja więcej do zaoferowania Tylko ciało. Ja tez lubię dobrze wyglądać , ubrać się ładnie , wyrywam brwi czasem walne se hennę nawet . Na paznokcie chodzę bo to mój nałóg. Ale to dla własnego samopoczucia. Jakbym miała to robić by faceci się za mną oglądali to by mi się szczerze nie chciało, a tym bardziej se nie zjeść dobrze bo przytyje. Jak nie mam męża w domu to jedzenie jest moja największa przyjemnością [emoji23] a prawda jest taka ze jak sama ze sobą się nie czujesz dobrze to inne osoby tez nie będą. A zdrowie , rodzina ,relax wspólny , pokazywanie dzieciom świata są ważniejsze niż płaski brzuch czy idealna kreska lub brwi. To zostawmy dla pan którym się nudzi po pracy bo są samotne lub maja tylko pieska do kochania

reklama
Do góry