zanciak
Fanka BB :)
No jest nie wiem czemu mam teraz to badanie, ale jak kazali zrobić to zrobieGlukoza nie jest między 24 tc a 28 tc ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No jest nie wiem czemu mam teraz to badanie, ale jak kazali zrobić to zrobieGlukoza nie jest między 24 tc a 28 tc ?
Glukoza nie jest między 24 tc a 28 tc ?
ja teraz miałam wizytę w 21 tyg i mi lekarz jeszcze nie zlecił glukozy, więc pewnie dopiero mi zleci na następnej wizycie 16 maja żebym zrobiła przed jeszcze kolejnąJa wgl dziwnie mam to badanie bo w 18 tyg. Położna powiedziała zebym poszla po 20, a lekarz stwierdził ze już za dwa tygodnie żebym robiła.
No to nie wiem może się pomylili, ale przecież to raczej nie zaszkodzi jak zrobię wcześniej to badanieja teraz miałam wizytę w 21 tyg i mi lekarz jeszcze nie zlecił glukozy, więc pewnie dopiero mi zleci na następnej wizycie 16 maja żebym zrobiła przed jeszcze kolejną
No to nie wiem może się pomylili, ale przecież to raczej nie zaszkodzi jak zrobię wcześniej to badanie
Też zadzwoniłam i już jestem świadoma. Zwracam honor.
1. Kupuje 75g glukozy
2. idę na badanie a jak idę na 8 to o 22 dzień przed zjeść węglowodany złożone
3. 1 pobranie normalnie
4. wypić powoli w ciagu 5 minut glukoze ktora rozciencza mi w lab
5. drugie pobranie po 1h
6. trzecie pobranie po 2h od pierwszego 1h od drugiego
7. w ciągu tych 2h nie łazić nie biegać tylko siedzieć w poczekalni.
Ja miałam od 7.00 to się wepchalam pierwsza, pobierają krew i po ok 20 minutach stwierdzaja czy moga ci dac glukoze, pijesz i po godzinie krew, i znowu po godzinie krew, ale glukoza zapycha na dluzszy czasA ja mam pytanie, bo jutro muszę iść na badania krwi i bd miała glukozę. W przychodni pisze że pobierają krew od 8-9 to jakim cudem ja mam to zrobić, nawet jak przyjdę przed 8 to Irak pewnie nie bd 1 w kolejce, a potem jak wejdę np.8.30 a to do 9 jest to jak mam te 2 godziny odczekać. Nie rozumiem tego. Miała któraś tak? Jak to wygląda?
P.S. mi położna kazała zrobić między 19 a 21 maja to bedzie jakiś 22 /23tc żeby nie wcześniej CHYBA ŻE LEKARZ ZALECI INACZEJja teraz miałam wizytę w 21 tyg i mi lekarz jeszcze nie zlecił glukozy, więc pewnie dopiero mi zleci na następnej wizycie 16 maja żebym zrobiła przed jeszcze kolejną
Ja biorę naladowany tel i książkę może nie zejde z nudówWłaśnie miałam tez pisać ze po godz tez sprawdzają. No to mamy jasność. Buuuu co ja tam będę robić