@kasiaczek89pl dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa. Będziesz musiała po prostu dużo odpoczywać przy nisko ułożonym łożysku. Będzie dobrze
reklama
Angelika89
Fanka BB :)
u mnie w środę (20+0) 354 grHej dziewczyny Ja mam termin na 3/09/2018, dokladnie jestem w 20 tygodniu i 5 dniu) Wczoraj poczułam pierwsze kopnięcie. Lekkie ale przyjemne, jakby bulgotanie. Jest to moja pierwsza ciąża, więc nie wiedziałam jak to jest. Mam pytanko co do wagi maluszka. Miałam usg w zeszły poniedziałek i waga wynosi 378gram. Jak to wygląda u Was?
trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze dobrze, że w dzidzią wszystko w porządkuJestem w szpitalu. Plamienie. Łożysko nisko i podobno stad. Choć nie jest przekonana bo mówi ze mogło nawet dziecko kopnąć i uszkodzić jakieś naczynko. Mały ok. Tętno w porządku, kręci się jak szalony.
dziewczyny, które miały cc, boli was w okolicach blizny? mi lekarz kazał odstawić luteinę i od wczoraj nie biorę i wtedy też zaczęło mnie boleć w okolicach blizny, co kilka minut przez chwilę odczuwam ból w tym miejscu i nie wiem czy to przez rozciąganie czy jakieś delikatne skurcze w związku z odstawieniem luteiny?
Angelika89
Dzięki, ja też skorzystam
18grudzien
Cześć piękna pogoda więc korzystamy ... Kiedyś pisałam ze mieszkań w górach wczoraj mąż wyciągnął mnie na wycieczkę piesza dzieci na rowerach, rolkach każdy na czymś innym ja na pieszo 13km wieczorem padlam....... Ruchów nadal nie czuje..... A te które już miały połówkowe co dokładnie bada lekarz? Krew też jest pobierana? Dzieki za odp.... Dziś jedziemy do Szklarskiej Poręby łazic nadal miłego dnia
ola-ska
Kasisczsk zdrówka! Trzymam kciuki za was!!
Co do blizny po cc to czasem czuje myśle ze to rozciąganie
Ja luteint nie jadłam wiec u mnie z tym nie może buc związane.
Jak każda cześć naszego brzucha podbrzusze tez się rozciąga... a bluzy tego nie lubią bo są mało elastyczne
Póki co u mnie bez paniki w tym temacie
Za to jutro mija tydzień od amnio i mam już stresa co x wynikami
Dotąd przejmowałam się tylko żeby powikłań po badaniu nie bylo, ale już mi wjerzdzs myślenie o wynikach!
Jutro mam swojego lekarza to zobaczę maluszka bo tez już schozuje czy po amnio wszystko gra....
Co do blizny po cc to czasem czuje myśle ze to rozciąganie
Ja luteint nie jadłam wiec u mnie z tym nie może buc związane.
Jak każda cześć naszego brzucha podbrzusze tez się rozciąga... a bluzy tego nie lubią bo są mało elastyczne
Póki co u mnie bez paniki w tym temacie
Za to jutro mija tydzień od amnio i mam już stresa co x wynikami
Dotąd przejmowałam się tylko żeby powikłań po badaniu nie bylo, ale już mi wjerzdzs myślenie o wynikach!
Jutro mam swojego lekarza to zobaczę maluszka bo tez już schozuje czy po amnio wszystko gra....
kasiaczek89pl
@kasiaczek89pl dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa. Będziesz musiała po prostu dużo odpoczywać przy nisko ułożonym łożysku. Będzie dobrze
To wiem. Mam wypis kazał dużo leżeć a jutro mam i tak połówkowe u niego plus może uda mi się wizyta u mojego lekarza . Wiec bez opieki nie będę mam tylko nadzieje ze zejdzie co ma zejść i będzie po plamieniu.
kasiaczek89pl
Cześć piękna pogoda więc korzystamy [emoji5]... Kiedyś pisałam ze mieszkań w górach wczoraj mąż wyciągnął mnie na wycieczkę piesza dzieci na rowerach, rolkach każdy na czymś innym ja na pieszo 13km wieczorem padlam....... Ruchów nadal nie czuje..... A te które już miały połówkowe co dokładnie bada lekarz? Krew też jest pobierana? Dzieki za odp.... Dziś jedziemy do Szklarskiej Poręby łazic nadal miłego dnia
Ja mam tylko usg tak się mi wydaje. Na NFZ
KatarzynaCarmen
Cześć piękna pogoda więc korzystamy ... Kiedyś pisałam ze mieszkań w górach wczoraj mąż wyciągnął mnie na wycieczkę piesza dzieci na rowerach, rolkach każdy na czymś innym ja na pieszo 13km wieczorem padlam....... Ruchów nadal nie czuje..... A te które już miały połówkowe co dokładnie bada lekarz? Krew też jest pobierana? Dzieki za odp.... Dziś jedziemy do Szklarskiej Poręby łazic nadal miłego dnia
Będę miała połówkowe i dopiero we wtorek ale zapewne inaczej to będzie wyglądać jak w Pl
JA wybieram się do Szklarskiej Poręby za 3 tygodnie mam nadzieję że będzie ładna pogoda i oczywiście jak lekarz nie będzie widział przeciwwskazań. Miłej niedzieli życzę
KINDERBUENOO88
Będę miała połówkowe i dopiero we wtorek ale zapewne inaczej to będzie wyglądać jak w Pl
JA wybieram się do Szklarskiej Poręby za 3 tygodnie mam nadzieję że będzie ładna pogoda i oczywiście jak lekarz nie będzie widział przeciwwskazań. Miłej niedzieli życzę
Moja siostra też w Holandii prowadziła ciąże i tam tez rodziła. Połówkowe z tego co opowiadała i z tego co czytam jak to wyglada w Polsce, to taki sam przebieg. Dokładne badanie dzidziutka i dużo zdjęć
reklama
KatarzynaCarmen
Tylko że u mnie będzie odbywać się w szpitalu specjalnie.Moja siostra też w Holandii prowadziła ciąże i tam tez rodziła. Połówkowe z tego co opowiadała i z tego co czytam jak to wyglada w Polsce, to taki sam przebieg. Dokładne badanie dzidziutka i dużo zdjęć
A jak siostra wspomina poród i opiekę w Holandii?