reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Hej dziewczyny:) Ja mam termin na 3/09/2018, dokladnie jestem w 20 tygodniu i 5 dniu:)) Wczoraj poczułam pierwsze kopnięcie. Lekkie ale przyjemne, jakby bulgotanie. Jest to moja pierwsza ciąża, więc nie wiedziałam jak to jest. Mam pytanko co do wagi maluszka. Miałam usg w zeszły poniedziałek i waga wynosi 378gram. Jak to wygląda u Was?
u mnie w środę (20+0) 354 gr
Jestem w szpitalu. Plamienie. Łożysko nisko i podobno stad. Choć nie jest przekonana bo mówi ze mogło nawet dziecko kopnąć i uszkodzić jakieś naczynko. Mały ok. Tętno w porządku, kręci się jak szalony.
trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :) dobrze, że w dzidzią wszystko w porządku

dziewczyny, które miały cc, boli was w okolicach blizny? mi lekarz kazał odstawić luteinę i od wczoraj nie biorę i wtedy też zaczęło mnie boleć w okolicach blizny, co kilka minut przez chwilę odczuwam ból w tym miejscu i nie wiem czy to przez rozciąganie czy jakieś delikatne skurcze w związku z odstawieniem luteiny?

Cześć piękna pogoda więc korzystamy ☺️... Kiedyś pisałam ze mieszkań w górach wczoraj mąż wyciągnął mnie na wycieczkę piesza dzieci na rowerach, rolkach każdy na czymś innym ja na pieszo 13km wieczorem padlam....... Ruchów nadal nie czuje..... A te które już miały połówkowe co dokładnie bada lekarz? Krew też jest pobierana? Dzieki za odp.... Dziś jedziemy do Szklarskiej Poręby łazic nadal miłego dnia

Kasisczsk zdrówka! Trzymam kciuki za was!!

Co do blizny po cc to czasem czuje myśle ze to rozciąganie
Ja luteint nie jadłam wiec u mnie z tym nie może buc związane.
Jak każda cześć naszego brzucha podbrzusze tez się rozciąga... a bluzy tego nie lubią bo są mało elastyczne
Póki co u mnie bez paniki w tym temacie

Za to jutro mija tydzień od amnio i mam już stresa co x wynikami
Dotąd przejmowałam się tylko żeby powikłań po badaniu nie bylo, ale już mi wjerzdzs myślenie o wynikach!
Jutro mam swojego lekarza to zobaczę maluszka bo tez już schozuje czy po amnio wszystko gra....

@kasiaczek89pl dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa. Będziesz musiała po prostu dużo odpoczywać przy nisko ułożonym łożysku. Będzie dobrze :)

To wiem. Mam wypis kazał dużo leżeć a jutro mam i tak połówkowe u niego plus może uda mi się wizyta u mojego lekarza . Wiec bez opieki nie będę mam tylko nadzieje ze zejdzie co ma zejść i będzie po plamieniu.

Cześć piękna pogoda więc korzystamy [emoji5]... Kiedyś pisałam ze mieszkań w górach wczoraj mąż wyciągnął mnie na wycieczkę piesza dzieci na rowerach, rolkach każdy na czymś innym ja na pieszo 13km wieczorem padlam....... Ruchów nadal nie czuje..... A te które już miały połówkowe co dokładnie bada lekarz? Krew też jest pobierana? Dzieki za odp.... Dziś jedziemy do Szklarskiej Poręby łazic nadal miłego dnia

Ja mam tylko usg tak się mi wydaje. Na NFZ

Cześć piękna pogoda więc korzystamy ☺️... Kiedyś pisałam ze mieszkań w górach wczoraj mąż wyciągnął mnie na wycieczkę piesza dzieci na rowerach, rolkach każdy na czymś innym ja na pieszo 13km wieczorem padlam....... Ruchów nadal nie czuje..... A te które już miały połówkowe co dokładnie bada lekarz? Krew też jest pobierana? Dzieki za odp.... Dziś jedziemy do Szklarskiej Poręby łazic nadal miłego dnia

Będę miała połówkowe i dopiero we wtorek ale zapewne inaczej to będzie wyglądać jak w Pl
JA wybieram się do Szklarskiej Poręby za 3 tygodnie mam nadzieję że będzie ładna pogoda i oczywiście jak lekarz nie będzie widział przeciwwskazań. Miłej niedzieli życzę

Będę miała połówkowe i dopiero we wtorek ale zapewne inaczej to będzie wyglądać jak w Pl
JA wybieram się do Szklarskiej Poręby za 3 tygodnie mam nadzieję że będzie ładna pogoda i oczywiście jak lekarz nie będzie widział przeciwwskazań. Miłej niedzieli życzę

Moja siostra też w Holandii prowadziła ciąże i tam tez rodziła. Połówkowe z tego co opowiadała i z tego co czytam jak to wyglada w Polsce, to taki sam przebieg. Dokładne badanie dzidziutka i dużo zdjęć :)

reklama
Moja siostra też w Holandii prowadziła ciąże i tam tez rodziła. Połówkowe z tego co opowiadała i z tego co czytam jak to wyglada w Polsce, to taki sam przebieg. Dokładne badanie dzidziutka i dużo zdjęć :)
Tylko że u mnie będzie odbywać się w szpitalu specjalnie.
A jak siostra wspomina poród i opiekę w Holandii?

Do góry