reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kleszcza można złapać nawet przed blokiem na trawniku [emoji14]

Rumień występuje tylko w iluś tam procent przypadków, nie u każdego. Należy bardziej zwaracać uwagę na objawy grypopodobne.

Ja polecam spray na kleszcze i komary z Brossa Czerwony. Mocny, ale nie ma drażniącego zapachu. Od 2 lat go stosuję i działa :)

A czy myślisz ze jest sens badać tego kleszcza ?

reklama
Nie każdy kleszcz przenosi choroby, ale myślę, że warto, szczególnie w ciąży.

Taka opinia :

Borelia burgdorferii met. PCR, jakościowo(badanie kleszcza) 180,00, czas oczekiwania 4 tygodnie. W tym czasie u osoby ugryzionej pojawią się przeciwciała. Więc jest to tak naprawde obojętne czy zbadamy kleszcz czy zrobimy IgG IgM u kleszcza czy ugryzionej osoby.

A lekarz nie wspomniał mi nawet o tym żebym się zbadała i tak myśle co teraz robić

W wakacje mnie capnął kleszcz (niepierwszy raz) , noga spuchła i zrobił się rumień. Poszłam do rodzinnego, dostałam antybiotyk na chyba tydzień i przeszło. Żadnych badań nie robiłam .
Ale wiadomo, że ciąża to szczególny stan i chyba tez bym konsultowała z ginekologiem.

Taka opinia :

Borelia burgdorferii met. PCR, jakościowo(badanie kleszcza) 180,00, czas oczekiwania 4 tygodnie. W tym czasie u osoby ugryzionej pojawią się przeciwciała. Więc jest to tak naprawde obojętne czy zbadamy kleszcz czy zrobimy IgG IgM u kleszcza czy ugryzionej osoby.

A lekarz nie wspomniał mi nawet o tym żebym się zbadała i tak myśle co teraz robić
To lepiej chyba siebie przebadać. Będziesz miała pewność, że wcześniej żaden inny kleszcz cię nie zaraził.

Wizytę mam 27 kwietnia zapytam o te usg zapytam sama wizyta z usg na każdym spotkaniu to koszt 130zl, podaj swojego maila wyślę Ci adres iyp

Właśnie o tym lekarzu czytałam że bardzo dobrze ale nie potrafię znaleźć informacji na temat tego iść i cennika jak będziesz proszę zapytaj się i o cennik ja bym chciała wykonać iść 3d dla siebie bo w Holandii wykonują tylko 3 razy w czasie ciąży a jak będę w Polsce to czemu mam nie skorzystać podglądać moja kruszynke co u niej się dzieje
Kiedy masz wizytę?

@Bozena47 witamy :) ja mam 25 lat i to moja pierwsza ciąża. Chciałam dziecko dużo wcześniej, ale czekałam aż Mój dojrzeje do tej decyzji :)

@Bajdelka35 z wyglądu podoba mi sie, oprócz ramy. No i ja to wezmę na pewno nie taki bardzo jaśniutki, bo potem nie domyję [emoji23]
No właśnie ta rama najbardziej mi się podoba musi być też biała taki chce, a raczej wybiorę kolor ten jasny szary zobaczę

reklama
Do góry