reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny gdzieś na wakacje się wybieracie w stanie błogosławionym ?
Bo ja chciałabym jechać w góry (Karkonosze) odpocząć bo zawsze co roku jeździliśmy w góry , oczywiście nie wchodzenie na sam szczyt ale troszkę sobie po wdychac tego świeżego powietrza . Chciałam sięgnąć któraś o radę czy , może któraś była w górach w ciąży? Co o tym myślicie ?

Mi e tej ciaży odpada wszekie jeżdżenie bo zagrożona, ale pamiętam w pierssej ciąży wspaniały wypad nad jezioro domki w dominikowie. Mała wiocha, lasy dookoła, czysta woda w jeziorku, pomost, na miejscu grill, rowerki , kajaki i nawet pani wozi obiadki na telefon. Cudownie tam było i jeździmy tam nieraz na weekendy.

reklama
Mi e tej ciaży odpada wszekie jeżdżenie bo zagrożona, ale pamiętam w pierssej ciąży wspaniały wypad nad jezioro domki w dominikowie. Mała wiocha, lasy dookoła, czysta woda w jeziorku, pomost, na miejscu grill, rowerki , kajaki i nawet pani wozi obiadki na telefon. Cudownie tam było i jeździmy tam nieraz na weekendy.

Szkoda że w tym roku nigdzie się nie wybieracie , ja właśnie się tak zastanawiam. Mieszkam w Holandii już od 7 lat i dla mnie góry to coś innego , tutaj tego nie ma ... jest tylko morze ale nie jestem fanką leżenia na plaży, zobaczymy co powiedzą na usg polowkowym jak będzie wszystko okej oczywiscie bez większych wspinaczki to pojade :D

Wyjazd robi na prawdr dobrze dla samopoczucia. Jaś się tak zmienia otoczenie, można odetchnąć od codziennych trosk i zmartwień. Jeśli nie ma przeciwskazan jedź śmiało!

Pytaliśmy lekarza o wyjazd do zakopanego. Powiedział że można smialo jechać jeśli nic.sie nie dzieje z łożyskiem czy z szyjką. Ale jeśli w pierwszy dzień źle się poczuję to mamy natychmiast wracać. Więc stwierdziłam, że nie ma sensu. Połzić po górach nie połaże a wynajać pokój na 5 dni i rezygnować w pierwszym to nie rozrywka. Poza tym nie chce sie nie potrzebnie wytrzaść w drodze i spedzic 4 godziny w samochodzie.
Ale jak już wiecie że dobrze znosicie w ciąży zmiane klimatu i ciśnienia to bym się nie zastanawiała.

Cześć, chciałabym dołączyć, ja z kolei termin na 7 września, przyjmiecie mnie?
Witamy :) ja się czujesz? Już wiesz na kogo czekasz?
Bo ja chciałabym jechać w góry (Karkonosze) odpocząć bo zawsze co roku jeździliśmy w góry , oczywiście nie wchodzenie na sam szczyt ale troszkę sobie po wdychac tego świeżego powietrza . Chciałam sięgnąć któraś o radę czy , może któraś była w górach w ciąży? Co o tym myślicie ?
Od 3 dni wydaje mi się, że czasem coś tam mnie smyra, ale chyba mylę to z jelitami.
Macie już wybrane imię dla córeczki?
Ja mieszkam na pojezierzu Drawskim i w czerwcu wybieramy się na tydzień na domek nad jezioro. Najlepiej będzie zapytać lekarza, czy nie ma przeciwwskazań. Jeśli da zielone światło to można śmiało jechać :) przecież ciąża to nie choroba.
Ja jechałam 1000km w marcu. W jedną stronę 12h niecałe. Założyłam rajstopy przeciwżylakowee, żeby nogi nie apuchły, nabrałam poduszek, często robiliśmy przerwy i było ok. Wiadomo, że w bardziej zaawansowanej ciąży to bardziej uciążliwe, ale jak się dobrze orzygotujesz to wszystko będzie ok.

Dziewczyny 24 kwietnia mam iść polowkowe więc zapytam się w szpitalu czy nie ma przeciwwskazań do wyjazdu . HAPPY09 masz rację wynająć pokój na 5 dni i w nim siedzieć to też szkoda zobaczymy chciałabym gdzieś pojechać i urwać się z Holandii już. Popatrzę gdzie można bylo by jechać ewentualnie dam wam znać napewno co doktor powiedział czy łożysko okej zobaczymy . Mam zamiar wyjechać będąc w 23 tygodniu więc będę liczyć jako ostatnie wakacje w tym roku i jeszcze z małą w brzuchu na następny rok o tej porze mała będzie z nami już doczekać się nie mogę dziewczyny .

Witamy :) ja się czujesz? Już wiesz na kogo czekasz?Od 3 dni wydaje mi się, że czasem coś tam mnie smyra, ale chyba mylę to z jelitami.
Macie już wybrane imię dla córeczki?
Ja mieszkam na pojezierzu Drawskim i w czerwcu wybieramy się na tydzień na domek nad jezioro. Najlepiej będzie zapytać lekarza, czy nie ma przeciwwskazań. Jeśli da zielone światło to można śmiało jechać :) przecież ciąża to nie choroba.
Ja jechałam 1000km w marcu. W jedną stronę 12h niecałe. Założyłam rajstopy przeciwżylakowee, żeby nogi nie apuchły, nabrałam poduszek, często robiliśmy przerwy i było ok. Wiadomo, że w bardziej zaawansowanej ciąży to bardziej uciążliwe, ale jak się dobrze orzygotujesz to wszystko będzie ok.

Napewno już dzidzia się porusza to są takie smyrania właśnie dopiero za kilka tygodni poczujemy mocne kopniaki

Jeżeli chodzi o imię to mamy wybrane już
Będzie to Natalia ;) a Ty ?

Może i my się zamiast w góry wybierzemy nad jezioro dobry pomysł :-D

Napewno już dzidzia się porusza to są takie smyrania właśnie dopiero za kilka tygodni poczujemy mocne kopniaki

Jeżeli chodzi o imię to mamy wybrane już
Będzie to Natalia ;) a Ty ?

Może i my się zamiast w góry wybierzemy nad jezioro dobry pomysł :-D
Bardzo ładne imię :)
U nas miała być Joasia, ale jak się okazało, że na pewno jest dziewczynka to mój P zaczął wątpić i się zastanawiamy. Narazie dołożyliśmy jeszcze Martynka i Zuzia :)

Bardzo ładne imię :)
U nas miała być Joasia, ale jak się okazało, że na pewno jest dziewczynka to mój P zaczął wątpić i się zastanawiamy. Narazie dołożyliśmy jeszcze Martynka i Zuzia :)

U nas było tylko jedno imię które przyszło jako pierwsza myśl więc już nie szukaliśmy
I nie zastanawialiśmy nad więcej imionami zależało nam żeby tutaj za granicą nie mieli problemu z wymową i pisownia bo mojego imienia do dnia dzisiejszego nie umieją wypowiedzieć . ... No cóż ...

reklama
Ja na miesiąc przed porodem jadę z mężem i dziećmi mad morze na camping.

Do góry