reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mnie sie bardzi natalia podobało. I dlugo myslelismy nad nim ale sasiadka urodziła coreczke i dała Natalia. I wszystko było by ok ale non stop na nią krzyczy "Natala chodz tu"...
Wiec zaczęło nam sie podobac Paulinka. A dla chopca: Mateuszek lub Kamilek.

reklama
Mnie sie bardzi natalia podobało. I dlugo myslelismy nad nim ale sasiadka urodziła coreczke i dała Natalia. I wszystko było by ok ale non stop na nią krzyczy "Natala chodz tu"...
Wiec zaczęło nam sie podobac Paulinka. A dla chopca: Mateuszek lub Kamilek.

A spodziewajcie się dziewczynki czy chłopca, bo ja dziewczyny od razu jak zaszła w ciążę to czułam że to będzie dziewczyna ja od razu mówiłam wszystkim że będzie dziewczynka i potwierdziły się moje przypuszczenia na kalendarzu chińskim też mi wyszła dziewczynka a wy sprawdzaliscie sobie ten kalendarz ?
A jak w ogóle przybieracie na wadze bo moja startowa to 62 a dzisiaj rano miałam 64.7 więc w zasadzie okej mam brzuszek nie za duży wszyscy zdziwieni że 5 miesiąc to prawie nie widać .

To mój brzuszek z dzisiaj 20 tydzień

Załączniki

• 20180415_114103.jpg
    20180415_114103.jpg
    807,7 KB · Wyświetleń: 133
A spodziewajcie się dziewczynki czy chłopca, bo ja dziewczyny od razu jak zaszła w ciążę to czułam że to będzie dziewczyna ja od razu mówiłam wszystkim że będzie dziewczynka i potwierdziły się moje przypuszczenia na kalendarzu chińskim też mi wyszła dziewczynka a wy sprawdzaliscie sobie ten kalendarz ?
A jak w ogóle przybieracie na wadze bo moja startowa to 62 a dzisiaj rano miałam 64.7 więc w zasadzie okej mam brzuszek nie za duży wszyscy zdziwieni że 5 miesiąc to prawie nie widać .
Ja od początku mówię, że dziewczynka. Ale jeszcze nie wiemy. Też utyłam 2kg od początku ale brzuch msm duży i już mi obcy gratulują...

Dziewczyny czy spożywanie jajka sadzonego z żółtkiem płynnym jest szkodliwe w ciąży bo czytam i czytam na forum nie umiem nic konkretnego znaleźć . A ja takie jajko to uwielbiam mmmm

Nie wiemy jeszcze. Nie chce wstydzioch pokazać. 26 kwietnia polówkowe to może wtedy. :)
Zaczynalam od wagi 54 teraz mam 60. Brzuszek już dawno widać. Ale.ja zawsze chuda byłam. Jak pracowałam to brak czasu na jedzenie i ciagły bieg o stresie nie wspomne zrobily swoje. Od stycznia jem regolarnie i na poczatku plamilam wiec większość przeleżałam. A to spowodowało szybki wzrost wagi. :) nie przejmuje sie tym szybko zrzuce. [emoji3] [emoji3] [emoji3]

Dziewczyny czy spożywanie jajka sadzonego z żółtkiem płynnym jest szkodliwe w ciąży bo czytam i czytam na forum nie umiem nic konkretnego znaleźć . A ja takie jajko to uwielbiam mmmm
Ja uwielbiam jajka ale tylko na miękko, więc w ciąży zrezygnowalamn prawie całkiem z jajek, bo uważam że lepiej nie ryzykować, czasem zjem takie na twardo, chociaż nie przepadam.

Co do jajek. Jem z półpłynnym żółtkiem. Jem też sery pleśniowe i śledzie. Zrezygnowałam z surowego mięsa i ryb.

Ale mnie zmogło... Położyłam się na chwilę i.... zasnęłam.

reklama
Jajka jem pod kazda postacia. Sery plesniowe tez. Surowe ryby odpuszczam ale i tak mam zamiar wybrac sie na sushi bo za mna juz chodzi:D

Do góry