reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kurcze dziewczyny ale mam pietra. Przed chwilą dzwonili że mam przyjechać omówić test pappa. Pewnie wyszedł fatalny bo mieli nie dzwonic, Nie wiem jak przeżyje do tej 15. Nie wiecie czy od razu trzeba podejmować decyzje o tej amniopunkcji czy mozna sie na spokojnie zastanowić?

A w którym jesteś tygodniu? Amniopunkcję wykonują dopiero od 15/16 tyg. Możliwe, że masz jakieś większe ryzyko i musza o tym poinformować, ale to nie jest nic groźnego. Trzymam kciuki :)

hchy9n73v9t77mk2.png

reklama
No ja już jestem w 16tc i 4 dniu. Boje się masakrycznie, niczym myśli nie mogę zająć.
@Efka19840 Może nic strasznego, do mnie mieli zadzwonić jak będą wyniki w ciągu 3 dni, ale powiedzieli, że jak do 3 dni nie zadzwonią to mam ja dzwonic, bo 1 lekarz na l4 i mają oblozenie. Zadzwoniłam i położna mi powiedziala, że niestety ona nie może udzielać informacji i mam czekać na telefon od lekarza w dniu dzisiejszym. No to ja od razu pomyslalam, że coś jest nie tak. Właśnie w trakcie pisania tego posta zadzwonił lekarz, że wyniki są ok, nie wymagają dalszej diagnostyki.

@Efka19840 Może nic strasznego, do mnie mieli zadzwonić jak będą wyniki w ciągu 3 dni, ale powiedzieli, że jak do 3 dni nie zadzwonią to mam ja dzwonic, bo 1 lekarz na l4 i mają oblozenie. Zadzwoniłam i położna mi powiedziala, że niestety ona nie może udzielać informacji i mam czekać na telefon od lekarza w dniu dzisiejszym. No to ja od razu pomyslalam, że coś jest nie tak. Właśnie w trakcie pisania tego posta zadzwonił lekarz, że wyniki są ok, nie wymagają dalszej diagnostyki.
Do mnie mieli dzwonić w czwartek i też się denerwowałam. Dziewczyny nie ma co panikować. Meliska i spokój.

GoJ ta melisa to chyba w wiadrze bo w mniejszych dawkach to równie dobrze podziała jak samo powąchanie torebki :D
Ciii. Ja kupuję już hurtowo.
Mnie drugi dzień od bólu głowy na wymioty ciągnie:/

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
No mnie właśnie typowo migrenowo... i rano padał śnieg teraz deszcz... dajcie gruby sznur!

Nie wiecie czy od razu trzeba podejmować decyzje o tej amniopunkcji czy mozna sie na spokojnie zastanowić?

Nie bój sie tak bardzo amniopunkcji. Miałam ja juz przy obydwu dzieciach. I było Ok . A potem ma sie ten komfort ze sie wie ze wszystko jest Ok :)
Jest 1% ryzyka ze coś pójdzie nie tak ale tak szczerze....to gdzie go nie mamy? Jakieś ryzyko mamy wszędzie

Ja to w ogóle sobie nie mogę nawet tego wyobrazić, że będę czuła ruchy dziecka. Czasem mam wrażenie, że ciąża to jakaś abstrakcja dla mnie:) chodzę do ginekologa, widzę dzidziula ale tak jakby to toczyło się obój mnie.

A juz myślałam, ze tylko ja jakaś dziwna jestem hehe. Gdyby nie to, ze czytałam ze w drugim trymestrze można wątpić w swoją ciąże to bym sie juz zastanawiać zaczęła

Co więcej - nasze wszystkie dzieci dziedziczą po nas drugie imiona. Ot, taki kaprys. "Naznaczamy" je ;).

Dziedziczą Wasze pierwsze czy drugie imiona?
Fajnie, to juz wiem jak się tłumaczyć z naszego wyboru u córki [emoji1]

Gesendet von iPhone mit Forum BabyBoom

reklama
Do góry