Nawet się nie zastanawiaj, dla lekarza to codzienność, tu tylko o Twój komfort chodziNo to lipa to sama chyba wejde...
Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nawet się nie zastanawiaj, dla lekarza to codzienność, tu tylko o Twój komfort chodziNo to lipa to sama chyba wejde...
[emoji13] [emoji14] [emoji14]Becia ja mam córkę czteroletnią i moja w ogóle tego nie kuma, i pewnie za rok nadal będzie ciężko, zresztą ja jej za dużo nie uczę, bo tak nam do głowy na zebraniu mówiła wychowawczyni, ćwiczymy nadgarstek, by przygotować do pisania, tz plastelina nożyczki, ślaczki i takie tam, myślałam, że słabo mówi ale niby mam się nie martwić
Nessi jesteś logopedą?
Agunia rozwaloną, hehe, aż oplułam telefon
Ale co Ty od niej wymagasz ? Ona ma dopiero 5 lat !Podział na sylaby ma opanowany. Sama ładnie dzieli na sylaby i jak ja dziele na sylaby to tez rozumie. Ale np jak głoskami wymawiam lalka to juz nie, jak powiem sylabami to jarzy. Czasami mam wrażenie ze nie ogarnia łączenia liter tj. ze "n-o" to jest "no".
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Niestety głoskowanie będzie mieć też w szkole. Jako logopeda uważam to za zbędne, utrudniające w przyszłości naukę czytania ...ale i też dzięki temu dziecko obywa się z najmniejszymi dającymi się wyodrębnić słuchowo dźwiękami mowy. Inna sprawa, że dzieci w pierwszej klasie będą wyrazy dzielić na sylaby, liczyć głoski, samogłoski...Tak mi nagadała dzisiaj nauczycielka w przedszkolu. Czytałam trochę w necie i rożne są opinie. Niektórzy logopedzi piszą nawet ze nie powinno się głoskować. Chyba jutro pogadam z drugą nauczycielką.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Gwiazda on tam dzidzie na ekranie ma oglądać a nie Ciebie rozwalonąMyslisz ? Ale niewiem jak on sie bd czul jak zobaczy mnie tak rozwalona hehe
no widać że nasze prywaciaki przyjmują w poniedziałki Poniedziałki są naszeEveva Kochana już nie pierwszy raz wizytujemy razem [emoji8]
Zdrówka tam dla Ciebie