reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
reklama
czesc dziewczyny, wybaczcie ze tyle czasu sie nie odzywalam . Tydzien temu w niedziele byłam w szpitalu, na usg wyszedł sam pęcherzyk - bez zarodka. A wielkosc pecherzyka to juz 21 mm - połowa 7 tygonia. Nastawiłam sie juz psychicznie na zabieg. Mialam mega dołą, spedzilam caly czas w lozku.
W czwartek juz nie mogłam wytrzymać , pojechałam do szpitala , a wczesniej zrobilam beta hcg - wyszlo 90 tysiecy.
W szpitalu na usg uslyszalam od lekarza , ze musismy przejsc do innego aparatu - domyslilam sie ze nie zobaczył zarodka , co tylko potwierdzilo moje podejrzenia.
Przeszlismy do drugiego aparatu i po kilku minutach lekarz odwraca monitor usg w moja strone i co widzię ? 8,5 mm człowieka z pieknym bijącym sercem!
W zyciu takiego szoku nie przezyłam . Jeszcze chcac sie upewnic zapytałam lekarza czy to na pewno moje :)
Teraz musze przestawić sie w drugą strone :)
Przywróciłaś mi nadzieję [emoji8]

eiktrjjge03lkilf.png

Czesc Dziewczyny! Chcialabym sie z wami serdecznie przywitac i dolaczyc do waszego szerokiego grona. W pierwszej kolejnosci wszystkim wam gratuluje dwuch kreseczek na testach, bijacych serdusze itd. A teraz do rzeczy. Mieszkam w UK, mam 34 lata I jestem pelnoetatowa mama 4 latka. O ciazy dowiedzialam sie 24 grudnia czyli w wigilie. Termin z OM mam na 5.09 ale przypuszczam ze jeszcze mi sie przesunie Bo owulacja byla 09.12.z powodzeniem moge rowniez zostac mama sierpniowa poniewaz w pierwszej ciazy mialam cholestaze ciazowa i teraz mam jakies 60% szans na to ze tez Bede ja miec czego nie zycze zadnej z was ani sobie. Pierwszy skan mam dopiero 24 luty i jesli wszystko bedzie ok to bedzie to pierwszy z dwuch jakie SA TU wykonywane ( nastepne bedzie polowkowe) a potem to juz NIC tylko czekac do porodu. Wielu z was system angielski moze wydawac sie wrecz chory ( cala ciaze prowadza polozne) biorac pod uwage czestotliwosc wizyt i skanow robionych w polsce ale tutaj jakos sie sprawdza. Prawda niestety jest to, ze do 12 tygodniu nie podtrzymuja TU ciazy ( selekcja naturalna- strasznie brzydkie okreslenie wdg mnie). Jesli jednak Po 12 tyg ciaza jest zagrozona mamy pelen pakiet uslug lacznie z badaniami lekarskimi .

Witam wszystkich cieplutko:) Wygląda na to , że i ja zostanę mamą we wrześniu. Mam na imię Ania i trzeci raz jestem w ciąży. Póki co mamy pozytywny test i potwierdzenie usg, ale konkrety dopiero za dwa tyg., bo prawdopodobnie to 5 tydz. Pozdrawiam serdecznie:)
Witaj na naszym forum[emoji4] gratuluje pozytywnego testu[emoji4]

oar8yx8dcx8ped1y.png

reklama
Miodulka jak dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo.
Paula ja to mam nadzieje ze juz te sniegi dadza sobie spokoj i bedzie mozna spokojnie jechac.
Lola musi byc dobrze nie ma innej opcji.
Marta8989 to my prawie tak samo. A bylas juz na wizycie?

Witam nowe przyszle mamusie i gratuluje .
Ja ugotowalam pomidorowa i sie objadlam ale teraz mnie nieco muli.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry