reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
reklama
czesc dziewczyny, wybaczcie ze tyle czasu sie nie odzywalam . Tydzien temu w niedziele byłam w szpitalu, na usg wyszedł sam pęcherzyk - bez zarodka. A wielkosc pecherzyka to juz 21 mm - połowa 7 tygonia. Nastawiłam sie juz psychicznie na zabieg. Mialam mega dołą, spedzilam caly czas w lozku.
W czwartek juz nie mogłam wytrzymać , pojechałam do szpitala , a wczesniej zrobilam beta hcg - wyszlo 90 tysiecy.
W szpitalu na usg uslyszalam od lekarza , ze musismy przejsc do innego aparatu - domyslilam sie ze nie zobaczył zarodka , co tylko potwierdzilo moje podejrzenia.
Przeszlismy do drugiego aparatu i po kilku minutach lekarz odwraca monitor usg w moja strone i co widzię ? 8,5 mm człowieka z pieknym bijącym sercem!
W zyciu takiego szoku nie przezyłam . Jeszcze chcac sie upewnic zapytałam lekarza czy to na pewno moje :)
Teraz musze przestawić sie w drugą strone :)

Ja mialam na poczatku i czasem tez jeszcze mam. Ale to chyba nic zlego....

oar8yx8dcx8ped1y.png
ja mam praktycznie od poczatku - jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy. Moze nie jest to taka mega biegunka- ale kilka razy dziennie biegam do lazienki

Ja postanowiłam wykorzystać fakt, że młoda chce oglądać Barbie w łóżku i też nie wstawać;) Mąż w pracy do 13 to tak o 12:50 pościele łóżko i będę udawać, że od 8 na nogach :D a co ;p
Skąd ja to znam [emoji3]
Hej dziewczyny ja byłam u ginekologa wszystko ok serduszko bije 7 tydzień 4 dzień idealnie pokrywa się termin z terminem wg OM :)
Super! [emoji4]

czesc dziewczyny, wybaczcie ze tyle czasu sie nie odzywalam . Tydzien temu w niedziele byłam w szpitalu, na usg wyszedł sam pęcherzyk - bez zarodka. A wielkosc pecherzyka to juz 21 mm - połowa 7 tygonia. Nastawiłam sie juz psychicznie na zabieg. Mialam mega dołą, spedzilam caly czas w lozku.
W czwartek juz nie mogłam wytrzymać , pojechałam do szpitala , a wczesniej zrobilam beta hcg - wyszlo 90 tysiecy.
W szpitalu na usg uslyszalam od lekarza , ze musismy przejsc do innego aparatu - domyslilam sie ze nie zobaczył zarodka , co tylko potwierdzilo moje podejrzenia.
Przeszlismy do drugiego aparatu i po kilku minutach lekarz odwraca monitor usg w moja strone i co widzię ? 8,5 mm człowieka z pieknym bijącym sercem!
W zyciu takiego szoku nie przezyłam . Jeszcze chcac sie upewnic zapytałam lekarza czy to na pewno moje :)

Jaka historia! Cudowne zakończenie [emoji7] oby teraz już wszystko było na spokojnie

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Cudownie! Rośnijcie zdrowo! Ja jeszcze nie miałam pierwszego usg i takie nerwy...

Gin dal mi go zaraz po poronieniu, powiedzial ze ogolnie po 3 takim incydencie sie daje acard ale po co ryzykowac. Na rozrzedzenie krwi, zeby organizm lepiej przyswoil fasolke, zeby zator sie nie zrobil i nie zaszkodzil malenstwu.
Kurcze ja bym wolala acard niz jakies kłucie sie w brzuch:/

Miodulka aż miałam stresa jak czytałam Twojego posta, a na końcu wielkie ufff! Oj współczuję tych nerwów, super że Fasolka się pokazała:)

reklama
Jak tak mysle i czytam te wasze wypowiedzi to moze ja tez mam jakiegos krwiaka ktory mi sie wydalil. No bo jak to rozumiec. Troche plamienia i ustalo. Gin nie kazala przychodzic skoro sie skonczylo. Jesli by sie zaczelo to wtedy.. Chyba wie co robi nie?

Do góry