reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
reklama
czesc dziewczyny, wybaczcie ze tyle czasu sie nie odzywalam . Tydzien temu w niedziele byłam w szpitalu, na usg wyszedł sam pęcherzyk - bez zarodka. A wielkosc pecherzyka to juz 21 mm - połowa 7 tygonia. Nastawiłam sie juz psychicznie na zabieg. Mialam mega dołą, spedzilam caly czas w lozku.
W czwartek juz nie mogłam wytrzymać , pojechałam do szpitala , a wczesniej zrobilam beta hcg - wyszlo 90 tysiecy.
W szpitalu na usg uslyszalam od lekarza , ze musismy przejsc do innego aparatu - domyslilam sie ze nie zobaczył zarodka , co tylko potwierdzilo moje podejrzenia.
Przeszlismy do drugiego aparatu i po kilku minutach lekarz odwraca monitor usg w moja strone i co widzię ? 8,5 mm człowieka z pieknym bijącym sercem!
W zyciu takiego szoku nie przezyłam . Jeszcze chcac sie upewnic zapytałam lekarza czy to na pewno moje :)
Teraz musze przestawić sie w drugą strone :)
Przywróciłaś mi nadzieję [emoji8]

eiktrjjge03lkilf.png

Czesc Dziewczyny! Chcialabym sie z wami serdecznie przywitac i dolaczyc do waszego szerokiego grona. W pierwszej kolejnosci wszystkim wam gratuluje dwuch kreseczek na testach, bijacych serdusze itd. A teraz do rzeczy. Mieszkam w UK, mam 34 lata I jestem pelnoetatowa mama 4 latka. O ciazy dowiedzialam sie 24 grudnia czyli w wigilie. Termin z OM mam na 5.09 ale przypuszczam ze jeszcze mi sie przesunie Bo owulacja byla 09.12.z powodzeniem moge rowniez zostac mama sierpniowa poniewaz w pierwszej ciazy mialam cholestaze ciazowa i teraz mam jakies 60% szans na to ze tez Bede ja miec czego nie zycze zadnej z was ani sobie. Pierwszy skan mam dopiero 24 luty i jesli wszystko bedzie ok to bedzie to pierwszy z dwuch jakie SA TU wykonywane ( nastepne bedzie polowkowe) a potem to juz NIC tylko czekac do porodu. Wielu z was system angielski moze wydawac sie wrecz chory ( cala ciaze prowadza polozne) biorac pod uwage czestotliwosc wizyt i skanow robionych w polsce ale tutaj jakos sie sprawdza. Prawda niestety jest to, ze do 12 tygodniu nie podtrzymuja TU ciazy ( selekcja naturalna- strasznie brzydkie okreslenie wdg mnie). Jesli jednak Po 12 tyg ciaza jest zagrozona mamy pelen pakiet uslug lacznie z badaniami lekarskimi .

Witam wszystkich cieplutko:) Wygląda na to , że i ja zostanę mamą we wrześniu. Mam na imię Ania i trzeci raz jestem w ciąży. Póki co mamy pozytywny test i potwierdzenie usg, ale konkrety dopiero za dwa tyg., bo prawdopodobnie to 5 tydz. Pozdrawiam serdecznie:)
Witaj na naszym forum[emoji4] gratuluje pozytywnego testu[emoji4]

oar8yx8dcx8ped1y.png

reklama
Miodulka jak dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo.
Paula ja to mam nadzieje ze juz te sniegi dadza sobie spokoj i bedzie mozna spokojnie jechac.
Lola musi byc dobrze nie ma innej opcji.
Marta8989 to my prawie tak samo. A bylas juz na wizycie?

Witam nowe przyszle mamusie i gratuluje .
Ja ugotowalam pomidorowa i sie objadlam ale teraz mnie nieco muli.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry