Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wybrałam się ostatnio do diabetologa. Pani dr stwierdziła, że po drugiej krzywej cukrowej wynik na czczo 93 kwalifikuje się jako cukrzyca ciążowa, ale patrząc na wyniki pomiarów w domu i tego co jadłam stwierdziła, że organizm sam dobrze sobie radzi i cukrzycę by jednak wykluczyła. Poleciła zrobić badanie hemoglobiny glikowanej. Wynik 5,1 czyli ładny. Krzywa robiłam w skończonym 27 tygodniu a cukru w domu zaczęłam mierzyć w 32 + 6. Także chyba nie jest źle bo jakby była cukrzyca to chyba ten wynik byłby gorszy byłaby niekontrolowana przez kilka tygodni. Ale zostaje przy zdrowym odżywianiu z ograniczeniem cukrów.
Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj i gratulacjeWit am. Jestem tu nowa i rowniez jestem wrzesniowa mama. Sy nek urodzil sie 24 wrzesnia
Wit am. Jestem tu nowa i rowniez jestem wrzesniowa mama. Sy nek urodzil sie 24 wrzesnia[/QUOTE
Witaj, jak synek ma na imię?