reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Termin był na 2.10 ale urodziłam 30.09. Waga 2950g i 52cm a obecne już 5250g i 63cm. Karmimy się niestety mieszanie. Była sama pierś ale lekarz kazał dokarmiać ze względu na niskie przyrosty a ja głupia mu uwierzyłam chociaż waga tak samo przyrastała jak i teraz. Walczymy o KP raz jest lepiej raz jest gorzej ale jednak ten cyc jeszcze jest przynajmniej w nocy i po drzemkach w ciągu dnia.

Termin był na 2.10 ale urodziłam 30.09. Waga 2950g i 52cm a obecne już 5250g i 63cm. Karmimy się niestety mieszanie. Była sama pierś ale lekarz kazał dokarmiać ze względu na niskie przyrosty a ja głupia mu uwierzyłam chociaż waga tak samo przyrastała jak i teraz. Walczymy o KP raz jest lepiej raz jest gorzej ale jednak ten cyc jeszcze jest przynajmniej w nocy i po drzemkach w ciągu dnia.
Fajnie, że walczysz o kp. Ale pamiętaj nic na siłę [emoji5] i tak długo już udało ci się utrzymać laktację [emoji106]my juz od 3 mies mm [emoji53] trudno się mówi.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

ciężko to nazwać laktacją jak i tak po karmieniu dzidzia zjada 120ml mm :(
Ty się nie martw... ciesz się że żyjesz... Antek jest na cycku i je co 1.5h ....
Marzę o mm ale ma skazę a pediatra nie chce mi dać recepty na mlesio. Do końca marca i mm.. żeby skały srały... [emoji1]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

moja na początku też była po 1,5h... narzekałam a teraz chciałabym, żeby chociaż 10min wytrzymała. Rano po przebudzeniu je dopóki nie zachce jej się przeciągać. Jak już się poprzeciąga to nie ma szans jej przystawić. No i broń boże nie mogę na nią spojrzeć bo jak zauważy to się uśmiecha i cycek jej wypada i już po karmieniu ;)

Fajnie, że walczysz o kp. Ale pamiętaj nic na siłę [emoji5] i tak długo już udało ci się utrzymać laktację [emoji106]my juz od 3 mies mm [emoji53] trudno się mówi.

Może jeszcze uda ci się rozkręcić bardziej. Ale znam ten ból. Bo właśnie z tego samego powodu ostatecznie zrezygnowałam z kp. A lunie chyba chodziło o to, że maluch je co 1.5 godz ,a nie że je przez 1.5 godz. [emoji6] a jakim mm karmisz?
ciężko to nazwać laktacją jak i tak po karmieniu dzidzia zjada 120ml mm :(

reklama
aa możliwe, że nie doczytałam. No z mm jest taki plus, że każdy może nakarmić więc spokojnie mogę wybrać się do sklepu bez panikowania, że zagłodzę dziecko. Karmię bebilonem. Na początku na wszelki wypadek kupiliśmy w tych małych buteleczkach i tak już zostało.

Do góry