reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Cześć dziewczyny ;)
Bardzo żałuję,ze dopiero teraz trafiłam na to forum..
Ale teraz już będę mieć dużo czasu, więc mam nadzieje nadrobić zaległości i przeczytać te prawie 1000 stron postów ;)
U mnie obecnie 28tc i czekamy na córeczkę :)

P.S. Czy jest tu jakaś przyszła mama z Łodzi i chodzi do lekarza w ramach KOC do SALVE?
Bardzo chętnie wymieniłabym się "doświadczeniami" :)

Pozdrawiam wszystkie Wrześnióweczki :)
Hej :)
Jak sie czujesz?
Twoja pierwsza ciąża? ;)

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej :)
Jak sie czujesz?
Twoja pierwsza ciąża? ;)

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, pierwsza ciąża :)
Na tą chwilę czuje się bardzo dobrze.
I trymestr prawie cały przespałam ; w II dokuczały mi w nocy bóle bioder - ale moja Pani doktor tylko stwierdziła, że taka moja uroda i że widocznie muszę się trochę "rozejść"; a teraz na początku III póki co sporo energii i brak dolegliwości, zobaczymy jak będzie później..;)

Tak, pierwsza ciąża :)
Na tą chwilę czuje się bardzo dobrze.
I trymestr prawie cały przespałam ; w II dokuczały mi w nocy bóle bioder - ale moja Pani doktor tylko stwierdziła, że taka moja uroda i że widocznie muszę się trochę "rozejść"; a teraz na początku III póki co sporo energii i brak dolegliwości, zobaczymy jak będzie później..;)
Cześć [emoji5] to teraz możesz korzystać z dobrego samopoczucia i szykować wyprawkę na całego [emoji5]

@TolA89 gratuluje córeczki [emoji7]
Masz już wybrane imię?
U mnie bóle bioder właśnie sie zaczynają i czasem nie mogę chodzić szczególnie wieczorami albo z rana. Mam nadzieje, ze wkrótce przejdzie [emoji6]
A jak z wyprawka stoisz?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@leeleeth dziękuje :)
Co do imienia są dwie propozycje: Ada albo Nina, ale decyzji nadal brak.. śmieje się do męża, że może jak ją zobaczymy to będziemy dopiero wiedzieć które imię do niej bardziej pasuje ;)
U mnie z tymi biodrami najgorzej było nad ranem, wtedy najbardziej bolało i jedyną ulgę czułam leżąc na plecach z twardą poduszką pod udami.
Co do wyprawki to dopiero zaczynamy.. I zaczynam się stresować, bo to niby 3 miesiące jeszcze ale pewnie zleci szybko.
Mamy wózek - bo akurat znajomi sprzedawali, a że nam się podobał i był mało używany to się długo nie zastanawialiśmy nad odkupieniem, i jeszcze łóżeczko - rodzinne, już czwórka dzieciaków się w nim wychowała a ono nadal wygląda jak nowe :)
Może polecicie gdzie najlepiej kupować ubranka? Słyszałam, że F&F w Tesco są całkiem dobrej jakości.
A może jakieś sprawdzone internetowe sklepy?

Witaj Tola. Ja co prawda już nie z Łodzi ale jeszcze niedawno tam mieszkałam. Do kogo chodzisz do Salve? Zadowolona jesteś z opieki? Zamierzasz tam rodzic?? To moja trzecia ciąża, poprzednie rodzilam w Madurowiczu a teraz się zastanawiam gdzie.

34bwrjjgty4muc3m.png

Cześć dziewczyny ;)
Bardzo żałuję,ze dopiero teraz trafiłam na to forum..
Ale teraz już będę mieć dużo czasu, więc mam nadzieje nadrobić zaległości i przeczytać te prawie 1000 stron postów ;)
U mnie obecnie 28tc i czekamy na córeczkę :)

P.S. Czy jest tu jakaś przyszła mama z Łodzi i chodzi do lekarza w ramach KOC do SALVE?
Bardzo chętnie wymieniłabym się "doświadczeniami" :)

Pozdrawiam wszystkie Wrześnióweczki :)
Hej.ja jestem z lodzi ale chodze do medeoru na ciesielskiej I tam chce ridzic:) slyszalam duzo pozytywnych opinii :) gratuluje coreczki :)

2nn3w1d3vu1uo7f6.png

@marcia331 chodze do dr Krzewińskiej. W ramach tego programu KOC na NFZ za dużego wyboru nie było niestety. Na początku miałam bardzo mieszane uczucia i dlatego tez chodziłam dodatkowo prywatnie. Z czasem jednak zaprzestałam prywatnych wizyt, a i Pani dr jakby "milsza" się zrobiła ;)Wszystkie badania zleca, USG też, a i przychodnia sama w sobie jest całkiem przyjemna i nigdy nie miałam tam żadnego problemu z terminem wizyt, badaniami czy wynikami.
Na tą chwilę zamierzam tam rodzić, choć też ostatnio słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii o medeorze (@agunia2301) i trochę zaczęłam się zastanawiać :)

Późno tu trafiłam jednak idealnie sie składa, bo od poniedziałku zaczynam urlop i wreszcie troche czasu dla siebie :) juz zmęczona pracą i lataniem teraz leżeć i sie objadać bede ;)
Jak sie czujecie? Dużo kg do przodu? Możecie spać w nocy?

reklama
Późno tu trafiłam jednak idealnie sie składa, bo od poniedziałku zaczynam urlop i wreszcie troche czasu dla siebie :) juz zmęczona pracą i lataniem teraz leżeć i sie objadać bede ;)
Jak sie czujecie? Dużo kg do przodu? Możecie spać w nocy?

Cześć,
Samopoczucie super. 10kg do przodu [emoji33]
Trochę problemów ze skurczami ale jestem dobrej myśli.
W nocy spać mogę ale budzę sie bardzo wcześnie, i potem już spać nie mogę [emoji35]moje dzieciaki korzystają bo z rana przychodzą a mama już na nogach [emoji57]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry