reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
wow, ja wp ierwszej na początku 1 kg na miesiąc, a potem waga leciałą w dórę, że w efekciekoncowym prawie 30 kg było :O z tym, ze miałam przed ciążą niedowagę, więc jakoś tragedii nie było, ale tyle ile teraz waże, to z pierwszym w 28 tyg. ważyłąm :p
Aga zapomniałam dodać że na tym etapie ciąży, nie żeby to był wynik końcowy;) Na koniec ciąży ważyłam 8 kg więcej niż przed, czyli jak już zleciało to 5 to przybyło 13;)

Nimitti również czekam na dobre wiadomości:)

reklama
Lenka66666 ja w pierwszej ciazy nie mialam zadnych objawow. Natomiast teraz czuje sie fatalnie...mam koniec 9 tyg a czujr się jak wtedy w 9msc.Wolalabym jednak czuc sie tak jak poprzednio. Wtedy tez do 6msc prawie nie tylam. Pieknie bylo[emoji16]

Naticzek ja schudłam 2kg,a teraz 0.5kg w gore mam. Wiec w sumie 1.5kg na minusie

Marcia trzymam kciuki za badania

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane... czy was też tak bolał brzuch?
Więzadła się rozciągają czy mam się martwić?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam pobolewanie brzucha, szczególnie jak sie nachodzi ale nadźwigam.
Jeśli ból jest ciągły i nie przechodzi po magnezie i No spa to dzwon do lekarza.

f2w3rjjgpsehityp.png

Boże 30kg to szoook. Ja do 22 tyg ciąży nic nie przytyłam i tak nalepiej bo ogółem miałam plus 10kg a po porodzie zostało mi 5kg które spadły same bez diet i ćwiczeń. Rodzilam koniec września a na święta już byłam laska. Ginekolog mi powiedział ze to co idzie nam w pierwszym trymestrze na wadze w górę to nie dziecko tylko tłuszcz i to idzie w nas więc jak ktoś ma tendencję to po ciąży będzie miał co zrzucić. Moja bratowa z kolei schudła 5kg i dopiero w drugiej połowie waga zaczęła rosnąć. Niestety łatwo się mówi ze zdrowo jest nie tyc więcej niż 15kg ale bywa różnie.
U mnie jak waga zacxzela już rosnąć to potrafiła mi wskoczyć w dwa tyg o prawie trzy kg a potem następne dwa tyg ani drgnąć. Jedząc tak samo poczułam ze nie mam nad tym żadnej kontroli co sie dzieje z moim cialem. Lekarz powiedział ze to wszystko norma bo są dzieci które rosną jakby skokami więc z tą wagą to jest różnie.
Aha no i jak wagabprzestaje rosnąć pod koniec ciąży a wręcz zaczyna spadać to juz kwestia dni i będzie poród.

reklama
Do góry