reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Wróciłam od gina, powiedział, że ciąża mało prawdopodobna, wynik powinien być wyższy. Ale gdyby jednak jakaś malutka była dał luteine. Za 2 tyg kontrola. Więc żegnam się z Wami życzę spokojnych i zdrowych ciąż, niech Wam brzuszki ładnie rosną. :)

reklama
Zosiu masz racje, to jest jakies wyjscie. Znalesc caly czas jakies zajecia. Uff dzieki :) nie zdalam testu teoretycznego na prawko za pierwszym razem to moze pocwicze i za drugim sie uda ;) nie ma co sie poddawac. Fajnie by bylo miec przy sobie mame, albo jakas bliska przyjaciolke. A ja tu w uk sama chlopakiem i z corcia, wiadomo facetom mozna wszystko powiedziec ale i tak nie zrozumieja. A wiec zabieram sie za nauke :)

...

Nessi tez sie nie umie doczekac ale z drugiej strony sie strasznie boje ze moze byc cos nie tak. Moze to przez brak jakis konkretnych objawow.

Co cudow na rozstepy ja osobiscie w nic nie wierze mi 2 dni przed porodem wyskoczyly a smarowalam sie dziecieca oliwka i nic nie dalo.

Wróciłam od gina, powiedział, że ciąża mało prawdopodobna, wynik powinien być wyższy. Ale gdyby jednak jakaś malutka była dał luteine. Za 2 tyg kontrola. Więc żegnam się z Wami życzę spokojnych i zdrowych ciąż, niech Wam brzuszki ładnie rosną. :)
Przykro mi kochana :( To takie niesprawiedliwe, tyle czasu czekałaś na nią :(

No tak, jako inwestycję.

My właśnie jak ognia unikamy kredytów hipotecznych. Tu gdzie teraz mieszkamy musielibyśmy brać kredyt żeby kupić mieszkanie, bo ceny są kosmiczne. Także w grę wchodzi tylko kupno za gotówkę. Akurat w naszej sytuacji kredyt hipoteczny ze względów ekonomicznych się nie opłaca, czy może raczej jest zbyt dużym ryzykiem.
Poza tym ciężko to wytłumaczyć, ale my musimy czuć się "wolni" :p swoje mieszkanie albo dom to chyba jeszcze dla nas za dużo, jeszcze nie dorośliśmy może
u nas niestety bez kredytu się nie obejdzie, próbowaliśmy, bez kredytu zrobiliśmy stan surowy zamknięty + podłogówka, plus cześciowo wytynkowane, ale trwa to... 11 lat, i mam już dosyć, więc bede musiała chociaż na 150 tys. wziąć, bo obecnie mamy 2 pokoje i z 2 dzieci będzie ciasno...
U mnie jakaś tragedia, wynik tylko 22,84. :(Chyba faktycznie coś z tą miesiączką mi się narobiło, dalej mam brązowe plamienia. I więcej w żadne pieprzone kreski nie uwierzę. Robiłam 4 testy i na każdym była widoczna kreska ale jaśniejsza. Idę później do gina niech na to zerknie. I ide ryczeć.:(:(:(
oj, przykro mi :( może zrob jutro/pojutrze znów i zobacz, czy ejst przyrost...
Cześć dziewczyny u mnie dzisiaj nerwowo w pracy zostałam wezwana na dywanik. Po moich interwencjach w zeszły czwartek o lżejszą pracę dla ciężarnej dzisiaj szef działu powiedział mi że u nas jest ciężka praca i oni nie mają czasu myśleć jaką mi dać lżejszą pracę i lepiej żebym została w domu....
skoro ci tak powiedział, to może i lepiej? w ciąży l4 płatne jest 100% więc nie ma co płakać, za to może nadrobisz nie wiem stare spotkania, czy nieobejrzane filmy? ;)
@anna2101 bardzo ładny przyrost bety :) gratuluję

Dziewczyny, któraś z Was pytała o kosmetyki na rozstępy. Kilka dni temu wczytałam się w jednego bloga, na którym analizują składy chemiczne kosmetyków. Zdziwiłam się bardzo, że Mustela, ciesząca sie taką renomą wśród mam ma taki kiepski skład chemiczny! W zasadzie z tej firmy to tylko olejek przeciw rostepom sie nadawał.
Dla zainteresowanych: Link do: Sroka o....: Analiza: Mustela Maternite

Całkiem przyzwoite i bezpieczne składy ma: Ziaja krem do ciała MAMMA MIA przeciwko rozstępom, DZIDZIUŚ dla mamy hipoalergiczny balsam przeciw rozstępom, BABYDREAM fur mama krem do masażu (Z Rossmanna), BABYDREAM dla mam mleczko do ciała dla kobiet w ciązy (też Rossmann).
Może się komuś przyda :)

ja mam własnie z babydream jakiś bo był od 1 miesiąca, ale często zapominam uzywać :/
Najlepsza zwykła oliwka dziecięca :)
)

ja nie lubię oliwki, wszystko po niej obtłuszczone :/

Dziewczyny a mnie caly dzien dzis boli brzuch i czuje sie okropnie.. Najpierw mnie bolało podbrzusze, a teraz jak jadlam to taki bol wokół pępka, zaczynam sie martwic jakos :(

//www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvp80lxsdm.png

reklama
Jeszcze nie jest przesadzone to moze byc bardzo wczesnie nie trac nadzieii a.robilas test jakis teraz ?

2nn3w1d3vu1uo7f6.png

Do góry