reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
to idz i trzymam kciuki!

Madzia dziękuję :)
Lekarz na wizycie powiedział ze jak będzie gorzej tzn jak zaobserwuje krew to mam jechać na pogotowie. Ale dla niego plamienia są normalna rzeczą, każda kobieta inaczej przechodzi...

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Czytałam ze betę chcesz zrobić, uważam że to dobry pomysł :)
A czemu nie chcesz iść do swojego gina?
Skoro uważa że plamienia w ciąży są ok, to na pewno nie wyślę Cię na czyszczenie :)

reklama
Nevka widzisz bo tutaj na forum niestety nikt nie jest lekarzem i nie ma co się na sile samemu diagnozowac.
Ja jak plamilam to 1-2 dni max a potem juz miałam biała lub beżowa wydzielinę. Często plamienia pokrywały się z terminami @. Nie miałam w trakcie plamien bólów brzucha dlatego przechodziłam to na spokojnie. Jeśli to by trwało dłużej niż 1-2 dni poszła bym do lekarza, tak samo jakby pojawiły się silniejsze bóle brzucha. Miałam krwotok i fartem dziecku nic się nie stało, ale na pogotowiu byłam po paru minutach od zaobserwowania pierwszej żywej krwi.
Są objawy które można bagatelizować, są też i takie które trzeba brać na powaznie. A przede wszystkim powinno się słuchać swojego lekarza. Zawsze jesli masz wątpliwości co do swojego lekarze możesz skonsultować się z innymi. I dopiero wtedy podejmować decyzje co dalej.
Mówię ci to nie po to żeby Cię nastraszyc ale trochę uświadomić i pomóc. Wiara jest ważna ale bez konkretnych działań nic nie pomoże.

Ja w chwili zobaczenia, że mam czerwone majdy rzuciłam wszystko, zadzwoniłam po mężą żeby po mnie szybko przyjechał i od razu na pogotowie... To nic że on w pracy i ja też.. to nic ze koleżankę samą zostawiłam wybiegając z rykiem do samochodu.. najważniejsze było dzieciątko
Ja na pewno nie zbagatelizowałabym nawet jednokrotnego plaieia, moja psychika by mi na to ie pozwoliła... Ale może odbieram to inaczej..
Nie ma co się obawiać wizyty na IP.. co się stało to się nie odstanie.... a może mogą zapobiec czemuś gorszemu.. może jest jakis krwiak.. może kosmówka się odrywa i trzeba wtedy jakies leki brac na to.... Mam wrażenie @Nevka że bronisz się przed tym szpitalem jak przed ogniem... a tu naprawdę ni chcemy zle dla Ciebie, tylko doradzamy jak umiemy najlepiej, z własnego doświadczenia

Hey mamuśki.... nie było łatwo się zebrać rano z wyrka oj nie ..miazge mam jakby mnie ktoś z pralki wyjol ... gadać mi się nawet nie chce ..[emoji58]

Lola sny to ja mam porabane,obudzilam się dziś o 4 bo śniło mi się że młody w szkole spadł że schodów i nie oddycha -szłam sprawdzić... wszystko takie dokładne w tym śnie... aaa i test robiłam na którym wyszły 4 kreski [emoji41]

Nevka jak brzucho boli i plamisz to jednak bym nie bagatelizowala ... mam nauczkę , z doświadczenia wiem że nie ma co;lepiej być " nadgorliwym" no i przede wszystkim to zdecydowanie trzeba lekarza zmienić [emoji52]

Madziula weź nie szalej ... miałam pozamaciczna i uwierz że jakby ciebie to tyczylo to byłabyś bardziej niż pewna,zresztą to jest ciągły tępy bol bo jednej stronie -inny niż wszystkie i wysoko w sensie ja myślałam początkowo że wyrostek .... aaa i co najważniejsze noga mi drętwiala aż do kolana .... także spokój mi tu [emoji41][emoji4]
Jutro wizyta ? Dobrze zrozumialam ? [emoji55] zazdroszczę ..

Em ja to zasypiam na prawym boku zawsze bo inaczej nie potrafię z tym że teraz jakoś nie jest to fajne ....

••••••••••••••••••••••••••
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu..."
Dzięki za te słowa kochana :***
Ty nie zazdrość tylko sama się umawiaj na ten tydzień! :D
Chetnie pooglądam Twój zarodziuś :p

Emzilka i to jest właśnie problem bo ostatnia @ miałam 21 listopada ale owulacje mogłam mieć i 24 dnia cyklu.... wiec ciaza może być znacznie młodsza :/
he... tez miałam wtedy wredotę.. ale miałam dziwny cykl, bo brałam dupka..i owulacja tez chyba była w innym czasie iż powinna, jakies 2-3 dni pozniej

Magda.. wiesz tyle kasy nie mamy żeby co chwile wydawać po 200 zł. :( jadę na betę zrobić.. może wyjdzie większą i się uspokoje.

Martwię się. Bo niestety wtedy żeby mi powiedzieć żebym się zgłosiła za tydzień to on diagnozę wystawił ; (
W dniu wypisu ze szpitala poszłam wenflon wyjąć do pielęgniarek...
To mi powiedziała... "oj był dzidziuś i już nie go nie ma " ; ( ; ( ; (

Przepraszam za moje fiksowanie. ; (

Magda.. wiesz tyle kasy nie mamy żeby co chwile wydawać po 200 zł. :( jadę na betę zrobić.. może wyjdzie większą i się uspokoje.

Martwię się. Bo niestety wtedy żeby mi powiedzieć żebym się zgłosiła za tydzień to on diagnozę wystawił ; (

moze faktycznie zmien lekarza, albo zapisz sie na nfz do kogos....

Na NFZ tu nikt nie przyjmuje :(
Jeszcze teściowa mnie wkurza swoją gadka... "całe wieki przeleżysz" ..

Może ja za bardzo przeżywam to i dlatego wszystkiego się doszukuje :(

Już kończę jojcyć :)

Jedz na betę :) nie ma co gdybac ona prawdę powie,robiłaś wcześniej to będzie porównanie

reklama
Do góry