reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Olka u mnie w firmie też pracują same kobiety, a szacunku 0 jak się dowiedzieli o ciąży. W każdej pracy możesz trafić na buraka który się zachowa jak cham bo tak mu się podoba nie ważne że ma "pod sobą" tyle kobiet, że na logikę któraś w końcu zajdzie w ciążę, oraz, ze sam jest kobietą...
No ja pracuję w naprawdę wielkiej i znanej firmie także oni nie chcą psuć sobie reputacji i naprawdę w kwestii traktowania pracownika nie jedna firma mogłaby się od nich uczyć :) a z drugiej strony to też wiele zależy od pracownika . Sama mam pod sobą 10 osób i jeśli ktoś "ściemnia" itd. no to niestety musi się liczyć z tym że nie zostanie dobrze potraktowany aczkolwiek sprawiedliwie. No ale wiadomo trafiają się kompletne buraki które myślą że jak zarządzają większą grupą osób to wszystko im można ...

reklama
Ha ha ja mam kiepskie objawy ciąży za to mój mąż nadrabia za mnie. Śmiejemy się codziennie że chyba to on jest w ciąży bo ma tak dziwne zachcianki że szok. Zje śledzia, zgryzie ogórkiem, potem czekoladę lub ciastka żeby na koniec zjeść kiełbasę lub jogurt. No masakra. Mnie jest niedobrze na samą myśl

Nimiti gratuluję, beta piękna. Musi być dobrze!!!

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

No ja pracuję w naprawdę wielkiej i znanej firmie także oni nie chcą psuć sobie reputacji i naprawdę w kwestii traktowania pracownika nie jedna firma mogłaby się od nich uczyć :) a z drugiej strony to też wiele zależy od pracownika . Sama mam pod sobą 10 osób i jeśli ktoś "ściemnia" itd. no to niestety musi się liczyć z tym że nie zostanie dobrze potraktowany aczkolwiek sprawiedliwie. No ale wiadomo trafiają się kompletne buraki które myślą że jak zarządzają większą grupą osób to wszystko im można ...
Ja akurat nie mam sobie nic do zarzucenia, oni chyba też nie mięli, bo ze stanowiska szeregowego pracownia, dostałam awans na p.o. kierownika i zarządzałam zespołem, a jak uczciwie powiedziałam, że mam problemy z ciażą i na razie muszę isć na l4 to mnie wy****ali na cacy końcem grudnia jeszcze regionalna mi obiecała aneks stanowiskowy, a jak tylko usłyszała słowo ciąża to zablokowała aneks, żeby nawet z centrali nie wyszedł...

Olkaa95 zazdroszczę ci tego. Moja firma jest malutka jestem ja i szefowa. Pracuje tam od 2014 i co jedna nowa dziewczyna ( raz do roku zatrudnialiśmy jedną) to zachodzła w ciążę a że jej stanowisko nie było takie istotne to szefowa im gratulowała. Teraz jak sie dowiedziała że ja jestem w ciązy, czyli jej prawa ręka jest wściekła bo wie że sobie nie poradzi sama. Mówiłam jej od pół roku żeby zatrudniła kogoś z niemieckim ale ona wolała tak jak jest. No i teraz jest okropnie zła na mnie, nawet mi nie pogratulowała ani nic tylko powiedziała aha.

Ja akurat nie mam sobie nic do zarzucenia, oni chyba też nie mięli, bo ze stanowiska szeregowego pracownia, dostałam awans na p.o. kierownika i zarządzałam zespołem, a jak uczciwie powiedziałam, że mam problemy z ciażą i na razie muszę isć na l4 to mnie wy****ali na cacy końcem grudnia jeszcze regionalna mi obiecała aneks stanowiskowy, a jak tylko usłyszała słowo ciąża to zablokowała aneks, żeby nawet z centrali nie wyszedł...

Współczuję to naprawdę podli ludzie :( ja też dostałam awans z kasjera na kierownika , ale wiem że jak inne dziewczyny podczas trwania umowy po zachodziły w ciąże to jak kończyło się im po to wracały na stare stanowisko. Z tym że one miały tego świadomość bo przełożony informował szybciej o takich ewentualnosciach

A ciekawe co u mnie powiedzą jak im pomacham zaświadczeniem o ciąży i z podaniem o przywrócenie do pracy no i mam nadzieję, że wydębie l4 no bo jakoś sobie nie wyobrażam powrotu

reklama
Do góry