reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
I pomyśleć, że to dopiero początki ...a co będzie później ?:D
Moja mama jak była w ciąży ze mną wracając z pracy kupiła sobie 6 pączków, które zjadła i po trasie śledzie, które obmyła pod pompką u jakiejś kobiety na podwórku :D Zanim doszła do domu, już znowu była głodna ...30 min spaceru :D

[emoji23][emoji23][emoji23]
Na codzień nierealne, w ciazy juz mnie chyba nic nie zdziwi, nawet 6 paczkow zagryzionych sledziem[emoji23][emoji23][emoji23]
Najgorsze jest to ze mi normalna porcja nie wystarcza, jem wiecej niż zwykle, z Matylda mialam to samo ale sie skończyło 30kg na plusie [emoji849]
Teraz wolałabym tego uniknąć, tylko jak Pani Premier, jak?![emoji15][emoji87][emoji85][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny czy Wy też tak macie jak ja? Bardzo chciałam zajść w ciążę i nadal pragnę bobasa :) tylko czasem nachodzą mnie dziwne myśli...czy wszystko będzie dobrze,czy mój synek nie będzie czuł się odrzucony...to moje oczko w głowie (przecież też takie macie) jest bardzo wrażliwy i czasem reaguje emocjonalnie...natomiast ja z całych sił będę go zapewniać o tym,że kocham go ponad wszystko...mam 30lat,ułożone stabilne życie...Nie mogę powiedzieć,że mamy wszystko Ale starcza nam w zupełności...tylko skąd te takie głupoty mi przychodzą do głowy? Czy to wina hormonów?
Ja mam tak samo. W 1 ciazy mialam sajgon, brak pracy, 2 kierunki studiów, katem u rodzicow. Do tego depresja ktora ciagnela sie bardzo długo. Teraz obydwoje mamy prace, mieszkanie. Moje dziecko ma 8 lat. Ponad pół roku starań. Na początku sie cieszylam a teraz co raz wiecej wątpliwości... Czy dam radę, jak zmieni sie naaze życie, jak bedzie finansowo, czy nie zaniedbam Starszego... Każdą próbę rozmowy meza ze mna odwracam i zaczynam snuć czarne wizje. Zapytal kiedy powiem w pracy, mnie od razu sie pojawia ze umowy nie przedluza, podwyżki nie bedzie a ja bede musiala ukrywac ciaże. Jak mowi że ostatnio nie szaleje z nim i z synem w zabawie, zaraz widze siebie jako zla matke juz teraz nie potrafiąca dziecku czasu poświęcić... Boje sie ze te wizje wezma górę a ja zamiast sie cieszyc znow popadne w placz i zniechęcenie

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny, wczoraj już nic nie pisałam, bo byłam przygnębiona i co o tym myślałam to łzy same spływały mi po policzkach... Jak juz oswoiłam się z tą myślą to musiałam iść się poprzytulać z toaletą, a na koniec rozbolała mnie głowa, i od 2 w nocy znowu to samo- nie dobrze mi i boli głowa...

Nie wiem jaki jest pęcherzyk, bo jak lekarz mi powiedzial, ze nic nie widzi to wył się chyba na chwilę i nic z tej chwili nie pamietam...
Chociaz na sam koniec wspomniał, ze chyba listek zarodka jest i mam przyjsc za tydzień -sam za bardzo nie widział chyba- mam nadzieję, że miał słaby sprzęt

Gnam do pracy

eiktrjjge03lkilf.png
Słońce spokojnie, mnie z dnia OMwyszlo ze jestem w 7tyg ciazy, tez lekarka mowila ze bedzie widać. A tu pecherzyk wielkosc 0.5 i tarczka zarodkowa. Wiek ciąży 4tyg.nie denwrwuj sie, bedzie dobrze[emoji8]

Nimitii a u mnie czasu brak na wszystko ostatnio:p Moj malz na delegacji wiec siedze sama z synem bo nie chodzi do przedszkola.Miedzy czasie rozkrecam firme takze czas mi tak leci ze wieczorem jestem padnieta.Nawet nie mam czasu tutaj nadrobic:(

U mnie dalej jakbym w ciazy nie byla..odliczam do 1 wizyty:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka Hej. :)

Może coś więcej o sobie napisze. :) Mam 25 lat i mieszkam wraz z mężem i córeczką Mają, która w maju skończy 3 lata, mieszkamy od dwóch lat w Anglii. :) Nie cierpię tego kraju, przyjechaliśmy tutaj tylko poprawić sytuacje finansową <długi itp.> Nie mogę się doczekać zamieszkać z powrotem w Polsce, mamy tam dom, który na nas czeka, a my jesteśmy swiadomi tego, ze to nasze miejsce na ziemi. :) Wraz z Mają, opiekuje się 3 letnim chłopcem i proszę o trzymanie kciuków aby mama chłopca, pozwoliła mi pracować do lipca, bardzo mi zależy, byłoby nam łatwiej na start z maluchem, dzięki możliwości odłożenia pieniążków. :D

Jutro ide na wizyte do lekarza rodzinnego moze cos mi powie, moze jakies tabletki przepisze. No zobaczymy :o chcialabym pojsc do ginekologa ale tutaj w Belgii zaczyna sie najpierw od rodzinnego... zobaczymy co to bedzie! Staram sie byc dobrej mysli
Rozumiem. Moze lekarz rodzinny cos wiecej Ci powie. A nie macie tam polskich lekarzy lub prywatnie? Zebys od razu mogla pojsc do niego?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam tak samo. W 1 ciazy mialam sajgon, brak pracy, 2 kierunki studiów, katem u rodzicow. Do tego depresja ktora ciagnela sie bardzo długo. Teraz obydwoje mamy prace, mieszkanie. Moje dziecko ma 8 lat. Ponad pół roku starań. Na początku sie cieszylam a teraz co raz wiecej wątpliwości... Czy dam radę, jak zmieni sie naaze życie, jak bedzie finansowo, czy nie zaniedbam Starszego... Każdą próbę rozmowy meza ze mna odwracam i zaczynam snuć czarne wizje. Zapytal kiedy powiem w pracy, mnie od razu sie pojawia ze umowy nie przedluza, podwyżki nie bedzie a ja bede musiala ukrywac ciaże. Jak mowi że ostatnio nie szaleje z nim i z synem w zabawie, zaraz widze siebie jako zla matke juz teraz nie potrafiąca dziecku czasu poświęcić... Boje sie ze te wizje wezma górę a ja zamiast sie cieszyc znow popadne w placz i zniechęcenie

Lilika jeśli zdecydowalas się już na drugie dziecko powinnaś zadbać o swoje zdrowie psychiczne. Jeśli sama nie jesteś w stanie sobie poradzić skorzystaj z fachowej pomocy. Są poradnie psychologiczne, terapie. Możesz nawet się wygadać psychologowi, to też pomaga.
Warto zadbać teraz o siebie bo za jakiś czas może juz być za późno.
Depresja to choroba, która niszczy duszę i ciało i to nie tylko osoby, która na nia choruje ale też najbliższych. Dzieci, meza....
Nie ma co tego bagatelizować.

reklama
Lola nie zamawiaj się, na pewno na kolejnej wizycie zobaczysz upragnione serduszko. Ściskam Cię mocno :-)
Ja już pochłonęłam porcję pierogów na śniadanie, a co ;-)
Spokojnego dnia dziewczyny i uważajcie na sobie :-)

Do góry