reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Laski chodzicie prywatnie do ginekologa i też Wam wystawia skierowanie na badania za które płacicie? Ja tak mam wizyta 180zl.plus teraz badania za 100zl.szok
Ja mam zaufanego na nfz, mam też z pracy prywatna opiekę i spoko lekarza i w sumie nie wiem czy do 2 chodzic czy zostac u jednego

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam zaufanego na nfz, mam też z pracy prywatna opiekę i spoko lekarza i w sumie nie wiem czy do 2 chodzic czy zostac u jednego

Najlepsze jest to że często płaci się gruby pieniądz a ten sam lekarz robi dokładnie to samo na NFZ

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Millo zawsze pesymistka, zawsze bardzo przejmująca sie opinią. Obiecuje sobie, ze w tej ciazy juz nie bede taka glupia. A tu strach o dziecko, porod mialam dramat i chciałabym teraz tego uniknac. Juz wiem ze wezmę zniwczulenie ZO[emoji23]

CzarnaMadzia chyba za duzo. Jestem mocno marudzaca, często czepiam sie, nie umiem odpuścić. Mąż nie ma zw mna latwo, najpierw rzucam się ze nie chce opieki, nie jestem niepełnosprawna tylko w ciazy, a za chwilę placze ze sie nie interesuje [emoji23]

Rozumiem Cię bo sama mam do siebie wielkie oczekiwania:))
Jestem ambitna i chce być w czymś najlepsza. Ciężko mi to połączyć z macierzyństwem bo przecież od 2.5 roku nie pracuje. Juz w ciąży musiałam zrezygnować z pracy a miałam umowę podpisywana co miesiąc przez agencję. Wygasła i siur.
Mam za to bardzo zaradnego i mądrego męża wiec z jednej pensji dobrze nam się żyje.
Czasami czuje ze stoję w miejscu.... ale wiesz co?
Nie znam innej mamy która by tyle wytrzymała w domu. Nie znam drugiej mamy która by własną karierę olala dla dobra dziecka. Nie znam drugiej mamy która wytrzymuje z dzieckiem cały dzień i nie wariuje.
I nie znam drugiego tak wspaniałego dziecka jak moje :)
Wiem ze to co robię teraz zaprocentuje na całe jego dorosle zycie.
A ja zdążę zarabiać miliony :)
Zresztą od października ode na drugi kierunek studiów wiec będę miała co robić ;)

Laski chodzicie prywatnie do ginekologa i też Wam wystawia skierowanie na badania za które płacicie? Ja tak mam wizyta 180zl.plus teraz badania za 100zl.szok
U mnie wizyta leki 250zl... a to dopiero pierwsza wizyta... normalka ale mi się wydaje ze na NFZ nie robią tak często wizyt i usg.. juz nie mowie o terminie wizyt i długim czekaniu.. :)

Dzień dobry dziewczyny :) jak tam samopoczucie? Ja mam kolejną nieprzespana noc za sobą . Od jakiegoś tygodnia śnia mi się same koszmary strasznie realistyczne, budzę się po kilka razy w ciągu nocy później nie mogę zasnąć i chodzę niewyspana :( czy któraś z Was ma podobnie ? Dziś np. Śniły mi się węże że mnie gonily i pelzaly po mnie :(

Rozumiem Cię bo sama mam do siebie wielkie oczekiwania:))
Jestem ambitna i chce być w czymś najlepsza. Ciężko mi to połączyć z macierzyństwem bo przecież od 2.5 roku nie pracuje. Juz w ciąży musiałam zrezygnować z pracy a miałam umowę podpisywana co miesiąc przez agencję. Wygasła i siur.
Mam za to bardzo zaradnego i mądrego męża wiec z jednej pensji dobrze nam się żyje.
Czasami czuje ze stoję w miejscu.... ale wiesz co?
Nie znam innej mamy która by tyle wytrzymała w domu. Nie znam drugiej mamy która by własną karierę olala dla dobra dziecka. Nie znam drugiej mamy która wytrzymuje z dzieckiem cały dzień i nie wariuje.
I nie znam drugiego tak wspaniałego dziecka jak moje :)
Wiem ze to co robię teraz zaprocentuje na całe jego dorosle zycie.
A ja zdążę zarabiać miliony :)
Zresztą od października ode na drugi kierunek studiów wiec będę miała co robić ;)
Madziu aż miło się Ciebie czyta :) Ty masz dziś wizytę prawda? :)

Niestety :/ Ja zostałam jeszcze w szpitalu :/ . Już od soboty leżę. W nocy znowu zauważyłam że lekko plamie na jasny róż :/ . Nie odzywam się bo czasem nie mam sil. Przepraszam.

Witam nowe wrześniowe mamusie ;)
LOLA! Przestań świrowac! Bo po pupce dostaniesz ;P..
Śniadania są tu najlepsze hihi :D
Aż na dietę można iść [emoji14] haha ;P

Niestety Ja się zawiodłam na swoim lekarzu... szukam innego lepszego.. bo ten widząc mnie w sali to nawet dzień dobry nie odpowie.. ani zero zainteresowania.. trochę przykre.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Nevka wspolczucia.. ja na swoim w 1 ciazy tez sie mega zawiodlam..az szkoda pisac i wspominac.Oby wszystko bylo dobrze u Ciebie!Trzymam mocno kciuki!Wspolczuje ze poczatek a Ty juz w szpitalu:(

Lilijka cos o tym wiem co piszesz.. Wydaje mi sie ze trzeba nas soba pracowac i probowac to zmienic.Doceniac sie,pokochac prawdziwie..odposcic idealizm..przestac myslec co inni sobie pomysla.Wiem ze latwo sie mowi ale nic innego nie wymysle.Taka jest prawda..psycholog duzo pomaga ale wiadomo nie jest latwo zas na terapie pojsc.

Nimitii 20 mam dopiero wizyte:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

CzarnaMadzia ja chciałam zawojowac świat. 2 kierunki, kariera naukowa, widzialam siebie na uczelni, jako doktora, badania publikacje. Zaszlam w ciążę, moj wtedy jeszcze nie maz[emoji16] szalal z radości. Ja nagle wpadlam w panike, przeciez nie pracujemy, nie chce przerywac studiów. Mimo wszystko pokazywalam jak ja to dam radę. Organizacja slubu, potem choroba teścia, ja trafiłam na podtrzymanie, ale i tak nie odpuacilam. Na zajeciach slyszalam komentarze starych profesorek, ze albo studiuje albo rzucam, bo jak się chce coś znaczyć to sie w ciaze nie zachodzi. Skurcze mialam na egzaminie a i tak poszlam jwsCze na jeden. Pp porodzie 5 dni następny egzamin. Maly nadwrazliwy, budził sie po 16 razy w nocy a ja jesCzcze dodatkowe prace bralam żeby pokazać ze moge. Pptwm doktorat. Moja mama miala pretensje że ona z malym siedzi a ja ciagl gdzieś, Jeszce mam balagan.i tak zaczela się depresja. I teraz pytam się, co ja z tego mialam... Malo czasu sla dziecka, zero dla siebie. Żadnej pracy stałej?, po wypadku nawet odszkodowania nie dostalam, żadnego l4. Poszlam do pracy niezwiązanej z doktoratem i mimo ze zarabiam mniej niz na zleceniach czuje sie bezpiecznie...

reklama
Madziu aż miło się Ciebie czyta :) Ty masz dziś wizytę prawda? :)
Tak na 17 :)
Ale po wczorajszym wpisie Loli jakoś nie spodziewam się zarodka bo miałam późno owulacje.
Powiem wam za to ze ta ciąża mnie bardzo uskrzydlila. W końcu poczułam się prawdziwa kobieta. Zawsze śmiałam się przez łzy ze ja nigdy bez leków nie zajde w ciaze. Że my wiedzminy tak mamy :p
A tutaj stał się cud!
Dumna jestem z mojego ciała i na pewno teraz będę jeszcze bardziej dbała o swój kobiecość... i zabezpieczenie po szczęśliwym zakończeniu tej ciąży :D

Do góry