reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

cześć kochane, widzę, że macie podobny problem z wypròżnianiem jak ja, wizytę mam dopiero 11 lutego, może mam głupie pytanie czy activia nie zaszkodzi nam? przed ciąża activia od razu mi pomagała. Z moimi mdłościami bez zmian, cały czas dokuczają, w nocy od 3 do samego rana nie mogę spać przez mdłości,dobrze że mąż przywiòzł mnie do mamusi, mama bardzo ucieszyła się z ciąży aż się popłakała z radości

reklama
na zaparcia również polecam suszone śliwki, mi pomagają, tak samo jak korzeń imbiru do herbaty na mdłości
Dziewczyny, u mnie również pojawił się problem z plamieniem :( dziś od rana zaobserwowałam brązową wydzielinę w małych ilościach ale jest. I teraz nie wiem co robić... wizytę mam jutro. w poniedziałek zrobiłam posiew moczu bo pojawiła się najpierw żółta wydzielina (2 dni temu) i do tego pieczenie. miewałam już problemy z bakteriami w moczu i obawiam się że problem wrócił. wyniki będą dziś lub w środę. Ale czytałam również że brązowa wydzielina, to pierwszy objaw poronienia :( do tego zaczął boleć mniej mocniej brzuch i mdłości mam mniej ale jeszcze są.
iść jutro na wizytę czy dziś na IP? :sorry:

Pycia17 ja piję activię, też mi pomaga. Ale śliwki są rewelacyjne. Dziś w nocy jak wstałam na siusiu i było mi nie dobrze tak, że nie mogłam zasnąć- przegryzłam 2 śliwki. Po 4h musiałam się obudzić i iść wypróżnić.

Ostatnia edycja:
Kasia z pewnością kładź sie, zaaplikuj progesteron (ale uważaj jeśli masz dowcipną lutkę- ona tez potrafi drażnić) jak boli brzuch śmigaj na IP

U mnie pomoga na rano owsianka na wodzie zmieszana z jogurtem activia suszona sliwka i wrzuconych kilka suszonych swilek. Zero problemów i wysiłku w toalecie

Dzięki Anula, lutke mam 2 razy dziennie po 1 tab, zaaplikowałam rano. Posiedzę jeszcze godzinę w pracy, bo po 12 będę wiedziała już coś o moczu, a potem śmigam do domu i będę leżeć do jutra. Na bieżąco wszystko czytam, także gratuluję Twojego drugiego serduszka! Niech zdrowo rośnie! :)

Dziewczyny,

gratuluję wszystkim usłyszenia serduszka! A wszystkie z plamieniami odsyłam na IP, dla własnego spokoju, lepiej być nadgorliwym niż cos przeoczyć.

Ja tak naprawdę dopiero teraz uspokoiłam się z sytuacją występujących plamień i na nowo próbuję analizować wypis z IP. I nie zgadza mi się zarodek, który jest o tydzień młodszy od pęcherzyka.

Fragment tego opisu jest następujący: w jamie macicy pojedynczy pęcherzyk o GSD - 16mm co odp. 6,4 tyg., wewnątrz widoczny zarodek o CRL - 1mm co odpowiada 5,3 tyg.

16mm to duzy pęcherzyk z malutkim zarodkiem. Martwię się czy oby nie z za małym... Co o tym myślicie?

Mysle ze na tym etapie nie ma co tak sie aptekarsko wczytywać w jakies normy i zamartwiać. Jeśli lekarze nie zwrócili uwagi to jest wszystko ok ;)

reklama
Dziewczyny,

gratuluję wszystkim usłyszenia serduszka! A wszystkie z plamieniami odsyłam na IP, dla własnego spokoju, lepiej być nadgorliwym niż cos przeoczyć.

Ja tak naprawdę dopiero teraz uspokoiłam się z sytuacją występujących plamień i na nowo próbuję analizować wypis z IP. I nie zgadza mi się zarodek, który jest o tydzień młodszy od pęcherzyka.

Fragment tego opisu jest następujący: w jamie macicy pojedynczy pęcherzyk o GSD - 16mm co odp. 6,4 tyg., wewnątrz widoczny zarodek o CRL - 1mm co odpowiada 5,3 tyg.

16mm to duzy pęcherzyk z malutkim zarodkiem. Martwię się czy oby nie z za małym... Co o tym myślicie?

Panna Anna tak patrzę na Twoje suwaczki. Aż tak duży rozstrzał jest możliwy? 9 tyg. a 5 tyg.? Pytam, bo mi z OM wychodzi ok. 7-8 tydzień, a pęcherzyk taki mały, że wsazuje co najwyżej na 5 tydzień. Co więcej, on prawie wcale nie rośnie. Gdy byłam na wizycie u pierwszego lekarza, który zdiagnozował u mnie też krwiaki, to pęcherzyk miał 0,81 mm, a wczoraj u tej babki, która krwiaków nie widziała, pęcherzyk miał 0,859 mm. Kilka dni, a przyrost żaden. Chyba już nie mam nadziei. :no:

Ostatnia edycja:
Do góry