reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Wszystkim mamusią gratuluje! Ciężko Was kochane teraz powymieniać bo tyle Was już jest:) Zazdroszczę, że macie to już za sobą i tulicie swoje maleństwa:)

U mnie dziś wizytka, ktg bardzo ładne, dzidzia ładnie kopała - przekupiłam ją śliwkami i mini marsem przed KTG^^.
Udało mi się dorwać mojego doktorka bo od wtorku mu sms piszę, żeby mnie do szpitala zapisał no i cisza. Moletowanie, molestowaniem ale aż mi głupio tyle sms pisać, a z drugiej strony jak mnie nie zapisze to będę rodzić w łazience w domu. Więc dziś przy mnie dzwonił, zapisał mnie już na 21.09 także termin cc mam zaklepany. Do szpitala mam się zgłosić 20.09.

Rozmawiałam z asystentką doktora (Boże jaka fajna dziewczyna, zawsze się z nią nagadac nie mogę) i mówiła mi, że przy cc pierwsze 2 doby jest się na morfinie, potem się człowieka pionizuje i później już jakieś lajtowe tabletki się dostaje. Także ogólnie mówiąc mam się nastawić że te 5 dni będzie mnie boleć..... No nic, trzeba będzie zacisnąć zwieracze i wytrzymać. Mała czasami kopie tak, że jak mnie w nocy pacnęła to na równe nogi stanęłam:) Cieszę, się że na razie wszystko jest okey, trochę brzuchol mnie pobolewa @ ale na ktg jakiś super skurczy nie było także, nie współgra to z moimi skurczami.

Powrót ze szpitala będzie ciekawy, bo ja zielona, mój zielony a z mamą się nie odzywam, także mam nadzieję że teściowa coś pomoże po tygodniu jak się już ogarnę w miarę...

reklama
Laski a jak wyglądają sprawy z zasiłkiem macierzyńskim? bo ja pracuje na umowę zlecenie wiec nie mam urlopu ale mam zasiłek no i będzie niewielki, czy ten minimalny zasiłek 1000zł już funkcjonuje czy ewentualnie podniosą mi od stycznia? I formalności po urodzeniu, wystarczy iść do USC i już sprawa peselu i meldunku załatwiona?

Aneta super chłopak z Twojego synka.
Aleksandra gratuluje synka.
Staram sie Was czytać ale z pisaniem mam problemy bo ciagle brak czasu. Za mną już wizyta położnej a w poniedziałek będę miała ściągane szwy. Już nie mogę sie doczekać bo cieżko sie z tym siada[emoji1]
Moja Basia myli dzień z nocą i odkąd wróciliśmy do domu to prawie wcale nie śpię. W dzień trzeba sie zajmować straszakiem a w nocy maleństwem.
Karmie piersią i już chciałabym ja zważyć bo martwię sie ze mało przybiera na wadze. A jak z karmieniem u pozostałych mamusiek?
Nierozpakowanym życzę krótkiego i bezbolesnego porodu.

1985Natalia ten zasiłek 1000 zł ruszy od stycznia 2016, czyli zaczniesz go dostawać od stycznia do września. Oczywiście w styczniu musisz o niego wystąpić. Pamiętaj że należy ci się jeszcze jednorazowe becikowe 1000 zł teraz i chyba drugie w zależności od gminy i dochodów.

Mamuśka czyli teraz muszę składać o ten swoj mały a w styczniu drugi raz o ten tysiąc? Drugiego becikowego pewnie nie dostanę bo kryteria dochodowe pewnie jest mega niskie a moj mąż bardzo źle to nie zarabia.

Ivon- a położna Ci nie zważyła? Moja ma zawsze wagę i sprawdza, czy dzidziuś dobrze przybiera. A szwy też się dziwię, że nie dali Ci rozpuszczalnych, ja przy pierwszym porodzie miałam rozpuszczalne i to mega komfort. U nas cycuś co 2-3h. Na noc, jak zje 2 na raz lub jeden porządnie, to śpi nawet 4h. To dopiero początek, więc nie przyzwyczajam się za bardzo ;) a Tobie współczuję, ale może mała się za niedługo przyzwyczai do normalnego trybu

Natalia tak szczegółowo to nie wiem, ale na pewno teraz złóż o mały a potem może Ci z automatu podwyzsza, ale to się musisz już dowiedzieć. Ja nic nie będę mieć więc składam dopiero w styczniu.

Moj Krzys ;)

Załączniki

• 1442111740660.jpg
    1442111740660.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Do góry