reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Ivon zazdroszczę koncertu i morza - moim marzeniem jest mieszkać gdzieś na Wybrzeżu bo nic mnie tak nie relaksuje jak patrzenie w horyzont nad morzem :/

Tren co sie stało? Na tym etapie wszelkie kontuzje i niedogodności odczuwane sa milion razy bardziej

U mnie załamka totalna - po standardowym śniadanku i zamiast chleba kartonowe pieczywo chrupkie cukier 154 :(( zawsze było ok 110 a od 3 dni zwariowało. Aż sie popłakałam bo przestrzegam na maksa tej diety, godzin jedzenia itp i nie moge tego opanować :( jutro ide do diabetologa niech ratuje bo juz jestem bliska depresji. Moge sie kłuć insulina co posiłek byle małej nie szkodzić :(

Ostatnia edycja:
reklama
dżejka ja średnio co 5-6 dni się golę. :)

Anula09 poszliście jak burza z tym pokojem!! super!! meble wybrane?
współczuje Ci tego cukru :( już nie długo, już nie długo..

tren uważaj na siebie!! i walcz kochana z tą dietą!

u nas dzisiaj chłodek.. jedziemy na targ po warzywka i owoce i na obiad do teściowej jak co weekend :D
noo dzisiaj robi steki z wołowiny i soczek z buraczków żeby zadbać o synową :D
odkąd nie mieszkamy tak blisko siebie i widujemy się raz na tydzień jest o wiele lepsza:D

Ja na czczo dziś 96 ale sie zastanawiam od czego... bo wczoraj na wieczór około 22 zjadłam tylko pół jabłka i w nocy wypiłam szklankę wody... No tragedii nie ma ale jak ma być niby norma do 90 :/ o 11 będę mierzyć po śniadaniu...

Anula09 idź do lekarza z tym cukrem... naprawdę duże Ci wyszło po tym śniadaniu :( a powiedz w nocy coś daojadałaś że Ci na czczo taki wyszedł? ja też się pilnuje a czasami cukier mam wystrzałowy :/ też boję się o małą :( co do pokoiku dla małej to my też mamy prawie gotowy... wczoraj łóżeczko poubierałam haha

20150620_202419.jpg

kaha91 co do wózka to mamy na dole wózkownię ale już nawet tam kradli wózki więc nie pozostaje nic innego jak wnosić :( ale mamy wózek już kupiony i nie jest aż tak strasznie ciężki... Ale pewnie i tak bedę najpierw zosić stelaż, później małą w gondoli... Nabiegam się jak bedę chciała gdzieś sama pójść... Oj ja mieszkam blisko ale bardzo rzadko się ostatnio widujemy z teściową ale i to nic nie daje... :/ kobieta przeszła dwie ciąze bez ani jednego objawu! i jak słyszy że mi coś dolega to uważa że coś ze mną nie tak.. :/ jak to mówią - Czego nie odczuje na własnej skórze tego nigdy nie zrozumie :/

Klaudixxon masz rację z tym Kubusiem... niby marchewka ale tak podnosi cukier że masakra :/

Ivon17 mmm... koncert... jak przyjemnie... A co do ciężkości ;p mam problem w nocy obrócić się z lewego boku na prawy i na odwrót ;/ aż brzuch na dole boli...

TRen też ten cukier Ci wysoki na czczo wyszedł... :/ co do golenia... ja raz na tydzień czy dwa... ale już mam problem... :/ narazie jeszcze daję rade... Ale chyba kolejny raz wezmę męża... a co! niech sie chłop chociaż naogląda skoro tak dawno nie było przytulanek :D Jak zacznie Ci puchnąć ta kostka to z zamrażalki wyjmij kawał mięcha i przykładaj!

Paznokcie u nóg zrobiłam hybrydą i mam na razie spokój...

Zimno dziś u nas- 12 stopni tylko.. Planuję dziś leniuchowanie w łóżku :D

Załączniki

• 20150620_202419.jpg
    20150620_202419.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 56
Lalki łóżeczko bajkowe ;)) super. Jak dopiescimy szczegóły tez podeśle zdjęcia.

W nocy nigdy nic nie jem o 21.30 zjadłam standardowo kromkę chleba z wędlina, sałata, ogórkiem ... Myślałam ze bedzie super a tu taka niespodzianka :/

Lalki :) wszystkie napoje i soki są nafaszerowane cukrem, człowiek to odkrywa dopiero jak ma z cukrem problem. Zobacz sobie tutaj: Ile cukru - Napoje to, że coca-cola ma prawie szklankę cukru w sobie to każdy wie, ale nie każdy wie że soki też są nim nafaszerowane (i to nie cukier z owoców)

No i zaczęło u nas padać! :)

Zmierzyłam po śniadaniu cukier i mam 111. Zjadłam 2 kanapki chleba z białym serem i pomidorem. I teraz mnie tak niemiłosiernie piecze zgaga że szok ! Zaraz będę zionąć ogniem !

Anula09 my jeszcze do małej do pokoju szafę chcemy kupić i karnisz muszę powiesić... Takie drobiazgi jeszcze nam zostaną ale już bliżej niż dalej :)

Klaudixxon masz rację... człowiek na codzień się nie zasatanawia co je czy co pije... dopiero jak coś zaczyna się dziać :/

Na kostke mam spry algis czy cos takiego. Rewelacja. Pomogł bardo przy sreconej stopie. a jak to sie stalo ?.. a szlam sobie w chlewku i sie beton skonczył, trza bylo na trawe zejsc. Nawet nie wiedzialam ze sie tak noga moze wykrecic. z tą kostka to mam problem. jak 5 lat temu pierwszy raz ją skrecilam takteraz co chwila ona mi o sobie przypomina.

Mierzylam cukier po sniadaniu. 93 wyszlo. Sniadanie takie samo jak wczoraj tylko zamiast zwyklego chleba dzis wzielam 3 kromki wasy. Jednak chleb mi podnosi ten cukier.zwykly bialy chleb.

Witajcie Mamusie :D

Mam nadzieję, że mnie pamiętacie :D czytam Was na bieżąco ale ciężko jest pisać z telefonu :) nie odniosę się przez "imiennie" do Waszych wypowiedzi - ale tym co mają problemy z cukrem - współczuję - nie umiałabym sobie chyba teraz niczego odmówić. Te które są w szpitalu życzę szybkiego powrotu do sił i domu - dziewczyny dbajcie o siebie i o maluchy - już niedługo będą z nami na świecie :D
Widziałam kilka postów wcześniej foto z białym łóżeczkiem - no cudo - choruję na kolor biały :D
Jedyne co mi utkneło w pamięci to wypowiedzi Tren :D no kobieto niemal sikam ze śmiechu czytając Twoje posty :D tak trzymaj :D

a u mnie nic nowego zaczełam 29 tydzień ciąży w piątek na wizycie lekarz stwierdził że na 1000% chłopak i jakby nie było to dziewczynki tym razem nie będzie :D siuuuuuuuuur jak dąb hehehehe, Dominik waży 1100 g więc chyba dobrze (Gosiunia nie pobije Twojego synusia :D), widziałam Go w 3d i pewnie wszystkie mamusie tak się zachwycają swoimi dzieciakami, ale JEST ŚLICZNY zadarty nosek, duże usteczka - jest cudny wręcz, ale nie pozwolił sobie pieronek zrobić zdjęcia, zasłonił buźkę rączkami i pępowiną :/ nie lubi zdjęć - no cóż kolejna próba na następnej wizycie :D
11650642_1100057496675949_695671186_n.jpg

Załączniki

• 11650642_1100057496675949_695671186_n.jpg
    11650642_1100057496675949_695671186_n.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 59
reklama
MalaMi brzusio ekstra!!! Zazdroszczę wszystkim ktore juz widzialyscie swoje bobaski w 3d. Poproszę w środę mojego o taka pamiątkę ;)

Tez choruje na białe łóżeczko,a ze dostaliśmy od znajomych brązowe to mój M je wlasnie maluje :) znalazł jakies atestowane super farby i ma misje.

Mój obiad dzis jałowy - talerz fasolki szparagowej, kalafior i kotlet z patelni grillowej - liczę na niski cukier a marze o jakims wielkim kawałku torta :(
Ide spać bo dół jakis mnie złapał.

Cukier 104 Ufff

Ostatnia edycja:
Do góry