reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Lalki śliczne łóżeczko i baldachim :-) też marze o białym lozeczku. Ale to kupimy w lipcu. My nie chcemy znać płci, a ze sypialnie mamy w kolorze biało-szarym to i pościel do Maleństwa też będzie biało-szara.
Mała Mi super wyglądasz ...chłopcy nie odbierają urody. :-)
Za wszystkie słodkie dziewczyny trzymam kciuki za Wasza dietę!

U nas dzis raz pada raz słońce świeci....
A my dziś zaprosiliśmy moich rodziców najpierw na msze do drewnianego kościołka jakieś 20km od nas a potem na obiad do nas. Przygotowaliśmy rybę dorade i ziemniaczki zapiekane z sałatka mniam mniam ... Rodzice też bardzo zadowoleni :-)
Teraz lezakujemy :-)

Miłej niedzieli!!

reklama
Mała Mi super wyglądasz, ja słyszałam że ponoć dziewczynki odbierają urodę :-)
Lalki śliczne łóżeczko i baldachim
Ja zrobiłam wczoraj porządki w ciuszkach i okazało się z ubranek praktycznie nic nie muszę kupować, część mam po małym dużo dostałam od koleżanki, coś tam na pewno dokupię ale bez szaleństw a z większych wydatków wózek i kołyska

Lalki śliczne łóżeczko i pościel!

MałaMi wyglądasz kwitnąco!

Ja mam dziś mega doła... leze w sumie prawie cały dzień a brzuch i tak twardnieje :-(

Lady głowa do góry moze meliske zaparz i poczytaj cos ... mi troche pomaga - bynajmniej sie tak nie stresuje i nie nakręcam. Wytrzymamy te 10 tygodni ;)

Maggie ja urodzilam dwoch chlopców i w pierwszej ciazy wygląalam sliczni, cera jak pupcia niemowlaczka, delikatniutka, zero wągrow, zadnych zmian... a w drugiej ?? jak juz nie bylo miejsca na nowe pryszcze to pojawialy sie na starych, schodzila mi skora, pojawialy sie plamy, wygląalam brzydsza wersja samej siebie. A teraz??? zeby nie wglbiac sie wszczegoly to w drugiej ciąz wyglądalam slicznie :D
Obecnie znowu pojawila mi sia jakas parcha przy brodzie -ustach.czerwona plama, zaczela schodzi skora jak zeszla to okazalo sie ze tam jest kilka pryszczy.. jeden swedzi, drugi nie.. wiec drapie.. bo nie sposobnie drapac.. potem to peknie,. zacznie sie jątrzyc, zrobi sie takie ku.estwo ochydne.. jak wielka krosta przy ospie... A Ł mi nawija o tym ze ja piekna jestem.. walnąc?? czy udawac ze wierze?

musz sibie pochalic ze dzis cukier ( oprocz tego na czczo ) mialam piekny. najwyzszy to 97.
na obiad zrobilam kulki z miesa mielonego w sosie koperkowo-serowym z kaszą gryczaną i ogorek z pomidorem w sosi winegret ( czy ajk sie to tam pisze ) z biedronki.i po tym o to sytym posilku myslalm ze mnie rozerwie tyle sobie nalozylam... i cukier mialam 85. czad. Jutro jade do auchana..wagon kaszy gryczanej sobie kupie :)

Lady Agnes pijam rumianek, melisę, czasem miętowa i koper włoski (gin zalecił przy moich jelitowych akcjach) wiadomo nie non stop ale nie słyszałam o jakichkolwiek przeciwwskazaniach - cukier podobno obniża biała morwa ale na opakowaniu jest żeby w ciazy nie pic wiec daruje sobie.

Tren cukry super. Oby tak dalej. U mnie kolacja na granicy 117. Ewidentne trzustka wysiada :(

Ostatnia edycja:
Lalki piękne łóżeczko.
Lady Agnes trzymaj się dzielnie. Nie stresuj się- może jakąś lekką książkę poczytaj albo wciągnij się w jakiś serial. Ja w pierwszej ciąży kiepsko się czułam na początku i jak leżałam to wszystkie możliwe seriale obejrzałam.
Tren no widzisz jak pięknie Ci idzie z nową dietą:) A jak facet mówi komplement to dziękować i się uśmiechać (nieważne czy wierzymy:)) Jak prawdę powiemy co myślimy to przestaną mówić:):):)
Dzisiaj jestem padnięta. Były u mnie 2 koleżanki- jedna z 2 latkiem, druga z 3 m-cznym dzieciaczkiem. Do tego mój 4 latek. Kongo po prostu- ale mamy nadzieję, że im częściej będą się widywać tym większa szansa że kiedyś wypijemy kawę ciepłą i porozmawiamy. Kiedyś chyba zaskoczą, że warto bawić się razem.
Dzisiaj złamałam swoje postanowienie zdrowego odżywiania i zjadłam muffinki z truskawkami i czekoladą. Mam wyrzuty sumienia, ale były przepyszne. Ehhh. Ratuje mnie tylko to, że lekarz kazał jedynie ograniczyć słodkie rzeczy a nie przejść na drastyczną dietę,

Witam wieczorową porą ;-)
Czekam cierpliwie, a może bardziej niecierpliwie, na 22, bo muszę wtedy lekarstwa wypić.
Tak na szybko, bo całe moje multicytowanie poszło się bujać :-p
TRen- super, że cukier spokojny! Zaopatrz się w tę kaszę i wcinaj, jeśli tylko smakuje!
MałaMi- 30t już! Brzuszek super :-) Fajnie, że się odezwałaś, bo faktycznie dawno Cię tutaj nie było
Anula- współczuję takiej męczarni :-( z jednej strony masz przerąbane, bo musisz leżeć, a do tego ta szalejąca cukrzyca. Pędź migiem do diabetologa, może coś zaradzi! Trzymamy kciuki!

Coś chyba zaczyna działać ten antybiotyk, w końcu. Popołudniu czułam się koszmarnie, ale teraz się polepszyło. Zaczyna mnie tylko martwić, że od dwoch dni zaczyna mnie delikatnie swędzieć skóra dłoni i stóp. Boziu, oby tylko sie to nie nasiliło! Nie chcę powtórki z rozrywki :-( Póki nie swędzi bardzo, to nie robię badań.Wizytę mam dopiero 14, więc zobaczymy czy coś się wykluje do tego czasu, najwyżej przed wizytą zrobię fosfatazę alkaliczną. Miłej nocki!

reklama
A ja dziś z moim byłam oglądać wózki myślałam, że będzie źle bo tłumacze baranowi, że nie ma sensu kupować nowego wózka tylko używkę. Byłam w Bobo Wózki w katowicach w głowie miałam kilka modeli do obejrzenia, no i ogólnie to co chciałam rozmyło się z tym co zobaczyłam i sobie pomacałam. No więc wózek będzie na 90% fioletowy Mutsy. (taki o: https://www.bociek.eu/img/cms/Mutsy/urban2/gleboki/max/RGB cot+UR-Team purple-side.jpg)

Mój nawet się spisał, nie denerwował mnie obejrzał ze mną 30 wózków, było całkiem przyjemnie. Później na allegro pooglądał i sam mi rację przyznał, że nie opłaca się kupować nowego zestawu.

Moja dzidzia chyba się obraca w poprzek bo dostaje kopniaki po lewej stronie, jutro moja pierwsza wizyta u nowego lekarza, u którego chce rodzić w szpitalu - trzymajcie kciuki co by mnie nie wkurwił, bo nie chce mi się od nowa szukać doktorka i szpitala.

Ostatnia edycja:
Do góry