reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Oj Anula jak dobrze Cie rozumiem tez sie pare razy poryczlam z bezsilnosci ze nswet nie moge zrobic tak jakk bym chciala. Teraz staram sie nie patrzeć na brudny dywan. Czasem wstyd jak ktoś przyjdzie ale to zwalam na T. ze ja nic nie mogę robić a on rzadko robi. Gorzej jak goście zadzwonił ze będą w niedzielę to jak oboje zaczęliśmy sprzątać to końca nie było. T. Zdziwiony ze wymyslam gdzie siedzi brud.

reklama
skad ja to znam, jak palcem nie wytknę to brudu i bałaganu nie widzi, a nawet jak mu jasno i wyraźnie pokażę, co ma zrobić to i tak zrobi tak niedokładnie, ze muszę sama poprawić...

skad ja to znam, jak palcem nie wytknę to brudu i bałaganu nie widzi, a nawet jak mu jasno i wyraźnie pokażę, co ma zrobić to i tak zrobi tak niedokładnie, ze muszę sama poprawić...

ja słyszę tak....Przecież tam nikt nie widzi tylko Ty.

Mmm właśnie zajadam truskawki, mama przyniosła już całkiem sporo naszych jest!

Dziewczyny, jak chcecie to Wam P do sprzatania pozycze.... Nic nie muszę pokazywać i poprawiać :) jedyny feler w tym, że potem nic znaleźć nie mogę ;p

Widzę, że nie tylko ja mam problem z pomocą domową od faceta. Mój teraz robi nadgodziny, 6 dni w tygodniu na nocki jeszcze ciągle i tylko w dzien odsypia, a jak wstaje to zje i na kanapę od razu. Z jednej strony rozumiem, a z drugiej gdyby chociaż po sobie sporzątnął, to nie, polezie, nabrudzi i odejdzie jak krowa od niepowiem czego. A ja od kilku lat brudu nie potrafię zdzierżyć (co za nastolatki chaos i nieporządek to bylo moje drugie imię) więc chodzę i sprzątam calymi dniami.

Twardniejący brzuch to zły sygnał? Mi twarnieje non stop z racji ciągłego ruchu i wysiłku, i czuję taki ścisk w podbrzuszu czasami, kurczę. Chyba spróbuję zaliczyć wizytę u polskiego gina gdzieś, bo tu nawet mi położna szyjki nie zbada ani nic.

Na20taliii o patrz, przypomniałaś mi o tej muzyce :) a wiedzialam że o czymś zapominam wieczorami!

Pycia17 co ta lekarka taka dziwna z tą wagą? I nie przejmuj się, ja przestałam się ważyć w 20 tygodniu jak miałam 12 na plusie, teraz pewnie mam z 17. A nawet nie jem ponadprogramowo i jem raczej zdrowo, od cuksow mnie odrzuca a i tak puchnę, ledwo sie toczę czasami. :D

Engacka u mnie to twardnienie i napięcie brzucha po wysiłku skróciło szyjkę plus zrobiło sie wewnętrzne rozwarcie. Od tygodnia leze z pessarem i mam tylko pachnieć na kanapie do kolejnej wizyty. Do tego na wyluzowanie macicy mam luteine i nospe

Anula o kurczę, no to oszczędzaj się i oby wszystko było dobrze. Tfu, będzie na pewno! :)
Sprobuję się wcisnąć do tego ginekologa w Manchesterze w tym miesiacu, i zacznę się bardziej byczyć. Godzinę temu podnoszac się z lóżka złapał mnie taki ból w brzuchu że aż mi łzy wycisnęło, a brzuch jak skała :( mam nadzieję, że z szyjką ok.

engacka - twardnienia do ok. 10 dziennie na tym etapie i bezbolesne czyli tylko stawianie się brzuszka jest prawidłowe. Jeżeli częściej cię łapie i do tego boli to znak, że lepiej odpocząć. Zacznij łykać magnez to pomaga na skurcze i jeżeli masz no-spe to weż. Ja biorę 3 razy dziennie no-spe forte z zalecenia lekarza. I postaraj się odpoczywać więcej. Mi twardnieje w zasadzie po każdym ruchu :( mam zalecony full leków + spoczynkowy tryb życia.

Cześć dziewczyny, trochę dawno mnie tutaj nie było :)
u mnie już 10 kg na plusie w ciagu w ciagu 6 tygodni przytyłam 6 kg jak tak dalej pójdzie ze kg na tydzień to będę wyglądać jak wieloryb :tak: w 40 tyg.

Miałam dać znać jak u mojej siostry poród z ZZO ale o dziwo do tej pory nie urodziła. Termin miała na 23 maja i cisza. Już 3 raz odsyłają ja ze szpitala do domu. Jutro mija dwa tygodnie po terminie i maja ja położyć na oddziale.
Pewnie w poniedziałek dam znać jak sie sprawa rozwiązała.

U mnie ciąża przebiega prawidłowo na szczęście, młoda tylko wczoraj taka leniwa była ze już miałam jechać na IP bo ruchów nie czułam. Chyba dziecko wyczuwa chandrę u mamusi bo miałam wczoraj urodziny a przez ten opóźniony poród siostry wszyscy w domu mnie zapomnieli z wyjątkiem męża i sie popłakałam jak bóbr wieczorem.

ps: dziewczyny róbcie testy na skórze przed farbowaniem, bo ja przez ta zmieniona gospodarkę hormonalna dostałam mocnego rumienia z ropnymi bąblami. Spędziłam środę u dermatologa i mam antybiotyk w areozolu.

reklama
Kołtunek, no właśnie ja też mam praktycznie non stop twardy, tylko jak leżę to wraca do normalności. No i pobolewa przy tym, a dzisiejszy skurcz to była jakaś masakra. Zamówię sobie tą nospę :)

Kamcis - spełnienia wszystkich marzeń! :)

Ostatnia edycja:
Do góry