reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Ananka - ja mam nawracające zapalenie pęcherza i mi zawsze pomaga: picie bardzo dużej ilości wody z cytryną (na 1,5 litra wyciskam całą), do tego żurawinę suszoną jem (w tabletkach oczywiście też). Do tego często się podmywam w czasie infekcji. Na mnie woda z cytryną działa rewelacyjnie.

reklama
kaha91 może poproś promotora żeby coś wskórał .. masakra .. ludzie mózgu chyba nie mają :crazy: udanego wypoczynku ! ;-)
evelinkua zbieraj siły, bo po porodzie będziesz jej potrzebowała 3x więcej niż my. ;-) Niech rosną dzieciaczki ! :biggrin2:
gosiamat gdzie kupiłaś ten fotel ? Super ! :biggrin2:
pycia nie przejmuj się wagą ! każdy tyje w swoim tempie .. :-p
ananka masz rację, pij dużo !

A ja dziś byłam w ciucholandzie i kupiłam dla synka 2 nowiuteńkie pajace, bluzę, półśpiochy i kaftanik. Wszystko z metkami za jedyne 24 zł. Aż żal było nie wziąć :-) Pomysłu na obiad brak, za to koktajl truskawkowy obowiązkowo zrobiony ! :)
Pozdrawiam:happy:

JA to jestem inteligentna, bolą mnie ramiona i myślę sobie, że przecież nie nosiłam wczoraj ciężarów a ja się po prostu opaliłam i boli mnie skóra, moja inteligencja w ciąży jest urocza. U mnie od jakiegoś tygodnia cud waga stoi w miejscu. W końcu lekarka twierdzi, ze za dużo przytyłam 9 kg na plusie na tym etapie to akurat tak twierdzą inne położne a moja prowadząca twierdzi inaczej, taka waga do końca ciaży powinna być, może koleżanek w ciąży nie mam aż tyle ale każda miała minimum ok 14 kg na plusie na koniec ciąży. Moja kuzynka miała bzika na punkcie wagi, żeby jak najmniej przytyć w ciąży no i przytyła 12 kg a dziecko ledwo lekarze odratowali twierdząc właśnie przez jej wagę były komplikacje.

To ta twoja lekarka jakby mnie zwazyla to by zawalu dostala. Ja juz jestem ok 15 kg na +. z drugim synem przytylam 40 kg w ciazy.. i co?? dziecie zdrowe, ja dosyc szybko schudlam.. mielismy sie dobrze. Takie gderanie ile sie powinno przytyc ile nie to dla mnie tak jak przesądy. Kazda kobieta jest inna, kazda inaczej przybiera, inny ma organizm. Toz zadna raczej specjalnie sie nie tuczy smalcem i slodyczami, zeby zapasc sie jak swinka.

Brzuch tez mam duzy. I kiedyś jedna lekarka stwierdzila ze pewnie coś nie tak jest.. bo taki duzy?? to ie moze byc wszystko ok. To jej powiedzialam ze probowalam sie obciskac czyms.. ale szmat brakuje :) a namiotem nie umiem. nooooz.. rosnie to mam. nic nie poradze na to. a takie komentarze są czasami naprawde idiotyczne. Porownywanie do innych ciezarnych to juz wogole ponizej dna.

po za tym czesc. Bobas dziś mi spac nie dał. szalał od 3. i ja juz nie spalam. atrakcja taka poranna.

Też jakoś mocno się nie objadam, zjadam jakby przeliczyć jeden posiłek więcej za to dużo więcej pije, kiedyś biegałam a teraz prawie cały czas w domu siedze chyba, że wychodzę jak mama nas odwiedza sama jakoś się boje gdzieś dalej jeździć. Ostatnio musiałam sama do dentysty pojechać to myślałam, że w tramwaju przewrócę się. Mąż za to stara się dbać o mnie, marudzi jak za dużo w domu robię ale i tak wiekszość czasu sama siedze. W lato mąż zawiezie mnie do mamy na wieś na dluższy urlop, cieżko siedzi się już teraz w mieszkaniu jak na dworze upał. Narobiłyście mi smaka na ogórki, jutro pojedziemy kupić i założymy kilka słoików:-)

ja w pierwszej ciąży przytyłam 8 kg i lekarz mówił, że jest ok. Teraz przytyłam 5 kg i lekarz też mówi, że jest ok :) jem jak jestem głodna i tyle. Ile przytyje to będzie :-) przecież głodna chcodzić nie będę :)

Witajcie piątkowo, choć od rana myślałam że to poniedziałek ; ) Jakoś weny mi brak na pisanie. Za mało mam optymizmu.

Koltunek dzięki za troskę nie jest źle były ostatnio 2 dni ze lezalam teraz też poleguje ale jest o niebo lepiej niż było. U Ciebie zaraz 28 tydzień więc tak powoli co raz miłej, Co raz bezpieczniej no i na więcej będziesz mogła sobie pozwalać. Już mamy bliżej niż dalej!

Kaha nie macie tak ze obroną do pół roku po skończeniu? Ewentualnie płatne jedynie za godziny seminariów?
Pycią17 dużo dziś piszesz więc widać ze siedzisz przy kompie i sprawdzisz wyniki:) pamiętam dokładnie to nerwowe wyczekiwanie.

Milusia dobrze ze brzuch oszczedzilas a Ty tu o torebce.

Evelinkua wow wszystkie trzymamy kciuki żeby dzieciaki posiedziały jak najdłużej! Pewnie szoku doznałas jak się dowiedzialas.

Mój T. Też wiecznie poza domem a jak już zaszczyci swoją obecnością to też prawie jak w hotelu czego nie zrobię to jest niezrobione ale trudno teraz muszę myśleć o dziecku i za wiele nie robie. Podziwam te ktorych mezowie tak dbaja moj z jednej str. Wie ze nie moge wielu rzeczy ale tak faktycznie to pomocy nie widac. Jak gdzises nie chcę jechac to jedzie sam. Ja odkurzalam codziennie czasem co 2. A T. Nie lubi odkurzac i na prawdę nie chcecie wiedzieć jak mam brudno.

Dzisiaj uporalam się z masą ubranek młodej, zimowe pochowam letnie poykladalam tak więc jestem z siebie dumna. Młoda grzebie coś w kuchni i aż się boję tam zajrzeć.
Przedtem przykryłam 13-14 teraz mam +5 ale przy opuchliznie to mialam ze 2 kg więcej wieczorem niż rano.

Ostatnia edycja:
Witam i ja ;-)
Chyba z 10 razy robiłam podejście do pisania i za każdym razem coś mi przeszkadzało, więc będzie tak ogólnie.
Pycia- kciuki za wyniki!:tak:
Evelinkua- oby dzieciaczki posiedziały jak najdłużej! Ze mną rodziła laska bliźniaki, skubana miała je po terminie, jeden ważył 3600, a drugi 3800. A trójeczka, to już w ogóle musi Ci być ciężko. Oby tylko jak najdłuzej i wszystkie zdrowiutkie! :tak:
Milusia- całe szczęście, że dzidziusiowi i Tobie nic nie jest! Torebka pal licho! ;-)
Nie przejmujcie się tym tyciem. Moja koleżanka puchła strasznie w ciąży, a ginka jej diety kazała stosować, że za dużo tyje, itp. Przytyła 20 kg, a ta mówiła, ze powinna się w 10 zmieścic. Dzidzia się urodziła cała i zdrowa! Ona szybko wróciła do formy sprzed. Ja też przytyłam 23 kg i gin nic nie mówił, bo widział, że puchnę. Kazał tylko ciśnienie często mierzyć. A słodkiego mało zjadałam. Teraz mam +7, słodkości jem tylko czasami i w małych ilościach, piję bardzo dużo. W poprzedniej ciąży miałam już na tym etapie +11. Byłam dzisiaj na glukozie. Lab czynny od 7:30, byłam 7:15 i byłam 20! Wypiłam glukozę dopiero o 8:35. Cytrynę sobie zapodałam i szybko mi poszło to wypicie, ale później zaczęło mulić i myślałam, ze zwrócę cały ten puder :-p ale udało się wytrwać, druga godzina już była lajtowa, tylko babka mi żyłę rozwaliła i teraz mnie boli. Jak będę miała chwilę, to jeszcze dzisiaj tutaj zaglądnę. Buziaki! ;-)

Witajcie!! My wczoraj wycieczkowo: udaliśmy się do Gniezna i Dziekanowic. Jakieś 110km od naszej miejscowości. I powiem Wam ze cały dzień chodzenia ale dałam rade. Wróciliśmy koło 21 ...to już miałam dętki :-)
Z mężem zaczęliśmy puszczać dzidzi muzykę. W załączniku fotka.

Załączniki

• 1433508896640.jpg
    1433508896640.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 41
No to widzę że nie tylko ja jestem taka sama od rana do nocy ... ale rozwala mnie jak miał gorsze dni i wciąż mowil ze siedze cały dzien w domu a nie porobione nic
Jesli chodzi o wagę to ja mam ok 8 kg na plusie ale z tego co widzę to woda mi sie chyba dośc gromadzi bo kostki opuchniete i teraz upały też

reklama
Mój mezulek tez co chwile w delegacjach. Jak jest na kilka dni w domu to pomoga ale tak po 3 dniach mówi ze zmęczony :/ z racji moich problemów z szyjka i twardnieniem brzucha nic robić nie moge ... Wiec albo jestem u mamy albo będąc w domu wcale nie patrzę na brud... Choc ostatnio jak weszłam do łazienki to sie poryczalam nad stanem kafelek i wanny :/ a M stwierdził ze we wrześniu posprzątam po swojemu. Ze tez on nie widzi tego brudu?

Do góry